سعید کشمیری با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۶۰ بیمار در بخشهای کرونایی بیمارستانهای استان بوشهر بستری شدهاند، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۲۶ مورد مثبت قطعی در بیمارستانهای استان بستری هستند.
وی افزود: خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته ۵۲ مورد از بستریهای بخشهای کرونایی در استان بوشهر با حال خوب از بیمارستان مرخص شدهاند که از این تعداد ۳۲ مورد مثبت قطعی بودهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: متأسفانه یک نفر از همشهریان عزیزمان در روز جمعه و ۶ نفر نیز یکشنبه فوت شدهاند و تست کرونای آنها امروز مثبت اعلامشده است که دو نفر آنها آقای ۴۸ و ۹۳ ساله با بیماریهای زمینهای فشارخون بالا، دیابت و بیماری کلیوی بودهاند.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر اضافه کرد: ۵ نفر از موارد فوتی خانم و در رده سنی ۲۷ تا ۸۳ سال بودهاند. این موارد شامل خانم ۷۲ ساله مبتلا به بیماریهای زمینهای دیابت دچار سکته مغزی و فلج ناشی از آن شده بوده، خانم ۷۷ ساله مبتلا به بیماری قلبی و فشار خون که دچار سکته مغزی شده بود، خانم ۸۳ ساله مبتلا به بیماری زمینهای دیابت، خانم ۲۷ ساله مبتلا به بیماری زمینهای تالاسمی ماژور و خانم ۷۵ ساله به بیماری مزمن قلبی مبتلا بوده است.
کشمیری با بیان اینکه هماکنون ۴۷ مورد در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند، افزود: از این تعداد ۲۲ مورد از آنها با کمک دستگاه تنفس میکنند.
وی خاطرنشان کرد: سهمیه واکسن آنفلوانزای استان بوشهر در سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۰ برابر شده است و از اواخر شهریور وارد استان میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر اظهار کرد: امسال با توجه به محدودیتهایی که وجود دارد به هر کد ملی یک واکسن آنفلوانزا ارائه میشود و افراد باید با همراه داشتن کارت ملی یا شناسنامه در محل دریافت واکسن حضور یابند.
سعید کشمیری ادامه داد: این واکسن برای افراد سالمند بالای ۶۵ سال، زنان باردار و افرادی که بیماریهای خاص دارند، کودکان زیر پنج سال و نیروهای درمان بیمارستانها ضروری و به صورت رایگان با رعایت شیوهنامههای بهداشتی به آنان تزریق میشود.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در بوشهر عنوان کرد: واکسن آنفلوانزا برای همه افراد جامعه توصیه نمیشود و هرکسی که در معرض بیماری قرار دارد، باید از این واکسن استفاده کند.
وی تاکید کرد: برای تأمین نیاز سایر افراد نیز بخش خصوصی این واکسن را در داروخانهها توزیع میکند و افراد میتوانند با پرداخت هزینه واکسن آنفلوآنزا را تهیه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر درباره زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا گفت: اگرچه زمان تزریق طبق موارد بیان شده در متون پزشکی، ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر است، اما در استانهای گرمسیری مانند بوشهر تزریق آن در آبان و آذر هم مشکلی ایجاد نمیکند.
کشمیری افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا، متقاضیان واکسن آنفلوانزا امسال بیش از حد است و دولت هم تلاش کرده بهاندازه کافی واکسن موردنیاز را تأمین کند. با این حال اولویت در تزریق واکسن آنفلوآنزا با گروههای آسیبپذیر است و باید ابتدا واکسن به دست این افراد برسد و تزریق به سایر افراد در مرحله بعد قرار دارد.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر با تأکید بر اینکه از تقاضای بیمورد برای تزریق واکسن آنفلوآنزا پیشگیری شود، اضافه کرد: واکسن آنفلوانزا باعث پیشگیری دائم از ابتلا به بیماری نمیشود و کمککننده است به همین علت باید هر سال تزریق شود، زیرا ویروس تغییر میکند.