کد خبر: ۶۷۵۹۳۱
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸

لاوروف: باید در قره‌باغ صلح‌بان مستقر شود/ با موضع ترکیه مخالفیم

بعد از آن که ارمنستان و جمهوری آذربایجان امروز چهارشنبه یکدیگر را متهم به نقض آتش بس کردند، روسیه مجددا از دو طرف خواست درگیری‌ها را در داخل و اطراف قره باغ متوقف کنند.
لاوروف: باید در قره‌باغ صلح‌بان مستقر شود/ با موضع ترکیه مخالفیم
آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از خبرگزاری رویترز، این درخواست از سوی سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه و در گفتگوی تلفنی او با وزرای دفاع ارمنستان و جمهوری آذربایجان مطرح شد. او از این کشورها خواست به تعهداتشان بر اساس آتش بس انسانی که با میانجی‌گری مسکو در روز شنبه حاصل شد، کاملا پایبند باشند.

هر یک از طرفها نقض آتش بس در درگیری بر سر قره باغ را که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته شده اما تحت اداره ارمنی‌ها است، رد کرده‌اند؛ هر چند که الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان بعدا گفت نیروهای نظامی کشورش به عملیات‌ها ادامه می‌دهند.

وزارت دفاع در قره باغ نیروهای جمهوری آذربایجان را متهم به دست زدن به حملات راکتی و توپخانه‌ای در چند منطقه کرد. مقامهای نظامی در این منطقه گفتند نیروهای آنها یک جنگنده Su-۲۵ جمهوری آذربایجان را سرنگون کرده‌اند اما جمهوری آذربایجان آن را رد کرد.

همچین به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت، باید نیروهای صلحبان در قره باغ با هدف حفظ آتش بس حضور یابند.

لاوروف در مصاحبه با رسانه‌های Sputnik ،Komsomolskaya Pravda و Govorit Moskva گفت: در مرحله اول علاوه بر آزاد کردن دو منطقه، لازم است که ما ارتباطات، روابط اقتصادی و خطوط حمل و نقل را از حالت بلوکه بودن خارج کرده و صلحبان‌ها را وارد کنیم تا اطمینان حاصل کنند خصومتها از سر گرفته نمی‌شوند.

وی همچنین خواستار مذاکرات نظامی فوری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان شده و اضافه کرد، به اعتقاد او همچنان حل سیاسی بحران قره باغ امکانپذیر است.

او گفت: البته، حل سیاسی مساله ممکن است. طرحهای پیشنهادی که روسای گروه مینسک وابسته به سازمان امنیت و همکاری اروپا تهیه کرده و همچنان رویشان کار می‌کنند، روی میز مذاکرات می‌مانند.

همچنین وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد، مسکو با موضع ترکیه در خصوص درگیری قره باغ موافق نیست و راه حل نظامی برای آن غیر قابل قبول است.

لاوروف تاکید کرد: ما با موضع ابراز شده از سوی ترکیه که همچنین چند بار از جانب الهام علی‌اف، رئیس جمهوری آذربایجان بیان شد موافق نیستیم. این پنهانی نیست که ما نمی‌توانیم با بیانیه‌ای مبنی بر اینکه راه حل نظامی برای این نزاع مجاز است، موافق باشیم.

لاوروف اضافه کرد، استقرار ناظران نظامی روسیه در خط تماس در قره‌باغ کار درستی است اما تصمیم گرفتن درباره آن به عهده ارمنستان و جمهوری آذربایجان است.

وزیر امور خارجه روسیه در عین حال متعهد شد، کشورش متقابلا به تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو از بابت پرونده مسمومیت آلکسی ناوالنی، مخالف سرشناس کرملین پاسخ دهد.

این صحبت بعد از آن از سوی لاوروف مطرح شد که اتحادیه اروپا در جهت اعمال تحریم علیه شش مقام و یک سازمان روسیه در ارتباط با پرونده ناوالنی اقدام کرده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین