کد خبر: ۶۷۴۹۶۲
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۰
آخرین آمار ابتلای نمایندگان به کرونا

چرا نمایندگان مجلس کرونا می‌گیرند؟

انتخابات مجلس یازدهم که با کشف نخستین موارد ابتلا به کرونا در کشور توأمان شد، کسی شاید فکر نمی‌کرد این ویروس در بین نمایندگان هم قربانیانی بگیرد و بعدها حتی به چالش‌هایی هم در روابط دولت و مجلس دامن بزند.
چرا نمایندگان مجلس کرونا می‌گیرند؟
آفتاب‌‌نیوز :

بعد از برگزاری انتخابات در دوم اسفند و بازگشت وکلای پیروز و ناکام انتخابات به بهارستان در پنجم اسفند، حاشیه‌هایی هم درباره ابتلای نمایندگان به کرونا در صحن ایجاد شده بود. همان روز احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده قم-که نخستین موارد بیماری کرونا در حوزه انتخابیه او مشاهده شده بود- مشکوک به کرونا بود و به او گفته شد وارد صحن نشود.

امیرآبادی اما در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از او پرسیده بود چرا پس از ترک جلسه از سوی شما اقدام به ضدعفونی‌کردن میز و صندلی شما کردند؟ گفته بود: «اشتباه کردند به من چه مربوط است.... من نه تست دادم و نه تستم مثبت بوده، نه چیزی گفته‌اند، نه قرنطینه شدم، بلکه در پاویون مجلس و جلوی در خانه ملت هستم و حتی جلسه هیأت رئیسه مجلس را هم شرکت کردم.» چنین مقاومت و امتناعی از نمایندگان در مقابل پروتکل‌های بهداشتی که البته در آن زمان هم خیلی سفت و سخت نبود، باعث ابتلای جمعی از نمایندگان مجلس به کرونا در همان مجلس دهم شد. معصومه آقاپور علیشاهی، نماینده شبستر یکی از همین نمایندگان بود که با انتشار ویدئویی از خود در دهم اسفند سال‌۹۸ گفته بود مطمئن است در جلسه‌ای که در صحن علنی مجلس بوده، دچار این مشکل شده است.

همان زمان اسدالله عباسی، سخنگوی وقت هیأت رئیسه مجلس گفته بود از ۱۰۰‌ نفر نماینده‌ای که تست کرونا داده‌اند، ۵ نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند. مجتبی ذوالنوری، دیگر نماینده قم یکی از همین نمایندگان بود و محمود صادقی نماینده تهران هم یکی دیگر. بعدها این رقم به ۲۳ نفر رسید. با این حال وخامت اوضاع وقتی معلوم شد که ۲نماینده منتخب مجلس یازدهم، پیش از آغاز مراسم افتتاحیه مجلس به‌خاطر ابتلا به کرونا فوت کردند. فاطمه رهبر، منتخب مردم تهران که سابقه حضور در مجلس نهم و هشتم را هم داشت، یکی از این نمایندگان بود. محمدعلی رمضانی دستک، منتخب مردم آستانه هم پیش از آنکه مجلس یازدهم کار خود را شروع کند، به‌دلیل ابتلا به کرونا درگذشت. مشخص بود که این منتخبان در کمپین و تجمعات انتخاباتی ویروس کرونا را گرفته‌اند؛ اسفند۹۸ با تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا، مجلس تعطیل شد و این تعطیلی تا آخرین روزهای فروردین‌۹۹ ادامه پیدا کرد، اما همین تعطیلی تقریبا یک‌ماهه مجلس با انتقادات فراوانی از سوی خود نمایندگان آن دوره همراه شد و بالاخره هیأت رئیسه مجبور به بازگشایی شد تا به امور باقیمانده مجلس دهم ازجمله تعیین تکلیف لایحه بودجه پرداخته شود.

افتتاحیه مجلس یازدهم در خردادماه اما شکل دیگری داشت؛ نه ماسکی بود، نه فاصله‌ای. علی لاریجانی، رئیس مجلس که فروردین‌ماه امسال به کرونا مبتلا شده بود، از معدود افرادی بود که در مراسم افتتاحیه مجلس ماسک بر صورت داشت. محمدجواد ظریف‌ و حجت‌الاسلام والسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب هم از ماسک استفاده کرده بودند، این نخستین و تا امروز آخرین حضور حسن روحانی در مجلس جدید بود که از گوشه و کنار اخباری درباره ابتلای نمایندگانش به کرونا شنیده می‌شد. عجیب هم آنکه حسن روحانی، رئیس‌جمهور در آن جلسه از ماسک استفاده نکرده بود.

