کاظم خاوازی افزود: تولید تخم مرغ در کشور به اندازه کافی داریم و سالانه یک میلیون و ۳۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید میشود که ۶۰ هزار تن آن مازاد بر مصرف داخلی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، وی ادامه داد: در هفتههای اخیر، تقاضای صادرات زیاد بوده و صادرات بی رویه بازار تخم مرغ را به هم ریخته و موجب افزایش قیمت شده است.
آقای خاوازی گفت: در همین راستا رئیس جمهوری به معاون اول دستور پیگیری دادند و در نهایت مقرر شد صدور مجوز صادرات تخم مرغ در اختیار وزارت جهاد کشاورزی باشد تا بین تولید و صادرات توازن ایجاد شود.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در همین راستا صادرات تخم مرغ به میزانی صورت میپذیرد که قیمت تخم مرغ در بازار داخلی متعادل شود.
وی گفت: قیمت تخم مرغ در بازار باید به گونهای باشد که هم مردم قدرت خرید داشته باشد و هم صنعت مرغداری آسیب نبیند.
خاوازی اضافه کرد: جلساتی مختلفی با تشکلهای مربوطه برگزار و تمهیدات لازم در نظر گرفته شده تا قیمتی که بی دلیل افزایش پیدا کرده پایین آید و به حالت تعادل بازگردد.
وی با اشاره به اینکه صادرات تخم مرغ به اندازه قابل ملاحظهای کاهش مییابد تصریح کرد: صادرات به اندازهای صورت میپذیرد که بازار داخلی اشباع شده و قیمتها به حالت تعادل در بیایند.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با هماهنگیهای انجام شده مقرر شد وزارت صمت و جهاد کشاورزی به صورت ماهانه قیمت تخم مرغ را تجزیه و تحلیل کنند تا هم مصرف کننده و هم تولید کننده نگرانی هایشان در مورد قیمت، برطرف شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تامین منابع مالی برای واردات نهادههای مورد نیاز دامداران و مرغداران گفت: حداکثر تا ۱۰ روز آینده بارهای عظیم نهاده مخصوصاً کنجاله سویا وارد کشور میشود و به سرعت در اختیار دامداران و مرغداران قرار میگیرد.
خاوازی افزود: این نهادهها نیاز دامداران و مرغداران را به طور کامل برطرف کرده و واردات آنها به طور مستمر ادامه مییابد.
وی اضافه کرد: این نهادهها با ارز 4200 تومانی وارد کشور شده و با قیمت مصوب در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرند.
خاوازی گفت: فرایند تامین نهادههای دامی به صورت هفتگی در دفتر معاون اول رئیس جمهور پایش میشود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: برنامهی مفصلی برای توزیع نهادههای دامی داریم که قوه قضائیه، تعزیرات و نهادهای نظارتی ما را در این خصوصی همکاری میکنند و گرم به گرم نهادههایی که امروز وارد کشور میشود را میتوانیم رهگیری کنیم که به کجا رفته است.
خاوازی افزود: تغییرات اساسی در سامانه بازارگاه اتفاق افتاده و ملاحظات نهادهای نظارتی و تشکلهای صنفی در خصوص بازارگاهها اعمال و مشکلات آن برطرف شده است و به این ترتیب نهاده دامی که وارد میشود لحظه به لحظه تا مصرف مورد پایش قرار میگیرد.
وی ادامه داد: برای گروههایی که در خصوص توزیع نهادههای دامی تخلف کرده اند تشکیل پرونده شده و به قوه قضائیه ارسال میشود و قطعا تخلف آنها مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.