به دنبال شیوع کرونا مشاغل مختلف در ایران آسیب دیدند. دولت به منظور جبران خسارتها و سر پا ماندن کسبوکارهای آسیب دیده از کرونا بستههای مختلف حمایتی تدوین کرد که یکی از مهمترین این بستهها وام ویژه مشاغل آسیب دیده از کرونا بود.
۱۴ رسته شغلی به عنوان رستههای مشمول وام کرونا در نظر گرفته شدند. برآوردها نشان میدهد تعداد بنگاههای آسیب دیده ذیل ۱۴ رسته منتخب و ۸۴۸ زیررسته ۳ میلیون واحد است که ۱.۳ میلیون واحد آن بیمه شده و دارای کد کارگاهی و ۱.۷ میلیون واحد فاقد بیمه و کد کارگاهی هستند؛ همچنین در این واحدها ۲.۸ میلیون نفر بیمه شده و ۳ میلیون نفر فاقد بیمه مشغول به کار هستند.
افراد متقاضی این وام بسته به وام مورد تقاضا باید وثایقی را به عنوان ضمانت بازپرداخت این وام که با سود ۱۲ درصد پرداخت میشوند در اختیار بانکهای عامل قرار دهند.
اگر تسهیلات تا ۱۶ میلیون تومان باشد، سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک، وام ۱۶ تا ۴۸ میلیون تومان نوع وثیقه سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک به همراه یک ضامن (واحد اقتصادی دیگر یا کارمند)، وام ۴۸ تا ۱۶۰ میلیون تومان سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک به همراه ۲ ضامن (واحد اقتصادی دیگر یا کارمند)، وام ۱۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان سفته فرد متقاضی یا چک به تشخیص بانک به همراه ۳ ضامن (واحد اقتصادی دیگر یا کارمند)، و وام از ۲۰۰ میلیون تومان بالاتر با ارائه تضمین صادره از سوی صندوقهای ضمانت و یا بنا به تشخیص بانک ارائه وثایق متعارف و سقف مبلغ سفته ۱.۵ برابر اصل و سود تسهیلات به عنوان ضمانت دریافت میشود.
آخرین مهلت ثبتنام برای دریافت این وام چهارشنبه (۳۰ مهر) است و متقاضیان باید تقاضای خود را در سامانه کار ثبت کنند.
طبق آخرین اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در فرآیند پرداخت تسهیلات کرونایی تاکنون ۷۰۴ هزار پرونده مورد بررسی قرار گرفته که از این تعداد ۵۴۴ هزار پرونده برای پرداخت به بانک معرفی و تاکنون ارزش تسهیلات پرداختی به ۲۹۲ هزار بنگاه آسیب دیده بیش از ۵۸۰۰ میلیارد تومان شده است.