سرویس بین الملل- "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه از تست مثبت کرونای خود و ملانیا همسرش خبر داد. ترامپ ۷۴ ساله اکنون در قرنطینه به سر میبرد. این در حالی است که یک ماه دیگر زمان برگزاری انتخابات امریکا خواهد بود و بیماری ترامپ وضعیت را پیچیدهتر میسازد.
به گزارش آفتابنیوز؛ "مایک پنس" معاون رئیس جمهوری امریکا با فرض این که ترامپ قادر به تداوم انجام وظیفه به عنوان رئیس جمهور نباشد جانشین او خواهد شد، چرا که متمم بیست و پنجم قانون اساسی امریکا این مسئله را بیان کرده است.
طبق قانون اساسی، "نانسی پلوسی" ۸۰ ساله رئیس مجلس نمایندگان امریکا فرد بعدی برای گزینه جانشینی خواهد بود. البته اگر پنس ۶۰ ساله نتواند به ایفای نقش به جای رئیس جمهوری ادامه دهد. پس از پلوسی، رئیس موقت سنا از حزب دارای اکثریت کرسیها (جمهوریخواه) که اکنون شخص "چارلز گرسلی" ۸۷ ساله از ایووا است نامزد بعدی جانشینی خواهد بود. پس از آن، "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه و وزرای دیگر کابینه صلاحیت اداره امور را خواهند داشت.
در این میان، در صورتی که پلوسی دموکرات جانشین شود چالش بزرگی میان او و مخالفاناش در کنگره ایجاد خواهد شد. با این حال، این ابهام قانونی وجود دارد که آیا در روز رایگیری امکان جایگرینی نام فردی دیگر به جای ترامپ وجود خواهد داشت یا خیر. ۳۲ روز مانده به انتخابات امریکا، بیماری ترامپ وضعیت را پیچیدهتر ساخته است به خصوص آن که ترامپ ۷۴ ساله و دچار اضافه وزن است و همین موضوع او را بیشتر در معرض احتمال فوت بر اثر ابتلا به کرونا قرار میدهد.
در پاسخ به این پرسش که آیا جمهوریخواهان میتوانند برای انتخابات به جای ترامپ فرد دیگری را معرفی کنند، این وظیفه برعهده کمیته ملی جمهوریخواهان است که صلاحیت انتخاب معاون رییسجمهوری و یا فرد جمهوریخواه دیگری را در صورت کنارهگیری ترامپ و یا مرگ او برای انتخابات خواهد داشت. اکنون "رونا مک دانیل" رئیس این کمیته خود به کرونا مبتلا شده است. برای هرگونه تغییر نامزد تمام ۱۶۸ عضو کمیته ملی جمهوریخواهان باید در نشستی شرکت کرده و درباره جانشینی نامزدی به جای ترامپ تصمیمگیری کنند.
جایگزین نامزدی به جای ترامپ برای انتخابات بزرگترین چالش پیشروی جمهوریخواهان خواهد بود چرا که رای دهندگان در بسیاری از ایالتها رایدهی را آغاز کردهاند حتی اگر ترامپ پیش از روز انتخابات فوت کند این نام اوست که در صندوقهای رای انداخته شده است. در اینجا سیستم رایگیری الکترال میتواند راهگشا باشد. در واقع، کسانی که به نفع ترامپ رای دادهاند آرایشان برای جمهوریخواهان در نظر گرفته میشود.
چالش برانگیزترین سناریو آن است که پنس معاون رییس جمهوری و اعضای کابینه ترامپ بخواهند که او از مقاماش کنارهگیری کند، اما ترامپ حاضر به کنارهگیری نشود و هنوز در قید حیات باشد. در آن صورت کنگره باید تصمیم گیری کند.
به تعویق انداختن انتخابات سناریویی که ترامپ خود پیشتر مطرح کرده بود از سوی رهبران جمهوریخواهان در کنگره رد شده بود. با این حال، تاریخ سوم نوامبر برای برگزاری انتخابات از سوی قانون اساسی تعیین نشده است و از نظر فنی امکان تغییر آن وجود دارد، اما نیازمند رای گیری در مجلس نمایندگان و سنا خواهد بود.
