کد خبر: ۶۷۶۱
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۸۴ - ۱۸:۲۶

چرا انرژی هسته ای؟

آفتاب‌‌نیوز : اما چرا ما از انرژی هسته ای استفاده می کنیم؟
بر خلاف سوختهای فسیلی، استفاده از شکافت هسته ای برای تولید برق، می تواند شرایط مناسبی را برای مقابله با آزاد شدن گازهای گلخانه ای فراهم کند. این امر موجب می شود اسمان پاکیزه بماند و ازگرم شدن زمین هم جلوگیری می کند. آمار مجمع جهانی هسته ای نشان می دهد که در صورت استفاده از انرژی زغالسنگ به جای انرژی هسته ای،6/2 میلیارد تن کربن دی اکسید آزاد خواهد شد. برخی از دولتهای فعلی جهان هم به استفاده از انرژی هسته ای تمایل دارند زیرا وابستگی آنها به واردات نفت را کاهش می دهد.
از سوی دیگر، سوختی که در راکتورهای هسته ای به کار گرفته می شود، درمقایسه با سوختهای فسیلی، بسیار فشرده است. مثلا میزان خاصی از اورانیوم می تواند انرژی مشابهی به اندازه سه برابر زغالسنگ تولید کند و به همین جهت، برای استفاده از زیر دریایی ها، حمل کننده های هوایی و فضایی اهمیت خاصی یافته است.
اکنون سوال دیگری هم مطرح می شود: چه مقدار از برق جهان از طریق انرژی هسته ای تامین می شود؟
بر اساس آمار مجمع هسته ای جهان، حدود 16 درصد از برق جهان از طریق انرژی هسته ای تامین می شود.
این برق، از طریق 440 راکتور هسته ای در 31 کشور تامین می شود.
بر اساس آمار آژانس بین المللی انرژی اتمی، امریکا بیشترین راکتورهای جهان را به تعداد 104 راکتور دارد. این راکتورها، حدود بیست درصد از برق مورد نیاز جهان را تامین می کنند. اما بیشترین کشوری که در صنعت جهان از برق استفاده می کند، فرانسه است و 59 راکتور فرانسه، بیش از 78 درصد از برق جهان را تامین می کنند.
نیروگاه هسته ای، معمولا از طریق عاملی رادیو اکتیو مثل اورانیوم، تامین سوخت می شود.
این سوخت در یک راکتور قرار داده می شود و روند شکافت صورت می گیرد که با این ترتیب، مقادیر زیادی از انرژی آزاد می شود.
این انرژی برای گرم کردن آب و تبدیل آن به بخار مورد استفاده قرار می گیرد.
چرا شکستن یک اتم اورانیوم، باعث آزاد شدن انرژی می شود؟
پاسخ این سوال به همان معادله معروف انیشتین E=MC2 بر می گردد.
در شرایط مناسب، یک اتم اورانیوم به دو اتم کوچکتر شکسته می شود و دو یا حتی سه نوترون را آزاد می کند.
انرژی مورد نظر به شکل اشعه گاما آزاد می شود و به اشعه x هم شباهت دارد و می تواند به سوختگی، سرطان و موارد مشابه منجر شود.
در حال حاضر،راکتور های هسته ای امریکا حدود 49 هزار تن زباله هسته ای تولید می کنند. برخی کشورها مانند ژاپن و فرانسه، زباله های هسته ای خود را باز فرآوری می کنند تا اورانیوم 235 مصرف نشده و پلوتونیوم 239 را استخراج کنند. این ماده را می توان در نیروگاههای هسته ای یا برای ساخت بمب اتم به کار برد.
امریکا زباله های هسته ای خود را از دهه 1970 میلادی باز فر آوری نکرده است.
درمقابل، این کشور امیدوار است به تدریج تمام زباله های هسته ای خود را در کوه یوکا در بیابان نوادا دفن کند زیرا آنها معتقدند که زباله ها در این شرایط نمی توانند به محیط طبیعی نفوذ کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین