حسابهای کاربری در شبکه اجتماعی دلایلی که خاندان سلطنتی را به انتخاب متعب به عنوان رئیس شورای امنا به جای خالد، برادر بزرگترش واداشته، ذکر نکردند. خالد ۷۰ ساله بعد از مرگ پدرش در ابتدای سال ۲۰۱۵ در این منصب بوده و همچنین سلطان بن عبدالله به عنوان رئیس شورای اداراه موسسه خیریه تعیین شده است. در عین حال انتصاب متعب در هرم موسسه انساندوستانه همزمان با کمپین سازماندهی شده حسابهای طرفدار خاندان ملک عبدالله در توییتر است که خواستار آزادی سه تن از شاهزادگان بازداشتی از جمله ترکی بن عبدالله رئیس اجرایی موسسه خیریه عبدالله هستند.
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان پسر عمویش، ترکی را از پایان سال ۲۰۱۷ بازداشت کرده به طوریکه او در قالب کمپین به اصطلاح ضد فساد بازداشت شد که دهها شاهزاده را گرفتار هتل ریتز کارلتون در ریاض کرد. او تا امروز هم بازداشت است. همچنین فیصل و مشعل دو برادر او نیز چند ماه پیش بازداشت شدند.
طبق گزارش سایت عربی ۲۱، یک منبع نزدیک به خاندان ملک عبدالله میگوید حکم انتصاب متعب پیامهایی غیرعلنی بیارتباط با موسسه خیریه دارد با این محتوا که او مجددا رو بیاید البته هدف اصلیتر محمد بن سلمان این است که کل خاندان ملک عبدالله دوباره بر سر پستهایی بازگردند.
این منبع میگوید، متعب به رغم تلاش برای آتشزدن سیاسی او از طریق برکناری از پستش به اتهامات فساد همچنان قویترین پسر ملک عبدالله است اما این منبع هرگونه تحرک نزدیک از سوی خاندان ملک عبدالله برای برخورد با بن سلمان را بعید دانست.
به رغم این که متعب که نیمی از زندگیاش را در گارد ملی گذرانده و بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ ریاست آن را برعهده داشته چندین بار پس از آزادی در کنار بن سلمان رویت شده اما از رویکرد به حاشیه راندنش از صحنه ناراضی است و خود را قویترین وارث پدرش میداند. از زمان حضورش در کنار بن سلمان در فستیوال اسب دوانی در پایان ۲۰۱۷ و چهار ماه بعد در وداع با ملک سلمان در هنگام سفرش متعب بن عبدالله در کنار ملک سلمان و پسرش جز در مناسبات عزا ظاهر نشده است.
بن سلمان وزارت گارد ملی که از دهه ۶۰ قرن گذشته تحت مسؤولیت ملک عبدالله بود را از چنگ خانواده ملک عبدالله درآورد.
در راستای اختلافات رو به فزونی بین دو خاندان عبدالله و سلمان مخالف سعودی عمر الزهرانی چند هفته پیش گفته بود، خاندان ملک عبدالله ترغیب کننده شکایتی بود که سعد الجبری، افسر سابق اطلاعاتی عربستان علیه بن سلمان در دادگاه آمریکا ارائه کرد. این خاندان قصد دارد گامهای مشابهی با هدف فشار بر ولیعهد برای آزادی فرزندان محبوسشان بردارند.
بنا بر اظهارات الزهرانی، این ایده از سوی برخی فرزندان شاه فقید عبدالله که در خارج هستند مطرح شد بقیه هم آن را تایید کردند.