سی ان ان: جان ترامپ تا چه اندازه در معرض خطر است؟
شبکه خبری "سی ان ان" در مقالهای به بررسی میزان در خطر بودن جان "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری امریکا به دلیل ابتلا به کرونا پرداخته و در اینباره مینویسد: "او در زمره گروهی قرار دارد که با خطر بالای مرگ بر اثر ابتلا به کرونا قرار گرفتهاند. ترامپ ۷۴ ساله است و اضافه وزن دارد که از عوامل تاثیرگذار در افزایش خطر فوت مبتلایان به کرونا بوده است. مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای امریکا در ارزیابی خود اعلام کرده که افراد در فاصله سنی ۶۵ تا ۷۴ سال بیش از پنج برابر بیش از سایرین در معرض خطر نیاز به بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا قرار دارند و بسیار بیش از افراد در فاصله سنی ۱۸ تا ۲۹ سال در معرض خطر مرگ بر اثر این بیماری قرار دارند. همچنین، ترامپ مرد است و مردان بیش از زنان در معرض خطر مرگ و یا آسیب جدی به دلیل ابتلا به کرونا قرار دارند. ترامپ مبتلا به فشار خون بالاست که خود میتواند خطرزا باشد. ترامپ داروهای کاهشدهنده کلسترول خون نیز مصرف میکند. مهم آن است که دادههای بیشتری از وضعیت سلامت ترامپ ارائه نشده است و همین موضوع بر ابهامات میافزاید".
"سی ان ان" در ادامه مینویسد: "ملانیا ترامپ" ۵۹ ساله همسر رئیسجمهوری امریکا در معرض خطر جدی مرگ بر اثر ابتلا به کرونا قرار ندارد. با این حال، افراد در فاصله سنی ۵۰ تا ۶۴ سالگی سه برابر بیش از افراد با سن پایینتر (۱۸ تا ۲۹ سال) در معرض خطر بستری شدن در بیمارستان و سی برابر بیش از آنان در معرض خطر فوت بر اثر ابتلا به کرونا قرار دارند. ملانیا، اما رژیم غذایی سالمی دارد و از وزن مناسبی برخوردار است همین موضوع خطر عوارض کرونا برای او را کاهش میدهد".
ترامپ انتخابات را از دست داد.
اما مرگ ترامپ اگر خدا بخواهد، جواب خیلی سوالات را و نگرانی ها را خواهد داد و شاخ غول ابرقدرت آمریکا را خواهد شکست.
تو این سن هر کس کرونا بگیرد اگر هم نمیرد آدم سابق نمیشود.
ترامپ را مرده بدانید چه فیزیکی و چه سیاسی.
رقیب وی نیز فردی قوی است که پیش از کرونای ترامپ جلوتر بود و الان یک قدم دیگر به جلو می رود.
ما آرزوی مرگ حتی برای دشمنان خود نداریم ولی ترامپ مستحق مرگ است چون جهانی از دست وی در عذاب است.
نمرود مغرور و خودخواه را خداوند با یک پشه از پای درآورد.
ایران مستحق این حجم از تحریم و ظلم نبود.
ایران شاید به لبنان، حزب الله، فلسطین و یمن کمک کند. ولی فراموش نکنید نه ایران و نه هیچ کدام از این کشورها متجاوز نیستند بلکه مورد تجاوز قرار گرفته هستند.
ولی ترامپ از کشورهای متجاوزی مثل اسرائیل و عربستان حمایت میکرد و ایران را در بدترین شرایط قرار داد. چه افرادی و خانواده هایی که در اثر این تحریم های ظالمانه دچار از هم گسستگی و ویرانی که نشدند.
حتی ایرانی ها از دارو مواد اولیه غذایی محروم شدند.
ظلم پایدار نمیماند.