سخنگوی وزارت امور خارجه هرگونه سوءاستفاده از سازوکارهای حقوق بشری و دخالت در امور داخلی ایران را غیر قابل پذیرش دانست و تاکید کرد: این اتفاق جدیدی نیست که برخی کشورهای اروپایی در مقابل بزرگترین نقضهای حقوق بشری خود و همپیمانانشان بیتفاوت و ساکت هستند. آنان در فروش میلیاردها دلار سلاح برای کشتار مردم بیدفاع یمن به عربستان و دیکتاتورهای منطقه با یکدیگر رقابت میکنند. سرکوب معترضان، قتل سیاهپوستان، قتل عام اقلیتها بویژه مسلمانان، آزار و اذیت و شکنجه زندانیان و تحت فشار قرار دادن مهاجران در داخل مرزهای اتحادیه را اجرای قانون تلقی مینمایند اما همزمان اجرای اقدامات قضایی بر اساس قوانین کیفری توسط دادگاه صالحه در دیگر کشورها را نقض حقوق بشر مینامند.
خطیبزاده در ادامه افزود: این استاندارد دوگانه نشاندهنده نبود صداقت این گروه از کشورها در حمایت از حقوق بشر و استفاده سیاسی از این مفهوم است.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی در پایان تصریح کرد: توسعه و ارتقای حقوق بشر در سطح ملی، منطقهای و بینالمللی در چارچوب تعهدات مذهبی و پایبندی به قانون اساسی و قوانین داخلی و معاهدات بینالمللی، از اولویتهای دائمی جمهوری اسلامی ایران بوده و در عمل نیز خود را متعهد به رعایت آن دانسته است. در عین حال به برخی دول اروپایی که به دنبال طرح نیات خود در قالب اتحادیه اروپا هستند توصیه مینماید پیگیری برای بهبود حقوق بشر در میان خود و متحدین منطقهای خود را در دستور کار جدی قرار دهند.
۴۷ کشور حاضر در جلسه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیهای با محکوم کردن آنچه «نقض شدید حقوق بشر» در ایران نامیدهاند، خواستار آزادی زندانیان سیاسی در ایران شدند.
نماینده آلمان در چهل و پنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل بیانیه مشترک این ۴۷ کشور را در حمایت از «شجاعت مدافعان حقوق بشر در ایران» قرائت کرد.
همه اعضای اتحادیه اروپا به همراه برخی کشورهای دیگر در بیانیهشان از اعدام، وضعیت آزادی بیان و تجمع، وضعیت بازداشتشدگان و... انتقاد کردهاند.
۴۷ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه خود به اعدام نوید افکاری اشاره کردهاند.
۴۷ کشور امضاکننده بیانیه در ادامه خواستار همکاری ایران با گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد شدند.
جای تعمق دارد.