کد خبر: ۶۷۷۳۲۰
تاریخ انتشار : ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۰

پنج عامل سونوشت‌ساز در انتخابات آمریکا

یک رسانه آلمانی با اشاره به ۵ موضوع محوری در رقابت‌های انتخاباتی بین «دونالد ترامپ» و رقیب دموکراتش «جو بایدن» از آنها به عنوان موضوعات تعیین‌کننده سرنوشت انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا یاد کرد.
پنج عامل سونوشت‌ساز در انتخابات آمریکا
آفتاب‌‌نیوز :

مردم آمریکا برای انتخاب نامزد مورد نظر خود در حالی روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) به پای صندوق های رای می روند که اصلی ترین مطالبات آنها در سایه شعارهای انتخاباتی و تبلیغات ستادهای این دو نامزد گم شده است. با این حال چند موضوع مهم در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد که توجه نامزدها به آنها می تواند نقش مهمی در جلب آرای شهروندان آمریکایی ایفا کند.

تارنمای شبکه دویچه در این رابطه نوشت: سرنوشت انتخابات آمریکا را پنج موضوع اصلی تعیین می‌کند. هر چند دغدغه‌های مردم آمریکا تنها به این موضوعات محدود نمی‌شوند، اما رویکرد نامزدهای انتخاباتی به آنها می تواند مردم را به پای صندوق‌های رای بکشاند.

کرونا

در اوایل سال جاری هیچ کس تصوری از نقش ویروس کرونا و تاثیر آن بر انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری در آمریکا نداشت. اکنون در آستانه انتخابات آمریکا، بنا بر ارزیابی لارا مریفیلد ویلسون، استاد علوم سیاسی دانشگاه ایندیاناپولیس، بحران کرونا شاید مهم‌ترین موضوع انتخابات این کشور باشد.

 

در آمریکا، ویروس کرونا باعث مرگ بیش از ۲۲۵ هزار نفر شده است. حدود هشت میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در این کشور مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند. همین ویروس باعث ایجاد چنان سطحی از بیکاری در آمریکا شده است که از سال‌های دهه ۴۰ قرن گذشته تا کنون بی‌سابقه بوده است.

عملکرد دولت ترامپ در امر مقابله با کرونا در آمریکا مناقشه‌برانگیز بوده است. گرچه برخی معتقدند که او در این عرصه خوب عمل کرده است، اما بخش زیادی از مردم این کشور، از سیاست ترامپ درباره بحران کرونا ابراز نارضایتی کرده‌اند.

منتقدین بر این باورند که هرگاه ترامپ به موقع عمل می‌کرد، شمار قربانیان بیماری کووید-۱۹ به چنین حدی نمی‌رسید.

 

سیاست بیمه‌های درمانی

موضوع بیمه‌های درمانی نیز از جمله مواردی است که می‌تواند در نتایج و سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موثر واقع شود. در پی درگذشت قاضی روث بدر گینزبورگ، ترامپ همه تلاش خود را به کار گرفت تا امی برت، قاضی محافظه‌کار را به عضویت دیوان عالی آن کشور در آورد.

یکی از اهداف ترامپ برای این جایگزینی سریع، لغو آن بیمه درمانی بود که به "اوباماکر" شهرت یافته است، اما برای این کار باید در انتظار تصمیم قضات دیوان عالی بماند.

در حالی که ترامپ خواستار لغو این بیمه درمانی است، جو بایدن بر آن است تا دسترسی مردم به این بیمه را حفظ کند و در عین حال حق انتخاب برای شهروندان درباره تعویض بیمه درمانی خود به این بیمه را فراهم سازد.

اقتصاد

اقتصاد بی تردید یکی از مسائل اصلی است که می‌تواند در سرنوشت انتخابات تاثیری مهم و تعیین کننده داشته باشد. اما بحران کرونا همه چیز را تغییر داد.

به باور «لارا مریفیلد» دونالد ترامپ پیش از شروع بحران کرونا می‌توانست بر روی آمار ناظر بر سه سال رشد اقتصادی قابل ملاحظه آمریکا جولان بدهد. محدودیت‌های برخاسته از بحران کرونا به تحولات اقتصادی در آمریکا مسیری دیگری بخشید. در اواسط ماه آوریل شمار بیکاران در آمریکا به بیش از ۲۳ میلیون نفر رسید.

همین آمار حکایت از آن دارد که نرخ بیکاری در آمریکا تنها در دو ماه مارس و آوریل از سه و نیم درصد به ۱۴،۷ درصد افزایش یافته است.

 

نژادپرستی و خشونت پلیس

از سوی دیگر، خشونت پلیس علیه سیاهپوستان در آمریکا تبدیل به یکی از موضوعات مهم و موثر در انتخابات ریاست جمهوری شده است. پس از برپایی تظاهرات گسترده مردم علیه خشونت پلیس و نژادپرستی در آمریکا، دونالد ترامپ اقدام به اعزام گسترده نیروهای انتظامی به شهرها کرد.

ترامپ اعلام کرد که هدف از این کار، دفاع از قانون و ایجاد نظم و آرامش بوده است. همین موضوع نیز باعث ایجاد شکاف در بین مردم آمریکا و رویکردشان نسبت به دو نامزد انتخابات پیش‌رو گردید.

سقط جنین

ویلسون موضوع سقط جنین را برای انتخابات سال ۲۰۲۰ تعیین کننده می‌داند. به باور او موضوع سقط جنین برای بخش قابل ملاحظه‌ای از هواداران ترامپ، یعنی شهروندان مسیحی سفیدپوست، مهم‌ترین موضوع است.

گرچه نیروهای مخالف سقط جنین تنها ۱۵ درصد جمعیت آمریکا را شکل می‌دهند، اما بخش اعظم آن‌ها به لحاظ سیاسی فعال هستند و در انتخابات شرکت می‌کنند.

این استاد علوم سیاسی بر این باور است که در انتخابات سال ۲۰۱۶، یک چهارم کل آرای معتبر، متعلق به این گروه از جامعه بوده است.

گرچه زندگی خصوصی دونالد ترامپ نیز موضوعی نیست که بتواند رضایت نیروهای مسیحی را تامین کند، اما شعار انعکاس یافته بر روی وب‌سایت دانشجویان مسیحی "دانشجویان هوادار زندگی" نشان از حمایت آن‌ها از دونالد ترامپ دارد.

تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در روز سه شنبه (۱۳ آبان) تنها ۱۰ روز دیگر باقی مانده است و این در حالی است که طبق نظرسنجی های ملی و ایالتی، «جو بایدن» رقیب ترامپ با اختلافی حدود ۱۰ درصدی از وی پیشی گرفته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین