سازمان جهانی بهداشت همچنین تأکید کرد هرگز واکسنی را که ایمن و موثر نباشد تنها به دلیل عجله برای واکسیناسیون همگانی تأیید نمیکند.
بیماری همهگیر کووید-۱۹ تاکنون باعث مرگ نزدیک به ۸۷۰ هزار نفر و ابتلای بیش از ۲۶ میلیون نفر در سراسر جهان شده و همچنین صدها میلیون زندگی را نابود و اقتصاد جهانی را ویران کرده است.
آژانس بهداشتی سازمان ملل از این واقعیت که "تعداد قابل توجهی" از کاندیداهای واکسن وارد آزمایشات مرحله نهایی شدند که به طور معمول دهها هزار نفر در آن شرکت میکنند، استقبال کرد.
مارگارت هریس، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت اظهار داشت: از نظر جدول زمانی واقع بینانه، ما واقعاً انتظار نداریم تا اواسط سال آینده میلادی شاهد واکسیناسیون گسترده باشیم.
روسیه نیز قبلاً یک واکسن کرونا را تأیید کرده است و تحقیقات منتشر شده در مجله پزشکی لنست در روز جمعه آشکار ساخت که بیماران درگیر در آزمایشات اولیه، آنتی بادی تولید کردهاند و دریافت این واکسن "هیچ گونه عارضه جانبی جدی ندارد".
دانشمندان در این مورد نیز میگویند که آزمایشهای ابتدایی برای اثبات ایمنی و اثربخشی این واکسن در مقیاس بسیار کوچک بوده و فقط ۷۶ شرکت کننده داشته است.
واشنگتن همچنین از ایالتهای آمریکا خواسته است تا یکم نوامبر آماده دریافت یک واکسن احتمالی شوند. این موضوع نگرانی را برانگیخته است که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای شروع توزیع واکسن پیش از انتخابات ۳ نوامبر عجله داشته باشد.
ایالات متحده بیشترین تعداد مرگ و میر و ابتلا به کووید-۱۹ را در جهان به خود اختصاص داده است.
در روشهای معمول مسئولان آزمایش باید ماهها یا سالها صبر کنند تا مطمئن شوند که کاندیداهای واکسن ایمن و موثر هستند.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، اما در شرایط فعلی تداوم گسترده شیوع همهگیری کروناویروس فشار گستردهای برای ساخت و توزیع سریع واکسن وجود دارد.