مصطفی معین رئیس شورای عالی نظام پزشکی در نشست خبری آنلاین که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار شد، با بیان اینکه پزشک نقش تصلی بخش و آرامی دهنده به بیمار دارد، گفت: این موضوع یک هنر است و پزشک باید هنر ارائه آرامش به جامعه را داشته باشد.
وی با بیان اینکه در سطح ملی در رأس هرم مبارزه با کرونا، جامعه پزشکی بوده که به خاطر غیرت و حمیت و پایبندی به اصول پزشکی و احساس مسؤولیت و اعتمادی که جامعه به آنها داشته است، در خط مقدم بوده و بیشترین تلفات را داده است گفت: جامعه پزشکی امکانات اولیه ایمنی بخش در ابتدای کار در اختیار نداشت. در سطح ملی تلفات ما بالاتر از میانگین جهانی بوده است.
وی خاطرنشان کرد: روز خبرنگار و روز پزشک را به همه فعالان این ۲ حوزه تبریک عرض میکنم. چراکه خبرنگاری و پزشکی حرفههایی هستند که وجوه مشترکی دارند. هر دو سخت و زیانبار هستند و مسؤولیتهای مشترک دارند. در راس همه مسؤولیتها، مسؤولیت اجتماعی پزشکان و روزنامهنگاران است که باید مدافع حقوق مردم باشند. ارزشهای مشترک اخلاقی متعدد از قبیل صداقت، بیطرفی، اطلاعرسانی و ... دارند.
معین افزود: همه علوم و به خصوص پزشکی یک فضیلت فردی نیست و یک پدیده اجتماعی است و ارتباط تنگاتنگ با همه جنبههای علمی، اجتماعی و سیاسی یک جامعه دارد. طب و طبیب نقشهای متعددی در جامعه جدید دارند. هم درمانگر هست، هم آموزش دهنده و هم نقش دفاع از سلامت جامعه و بیمار. در پزشکی اصلی داریم که اگر پزشک نمیتواند به هر دلیل هیچ کمکی به بیمار کند، حداقل باید به بیمار آرامش دهد. این هنری است که طبیب باید داشته باشد. پزشک در نهایت یک مصلح اجتماعی است.
معین افزود: طبق نظرسنجیهای ۴۰ سال اخیر، پزشکی از بالاترین سطح مقبولیت در افکار عمومی برخوردار است. الان در شرایط عجیب و غریب قرار گرفتیم که از دید صاحبنظران جهانی به عنوان یک ابرچالش و بحران عمیق یاد میشود که آینده جامعه بشری را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی گفت: این مصیبت دستاورد بشری طی ۲۰۰ الی ۳۰۰ سال گذشته بوده است. در سطح ملی در رأس هرم جامعه پزشکی قرار داشته است و به دلیل اعتمادی که جامعه به پزشکان داشته در خط مقدم قرار داشتند و بیشترین تعداد شهدا تقدیم کردن؛ بیش از ۱۵۰ شهید شدند و بیش از ۶۰۰۰ نفر مبتلا شدند و در سطح ملی تعداد تلفات ما بیشتر از میانگین جهانی بوده است.