کد خبر: ۶۷۶
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۸۳ - ۱۸:۰۹

راه بازرگان مقدس است

آفتاب‌‌نیوز : عيسي سحرخيز كه سخنگوي ستاد برگزاري اين همايش بود در اين‌باره گفت: مسؤولان حسينيه ارشاد كه ناگزير از اجراي دستور مأموران انتظامي بودند، مهمانان اين مراسم را از محوطه حسينيه خارج كردند. در حالي كه خود براين باور بودند كه برگزاري مراسم در محيط سرپوشيده نيازمند مجوز خاصي نيست.

اين در حالي است كه جمعي از مهمانان و سخنرانان اين برنامه مثل عزت‌الله سحابي، محمد توسلي، ابوالفضل بازرگان، احسان نراقي، جلال جلالي‌زاده، محمدجواد مظفر، حسين انصاري‌راد، حبيب‌الله پيمان، محمد بسته‌نگار، عيسي سحرخيز، محمدرضا زهدي، محسن كديور، محمد تركمان، ابراهيم باي‌سلامي، هاشم صباغيان، عليرضا رجايي، مرتضي كاظميان، حسين رفيعي و ... كه از ساعت 30/8 صبح در حسينيه ارشاد حاضر شده‌ بودند، مجبور به تجمع در بيرون محوطه حسينيه شدند اما اين اقدام هم از نظر مأموران نيروي انتظامي مجاز شمرده نشد و برخي از آنها ناگزير از تجمع در ايستگاه اتوبوس مقابل حسينيه ارشاد شدند.

علاوه بر مأموران نيروي انتظامي چند نفر لباس شخصي نيز اقدام به متفرق كردن مهمانان مي‌كردند.

در ساعت 30/9، سحرخيز اعلام كرد كه شوراي تأمين استان كه براي حل اين مشكل تشكيل جلسه داده بود، مخالفتي با برگزاري اين مراسم ندارد. استانداري تهران نيز در خبري كه توسط خبرگزاري‌ها مخابره شد، عدم صدور مجوز براي برگزاري اين همايش را تكذيب كرد و اعلام كرد كه براساس مصوب هيأت وزيران و دستورالعمل شوراي امنيت كشور، برگزاري مراسم در محيط‌هاي سرپوشيده و محصور نياز به مجوز ندارد.
سرانجام در ساعت 10، درهاي حسينيه ارشاد گشوده شد و مردم به همراه برگزاركنندگان و سخنرانان مراسم وارد حسينيه شدند.

اين در حالي بود كه برخي سخنرانان به علت اينكه تصور مي كردند اين مراسم برگزار نخواهد شد، محل را ترك كرده بودند و بالاخره همايش علمي فرهنگي بزرگداشت مهندس مهدي بازرگان، باعنوان «آزادي، مدارا، آگاهي» در ساعت 50/10 دقيقه با سخنراني كوتاه عيسي سحرخيز كه بازرگان را مجاهد راه حق و آزادي خوانده و از حاضران خواست تا برخيزند و به قرائت فاتحه بپردازند، آغاز به‌كار كرد.

كديور:
روش بازرگان را نمي‌توان پيمود

محسن كديور رئيس انجمن دفاع از آزادي مطبوعات اولين سخنران رسمي اين همايش بود كه بازرگان را از جمله كساني دانست كه هم علم داشت و هم به دين معتقد بود و در تحصيل علم، دينش را از دست نداد.

اين روشنفكر ديني در عين حال گفت كه به‌عنوان يك شاگرد، دوباره و منتقدانه به انديشه‌هاي بازرگان مي‌نگرد و با تأكيد بر اينكه بازرگان حربه ضدعلم بودن اسلام را خنثي كرد به طرح اين پرسش پرداخت كه آيا راه بازرگان مي‌تواند ادامه پيدا كند يا خير؟ و در پاسخ گفت: از نگاه عموم راه بازرگان راه مقدسي است كه بايد ادامه يابد ولي ميان نظريه‌پردازان «علم و دين» نمي‌توان روش بازرگان را پيمود. چون علم دچارتحول شده و كار بازرگان تنها در مقطع خود قابل دفاع بود. با اين وجود نمي‌توان ارزش كار بازرگان را فراموش كرد.

فاضل ميبدي:
بازرگان اسلام را با علم آشتي داد

محمدتقي فاضل ميبدي از اساتيد حوزه علميه نيز از سخنرانان اين همايش بود. او در سخناني اظهارداشت: بازرگان تمام سعي خود را به كار برد تا اسلام را با علم نوين آشتي دهد. او در زماني كه ماركسيست‌ها در حال فعاليت بودند و دين را در تضاد با علم مي‌دانستند سعي كرد كه رابطه‌اي عقلاني بين دين و علم به‌وجود آورد و تعارضي كه به ظاهر بين اين دو وجود داشت را برطرف كند.

حبيب‌الله پيمان از فعالان ملي – مذهبي و فرامرز معتمد محقق و پژوهشگر نيز در اين نشست با طرح جداگانه‌ موضوعات «عقل و وحي» و «تعامل علم و دين در انديشه بازرگان» به ايراد سخنراني پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین