محمد اسلامی، به پیشرفت چشمگیر ساخت آزادراه های نیمه کاره در کشور اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت یازدهم ۲۱۰۰ کیلومتر آزادراه ساخته شده بود که هم اکنون این میزان توسعه طول آزادراه ها را به ۳ هزار و ۱۰۰ کیلومتر خواهیم رسیده است.
او به کنارگذر شرقی اصفهان اشاره کرد و گفت: این پروژه یک بخش از کریدور آزادراهی شمال به جنوب آزادراه تهران_ اصفهان است که به آزادراه اصفهان شیراز و نهایت به بوشهر متصل میشود و محور مرکزی این پروژه شمال-جنوب است.
اسلامی اظهار کرد: طول این آزادراه ۱۰۰ کیلومتر است که ۶۶ کیلومتر آن تا چند روز آینده افتتاح می شود و ۳۴ کیلومتر باقیمانده هم تا پایان دولت دوازدهم تکمیل خواهد شد.
اسلامی بیان کرد: ساخت این آزادراه موجب میشود که زمان عبور از اصفهان ۲ ساعت کاهش یابد و باعث حذف ترافیک های عبوری شهر اصفهان می شود و این مسیر به صرفه ترین مسیر شمال به جنوب خواهد بود.
او با اشاره به اینکه توسعه آزادراهها نقش موثری در صرفه جویی در زمان و همچنین مصرف سوخت دارد گفت: در منطقه یک آزادراه تهران-شمال بین ۲ تا ۲.۵ ساعت مسافت کوتاه شده و از سال ۹۸ استفاده و حضور مردم در این آزادراه باعث کاهش چشمگیر مصرف سوخت شده است.
پیگیری پرداخت برخط عوارض ها با همکاری بانک ها
وزیر راه و شهرسازی در ادامه به درباره عوارض الکترونیکی هم گفت: به دنبال طرحی هستیم که عوارض از حساب رانندگان به هنگام عبور از عوارضی ها کسر شود و این طرح را به صورت برخط با همکاری بانکها دنبال خواهیم کرد.
اسلامی همچنین درباره نوسازی کامیون ها هم گفت: سن ناوگان جاده ای و مصرف سوخت در کشور ما به شدت افزایش یافته و ما نوسازی ۵۵ هزار دستکاه ناوگان باری را که هدفگذاری کردهایم بنابراین طرح نوسازی ناوگان جاده ای را در دو بخش دنبال می کنیم.
او با اشاره به اینکه یک بخش از طرح نوسازی ناوگان در قالب واردات کامیونهای سه سال کار کرده اروپایی اجرا می شود و رانندگانی که تمایل دارند، کامیون نو وارد کنند از نظر ما در این بخش مشکل ندارند، افزود: بخش دوم از طریق ساخت داخل دنبال می شود در چند سال گذشته تولید کامیون در کارخانجات داخلی کاهش یا متوقف شده بود اما وزارت راه و شهرسازی از طریق طرح این جدید سعی کرد کارخانهها و زنجیره تامین آن ها را مجددا راه اندازی کند به همین دلیل با کارخانه ها و صاحب برند های بزرگی از جمله بنز، ولوو و اسکانیا صحبت شد تا قطعات این کامیون ها را تامین کنند.
او تصریح کرد: قرارداد در این زمینه منعقد شده و ما سعی کرده ایم با این اقدام زنجیره تامین داخل را فعال کنیم چرا که کارخانجات متعهد شده اند قطعات مرغوب و متناسب با نیاز کشور و سازگار با شرایط آب و هوایی و جاده ای کشور استفاده کنند.
وزیر راه وشهرسازی توضیح داد: هم اکنون در یک سال و نیم گذشته موانع برای واردات کامیون های سه ساله را برطرف کرده ایم و امیدواریم امسال با تولید ناوگان داخلی و همچنین واردات کامیونهای سه سال تحول خوبی در حوزه نوسازی کامیون ها رخ دهد.
او عنوان کرد: این کارخانجات قول دادهاند که حداقل ۲ هزار دستگاه و حداکثر ۵ هزار دستگاه را تحویل دهند و امیدواریم به زودی چرخه نوسازی کامیون به چرخه اقتصاد کشور ملحق شوند.
اسلامی با اشاره به اینکه در ازای ۵ هزار کامیون نو ۵ هزار فرسوده از مدار خارج خواهند شد، افزود: تسهیلات یارانه ای از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی و همچنین ماده ۱۲ برای صرفه جویی در مصرف سوخت پرداخت خواهد شد و امیدواریم با این اقدامات نوسازی ناوگان سرعت گیرد.
لزوم افزارش تعامل با کشورهای مختلف در منطقه مکران و چابهار
اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه اساساً اپراتوری بنادر در کشورهای مختلف را شرکتهای حرفهای انجام میدهند گفت: به دلیل توسعه تعاملات با جهان و همچنین ایجاد رونق اقتصادی نیاز داریم که در منطقه مکران و چابهار با کشورهای مختلف تعامل داشته باشیم.
او ادامه داد: در بندر چابهار با اپراتوری شرکت هندی سعی کرده ایم سهم بار را افزایش دهیم و بتوانیم با این اقدامات توسعه دهنده نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا کند.
او تصریح کرد: این اقدامات از پیش از این دستور کار وزارت راه و شهرسازی بوده و هم اکنون هم دنبال می شود و ما باید بتوانیم سرمایهها را از این طریق جذب کنیم.
اسلامی بیان کرد: تفاهمنامه سه جانبه بین دولت ایران، هندوستان و افغانستان فعال شده و حضور شرکت هندی در قالب این تفاهم نامه بوده که حجم قابل ملاحظهای از اقدامات ترانزیت در قالب این معاهده به صورت واردات و صادرات انجام میشود.
وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: در شرایط کنونی اقتصاد کشور، توسعه ترانزیت ضروری است و این اقدامات را در قالب توسعه اقتصادی کشور انجام میدهیم.
توسعه زیرساخت ها و حمایت از شرکت های حمل و نقلی در بنادر
او با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی در بنادر توسعه زیرساخت ها و حمایت از شرکت های حمل و نقلی و همچنین پشتیبانی کردن کشتیها، تسهیل گری و حمایت از توسعه بازرگانی و تجارت کشور را انجام می دهد، افزود: گمرک در این زمینه تنها ارزیابی برای واردات و صادرات را انجام میدهد.
وزیر راه وشهرسازی درباره اقدامات اخیر شرکت هواپیمایی ترکیش ایر و سایر پروازهای خارجی هم گفت: مشکلی در این زمینه وجود ندارد و روابط در حوزه هوایی در این زمینه متقابل است هم اکنون پروازهایی که لازم است به کشور مختلف به صورت روتین انجام می شود.