شرکت کانادایی «بریک گلد» نیز که تصمیم داشت ۸ میلیارد دلار در این پروژه سرمایهگذاری کند از سوی دادگاه به پرداخت جریمهای بسیار سنگین محکوم شد.
«دادگاه محیط زیست شیلی» در حکم خود تأکید کرده است که دستور تعطیلی معدن رو باز طلا در «پاسکوآ لاما» قطعی و همیشگی است. شرکت کانادایی نیز به دلیل خسارتهایی که به محیط زیست به هنگام ساخت معدن وارد کرده به ۹ میلیون دلار جریمه شده است.
بر اساس حکم دادگاه، میزان خطری که پروژه معدن «پاسکوآ لاما» برای سلامتی مردم داشته است، هیچ گونه راه دومی را برای ادامه این پروژه باقی نگذاشته بود. رأی دادگاه ثابت میکند که تصمیم سازمان محیط زیست شیلی در سال ۲۰۱۸ در خصوص ضرورت توقف این پروژه درست بوده است. این سازمان معتقد بوده که شرکت «بریک گلد» اصول و مقررات مربوط به محیط زیست را رعایت نمیکرده است، اصولی که رعایت آن ضامن ادامه کار و بهرهبرداری از معدن بوده است.
مرغی که بر اثر آشامیدن آب آلوده به مواد سمی حاصل از معدن طلا، تلف شده است
شرکت «بریک گلد» این موارد را در دادگاه تکذیب کرده بود.
سازمان محیط زیست شیلی ابتدا تصمیم داشت تا از طریق رجوع به یک مرجع قضایی محلی، مجازاتهایی را برای این شرکت کانادایی در نظر بگیرد. این سازمان به ۳۳ مورد نقض اصول زیست محیطی از جمله تخلیه آبهای آلوده و تخریب گیاهان توسط این شرکت کانادایی اشاره کرده بود. از همین رو دادگاه با تأکید بر مشروع وارد بودن شکایت سازمان محیط زیست، حکم بر تعطیلی دائم و نه موقتی و تنبیهی داد.
پروژه این معدن طلا همچنین به دلیل مشکلات زیست محیطی که ایجاد کرده بود با مخالفت جدی مردم در دو کشور شیلی و آرژانتین مواجه شده بود. شرکت کانادایی استخراج حدود ۶۱۵ هزار اونس طلا و ۱۸.۲ میلیون اونس نقره از این معدن را را پیشبینی کرده بود. مردم منطقه سالها از آب آشامیدنی حاصل از ذوب شدن یخچالهای طبیعی که به شکل رود از کوههای آند جاری میشد استفاده میکردند، اما با آغاز پروژه معدن، آب منطقه به شدت آلوده شد.
در سالهای اخیر بسیاری از اهالی منطقه و نیز حیوانات به دلیل مصرف آب دارای مواد خطرناک و بعضا سرطانزا دچار بیماریهای گوناگون شدهاند.
آب آلوده حاصل از فعالیت معدن طلا سبب بروز بیماری نزد مردم منطقه شده استآسوشیتدپرس