با ادامه کار مجلس جدید، افزایش تجمعات و گعده‌های چندنفره و تشکیل حلقه‌های پارلمانی به‌ویژه در روزهایی که یکی از وزیران مهمان مجلس بودند، درگیری مجلس با کرونا شدت گرفت. محمدمهدی زاهدی‌ نماینده کرمان، محمد موحد نماینده کهگیلویه، حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، منصور آرامی نماینده بندرعباس، علیرضا ورناصری نماینده مسجدسلیمان، حبیب آقاجری نماینده بندرماهشهر، وحید جلال‌زاده نماینده ارومیه و محمد مظلومی نماینده بهبهان یکی پس از دیگری به کرونا مبتلا شدند و خوشبختانه سلامت خود را بازیافتند، اما همان تیرماه کرونا باز هم در مجلس قربانی گرفت. عیسی جعفری، نماینده کبودرآهنگ در مجلس یازدهم که سابقه حضور در مجلس هشتم را هم دارد، ۲۳تیرماه درگذشت. در جلسه بعدی مجلس ۲۵تیرماه قابی از او و دسته‌گلی برای او روی صندلی شماره‌۶۴ نشست. همان روز غلامرضا نوری قزلچه، نماینده بستان‌آباد در مجلس اعتراض کرده بود که تراکم جمعیت در صحن علنی و کمیسیون‌ها می‌تواند به توسعه بیماری کرونا در مجلس دامن بزند و هیأت رئیسه «در تشکیل جلسات صحن علنی و کمیسیون‌ها تدابیری اتخاذ کنند که پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود».

نوری قزلچه پیشنهاد داده بود: «در این شرایط می‌توان از ارتباط تصویری و غیرحضوری برای برگزاری جلسات مجلس استفاده کرد و یا آنکه حضور یک‌دوم و یا یک‌سوم نمایندگان در صحن علنی مجلس کفایت کند تا از این طریق با بیماری کرونا مقابله کنیم.» قرار بر این شد که روزهای یکشنبه که نمایندگان از حوزه انتخابیه برمی‌گردند، تست کرونا از آنها گرفته شود و در برگزاری جلسات صحن علنی مجلس فاصله‌گذاری بین نمایندگان اجرا شده و پروتکل‌های بهداشتی مورد توجه قرار گیرد.

در واقع هر هفته تست کرونا از نمایندگان مجلس گرفته می‌شود و همان تیرماه هم قرار شد رفت‌وآمد مقامات اجرایی به مجلس محدود شود. ورود خبرنگاران و عکاسان را هم اداره اخبار مجلس به حداقل رساند و خبرنگاران روزنامه‌ها از حضور در صحن علنی محروم ماندند و اولویت به رسانه‌های تصویری و خبرگزاری‌ها داده شد. با وجود این اقدامات مجددا بعد از تیرماه میزان ابتلای نمایندگان به کرونا اوج گرفت.

صدیف بدری نماینده اردبیل، روح‌الله متفکر آزاد نماینده تبریز، عزت‌الله اکبری تالارپشتی نماینده تهران، مهدی عیسی‌زاده نماینده میاندوآب، الیاس نادران نماینده تهران، سهراب گیلانی نماینده مردم شوشتر و گتوند و مجموعا ۳۷نماینده مجلس حتی بعد از تمهیدات حداقلی به کرونا مبتلا شدند.

در این میان عجیب‌ترین چالش دولت و مجلس هم در ادوار ۱۱گانه پارلمان خود را نشان داد؛ جایی که حسن روحانی، رئیس‌جمهور به‌دلیل توصیه‌های ستاد ملی مبارزه با کرونا حاضر نشد در ۲جلسه رأی اعتمادی که برای گزینه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شد، شرکت کند، حتی مجلس حاضر نشد با دفاع آنلاین رئیس‌جمهور از گزینه پیشنهادی‌اش موافقت کند و این چالش عمیق‌تر شد. مشخص نیست مجلس چه راهکار مشخصی باید برای قطع زنجیره کرونا در بهارستان درنظر بگیرد اما تصاویری که از صحن مخابره می‌شود، نشان می‌دهد نمایندگان به فاصله اجتماعی اعتقادی ندارند؛ این مسئله در زمانی که مجلس مهمان دارد، بیشتر خود را نشان می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین