الیوت آبرامز به پایگاه خبری نشنال گفت: اگر جو بایدن هم در انتخابات سوم نوامبر پیروز شود لغو تحریمها علیه ایران برای دولت وی آسان و سریع نخواهد بود.
آبرامز که با چهار دولت آمریکا کار کرده است افزود: تحریمهای آمریکا علیه ایران به ویژه آن تحریمهایی که خارج از برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) وضع شده است به این زودیها لغو نخواهد شد.
آبرامز در ادامه مصاحبه با این نشریه آمریکایی اضافه کرد، آنهایی که معتقدند وقتی رئیس جمهور بایدن در ماه ژانویه قدرت را در دست بگیرد تا روز سوم همه تحریمها از بین خواهد رفت، خواهند فهمید که حتی اگر بخواهند هم نمیتوانند این کار را بکنند.
وی ادامه داد، ” ایالات متحده اکنون یک ساختار تحریمی جامع دارد که مدتها برجا خواهد ماند. بعضی از این تحریمها که از سال ۱۹۷۹ وضع شده و هیچ ارتباطی با برنامه هستهای ایران ندارد. در بعضی از این موارد ما تحریمها را ذیل مجوزهای ضدتروریسم قرار میدهیم. برای لغو این تحریمها نیاز به این مساله است که تایید شود ایران حامی تروریسم نیست. چگونه میخواهید آن را تغییر دهید؟ نه، نمیتوانید.
نشنال در ادامه نوشت، الیوت آبرامز از صحبت درباره آنچه که آقای بایدن ممکن است با توافق هسته ای ۲۰۱۵ انجام دهد خودداری کرد اما وقتی با سوالات مکرر مواجه شد ابراز امیدواری کرد که دولت دموکرات فقط ایران را از منظر توافق هستهای نبیند و به صورت یک کل به ایران نگاه کند. آبرامز گفت که هر تحریمی باید موشکهای بالستیک و رفتار ایران در منطقه را نیز شامل شود.
وی همچنین مدعی شد که بندهای غروب آفتاب که در سال ۲۰۲۶ و ۲۰۳۱ ملغی خواهد شد نیز خیلی کوتاه هستند و در توافق باید این بندها نیز در نظر گرفته شود.
این مقام آمریکایی پیش از این به پایگاه خبری الشرق الاسط نیز گفته بود، اگر ترامپ در انتخابات مجددا پیروز شود، ایرانیها بسرعت برای امضای توافق هستهای جدید حرکت خواهند کرد «زیرا آنها در چهار سال آینده بیش از این نمیتوانند چنین فشاری را تحمل کنند». او معتقد است که فشار آمریکا در تحقق اهدافش موفق بوده.. «نتایج بزرگی داده است. ارزش پول ایران سقوط کرده و به حدود سیصد هزار ریال رسیده است»... «اگر این مسیر را حفظ کنیم، ایرانیها را به سوی یک توافقنامه جدید فراگیر هدایت کردهایم».
آبرامز درباره اعلام پیروزی ایران بعد از پایان تحریمهای تسلیحاتی نیز به پایگاه نشنال گفت: آنها نمیتوانند ادعای پیروزی کنند، چرا که ما با مکانیسم ماشه تحریمها را بازگرداندیم و کشورهای اروپایی تعهدات خود مبنی بر عدم ارسال سلاح به ایران را حفظ خواهند کرد.
وی درباره این مساله که روسیه میتواند به ایران سلاح و سامانه اس-۴۰۰ بفروشد نیز مدعی شد که از این کار از نظر مسائل مالی غیرممکن است. تحریمهای ما توان آنها را کاهش داده است. وقتی ترکیه اس-۴۰۰ خرید ۲.۵ میلیارد دلار نقد به روسیه داد. من فکر نمیکنم ایران چنین پولی داشته باشد.
حتی اگر این موضوع اتفاق بیافتد قابل تحریم خواهد بود. ما می توانیم هرکسی که در این روند دست دارد را تحریم کنیم. کسانی که میفروشند، آنهایی که مذاکره میکنند، آنهایی که این سامانه را حمل و نقل میکنند و یا هر خدمات دیگری برای آن انجام می دهند.
و اگر ایران به ونزوئلا موشکهای دوربرد بفروشد، گزینه های دیگری به غیر از تحریم روی میز است. انتقال موشکهایی که از ونزوئلا به خاک آمریکا برسد برای ما غیرقابل تحمل است و به هیچ وجه اجازه آن را نخواهیم داد و رئیس جمهور گزینه های خیلی زیادی دارد که در صورت لزوم از آن استفاده میکنیم.
پایگاه نشنال در ادامه نوشت، اظهارات آبرامز در حالیست که متخصصان و کارشناسان معتقدند که تجدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران با شکست مواجه شده است چرا که آمریکا با خروج از برجام اهرم فشار علیه ایران را از دست داده است و اتحاد میان کشورهای جهان که در پشت برجام علیه ایران بود را از بین برده است.
آمریکا روز دوشنبه پنجم آبان هشدار داد که محموله احتمالی موشکهای دوربرد ارسالی ایران برای مادورو در ونزوئلا را منهدم خواهد کرد.