کد خبر: ۶۷۷۴۴۱
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۸

ضرورت شناخت روانشناسی دوران پساکرونا

متخصص روانشناسی و استاد دانشگاه گفت: با توجه به آثار و تبعات روانی کرونا که عمدتا روان اشخاص با استعداد و اضطراب‌های اولیه، ژنتیکی و یادگیری را مورد حمله قرار می‌دهد، جهان مستلزم شناخت روانشناسی دوران پساکرونا است.
آفتاب‌‌نیوز :

حسین ابراهیمی‌مقدم روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: کرونا به عنوان یک پدیده اقتصادی، جامعه‌شناختی و روانی با تغییر سبک زندگی بشر، تحول در ارتباطات اجتماعی، افت شدید اقتصاد در جهان و کاهش درآمدهای اقتصادی همراه بود.

وی ادامه داد: این رویداد همچنین روابط بین فردی، عاطفی، اجتماعی، دوستانه و حتی عشق و علاقه را تحت تاثیر قرار داد و جهان را نیازمند شناخت روانشناسی دوران پساکرونا کرد.

ابراهیمی مقدم افزود: برخی اختلالات روانی با هدف پیشگیری از ابتلا به بیماری نظیر شست وشوی مداوم دست‌ها (که براساس آمار مراکز بهداشت ودرمان با بیماری‌های پوستی همچون اگزوما نیز همراه بوده است) می‌تواند با بروز وسواس تداوم یابد.

لزوم فراگیری آموزش‌های تکمیلی درمان وسواس

این متخصص روانشناسی با تاکید بر ضرورت فراگیری آموزش‌های تکمیلی درمان وسواس افزود: گذار از دوران کرونا می‌تواند با بروز یک موج از بیماران مبتلا به اختلال وسواس همراه باشد و بر این اساس یادگیری آموزش‌های تکمیلی درمان این اختلال در حال حاضر بسیار حائز اهمیت است.

ابراهیمی مقدم گفت: از منظر روانشناختی، این ویروس، روان برخی اشخاص که در این زمینه استعداد اولیه، ژنتیکی، یادگیری یا اضطراب‌های اولیه داشته‌اند را هدف (حمله) قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: شنیدن مداوم اخبار ناخوشایند مرگ ومیر و از دست رفتن عزیزان، ضمن تحمیل فشار روانی بر ذهن، به دلیل عدم برگزاری مراسم یادبود و... با عذاب وجدان و تاسف برای بازماندگان قربانیان کرونا همراه است.

ابراهیمی مقدم تصریح کرد: این مساله می‌تواند سبب دوره‌های سوگواری بلندمدت و همچنین بروز موج افسردگی در جهان متجلی شود که بالتبع انگیزه، انرژی و امید، اهتمام و تلاش و چرخه‌های اقتصادی و اجتماعی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی عنوان کرد: گاه نیز یادآوری خاطرات تلخ گذشته، احساس گناه و نشانه‌های اختلال پس آسیبی را سبب می‌شود.

این استاد دانشگاه همچنین با تاکید بر ضرورت حفظ سلامت روان یادآور شد: اختلال اضطراب بیماری نیز به دلیل ترس از ابتلا به کرونا با بروز آنفلوآنزا و سرماخوردگی (که گاه با انجام آزمایش کرونا و حضور در مراکز بهداشت ودرمان سبب تحمیل فشار روانی بر آدمی می‌شود) می‌تواند بروز یابد. بنابراین تقویت سیستم ایمنی بدن در این دوران باید با ارتقای سلامت روان همراه باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین