کد خبر: ۶۷۸۳۲
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۸۶ - ۱۷:۱۱
دبیر کل فراکسیون اقلیت مجلس مطح کرد:

درخواست تجدید نظر در احکام دانشجویان زندانی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب ـ دبیر کل فراكسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی دانشجو را حلقه واسط بین نخبگان جامعه و مردم دانست وگفت: دانشجو نمی‌تواند نسبت به وضعیتی كه در جامعه می گذرد بی تفاوت باشد و این سكوت نه به صلاح جنبش دانشجویی است و نه به مصلحت حاكمیت؛ چرا كه نقد منصفانه می‌تواند جلوی انحراف حاكمیت از مسیر اصلی و حق طلبی را بگیرد.

محمدرضا تابش، در گردهمایی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر اردکان ، ضمن یاد آوری خاطره سه دانشجوی شهید روز 16 آذر سال 32 ، یاد همه شهدای راه مبارزه با استعمار و استبداد را گرامی داشت .

نماینده مردم اردكان در این مراسم كه به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو در این دانشگاه برگزار شد، 16 آذر را یاد آور عزم مردم و در راس آنان ، دانشجویان برای مبارزه با استبداد داخلی ، استیلای قدرت خارجی و استعمار دانست و آنرا تلاش برای استقرار آزادی ، پیشرفت و دموكراسی در كشور خواند .

وی ضمن یاد كردن از این روز با عنوان «روز شكست استبداد و تزلزل اركان نظام شاهنشاهی» گفت: 16 آذر 32 ، نقطه عطفی در جنبش دانشجویی كشور و مقطعی بسیار حساس در تاریخ پر فراز و نشیب ایران عزیز بود .

نماینده مردم اردكان گفت: دانشجویان در آن روز خنثی كننده توطئه آمریکائیها بودند و همین حركت کوبنده آنها در، فرایند پیروزی انقلاب موثر بود .

وی سپس با اشاره به پیشینه حركتها و جنبشهای دانشجویی در ایران ، به دوران فراز و فرود این جنبش اشاره كرد و ادامه داد: از دوران اوج جنبش دانشجویی می توان به روزهای 16 آذر 32 ، بهمن 57 ، 13 آبان 58جنبش مردمی اصلاح طلبی 2 خرداد 76 و 18 تیرماه78 اشاره نمود .

وی دوران فعلی جنبش دانشجویی كشور را ، دوران سكون این جنبش خواند و یکی از علل كاهش فعالیتهای دانشجویی در این مقطع را ، عدم براورده شدن خواسته های دانشجویان در دوران اصلاحات دانست .

وی افزود: جنبش اصلاحات نتوانست خواسته ها و مطالبات خود را به صورت قوانین مدونی درآورد تا ملاك عمل همه قرار گیرد؛ البته عملكرد مخالفین با اصل دموكراسی و جنبش اصلاح طلبی ، آزادیخواهی و فعالیتهای دانشجویی نیز در این زمینه موثر بود.

محمدرضا تابش همچنین اشتباهات برخی از اصلاح طلبان و دانشجویان و هم شتابزدگی آنها در تحقق فوری برخی خواسته هایشان را از دیگر عواما تاثیر گذار در رکود فعالیت ها دانست.

دبیر کل فراكسیون اقلیت مجلس ادامه داد: متاسفانه در دوران اخیر هم شاهدیم كه فعالیتهای دانشجویی تحت محدودیت و كنترل قرار می گیرد و دانشجویان بعضا از ادامه تحصیل باز می مانند.

وی با اشاره به تلاش فراكسیون اقلیت مجلس در پیگیری مشكلات دانشجویان و معلمین ، به ملاقات با آنها و خانواده هایشان توسط این فراكسیون اشاره كرد و گفت:برای رفع محدودیت از معلمان و دانشجویان تلاش می کنیم و مسائل را به مقامات قوه قضائیه و وزرای مربوطه منتقل کرده ایم و امیدواریم مشکلات معلمان و دانشجویان با سعه صدر و واقع بینی حل شود.

تابش ادامه داد: در دوران اصلاحات، نقدها بیشتر جنبه سیاسی داشت و این از جمله نقاط ضعف بود كه از بیان مسائل اجتماعی ، اقتصادی و آسیبهای جامعه غفلت می شد .

وی دانشجو را حلقه واسط بین نخبگان جامعه و مردم دانست و ادامه داد: دانشجو نمی‌تواند نسبت به وضعیتی كه در جامعه می‌گذرد بی‌تفاوت باشد و این سكوت نه به صلاح جنبش دانشجویی است و نه به مصلحت حاكمیت، چرا كه نقد منصفانه می تواند جلوی انحراف حاكمیت از مسیر اصلی و حق طلبی را بگیرد .

دبیر کل فراكسیون اقلیت مجلس سپس با اشاره به طبع اصلاح طلبی مردم ، اصلاحات را پدیده ای جاری در متن جامعه دانست كه نه در دوم خرداد 76 شروع شده و نه در 3 تیر 84 به پایان رسیده است .

تابش ادامه داد: فریاد اصلاح طلبی اقشار مختلف مردم از یكصد سال پیش در این كشور طنین انداز است كه خواستار استقلال ، آزادی و توسعه و پیشرفت کشور بوده و هستند. 

وی از وقوع انقلاب اسلامی به عنوان پدیده ای اصلاحی در كشور یاد كرد و افزود : انقلاب اسلامی ، مردم كشور ما را از سیطره رژیمی كه همه مقدرات مردم را با هدایت استعمارگران بیگانه رقم می زد نجات داد.

تابش افزود: امام با كمك مردم و احیائ روحیه خود باوری در ایشان ، انقلابی را سامان داد و رژیمی مستبد و تحت الحمایه استعمارگران را ساقط كرد و نظامی با اتكا ء به شعارهای اصلی مردم مستقر نمود كه هدفش دستیابی به استقلال و آزادی بر مبنای موازین شرع بود.

وی با اشاره به این اصل مهم كه اهداف مهم انقلاب در نام جمهوری اسلامی مستتر است ، گفت: نظامی پایه گذاری شد كه در چارچوب موازین شرعی ، رای مردم در آن تعیین کننده است و مسئولان کشور مستقیم و غیر مستقیم با رای مردم انتخاب می شوند.

نماینده مردم اردكان سپس ادامه داد: در جامعه ای كه مردم اعتقاد به دین و موازین شرعی دارند ، باید از موضع دین ، پیشرفت و دموكراسی را در كشور دنبال كنیم تا اهدافمان زودتر محقق گردد.

وی افزود : اگر دین را آنگونه تفسیر کنیم كه با آزادی و پیشرفت منافات داشته باشد و نتواند در دنیای امروز پاسخگوی نیازها و مطالبات مردم باشد راه به جایی نخواهیم برد و ناكارامدی حکومت دینی را رقم خواهیم زد که این جفای به دین و انقلاب اسلامی است.

دبیر کل فراكسیون اقلیت مجلس ، نقش دانشگاه را نقشی حساس و تاثیر گذار دانست و دانشگاه را پایگاه علم و پژوهش و ارتقائ تكنولوژی و محل اعتلای آرمانخواهی‌، تمرین دموكراسی و مردمسالاری خواند .

تابش سپس با اشاره به ظرفیتها و پتانسیلهای كشور در بخشهای مختلف افزود: باید توسعه ای متوازن ، پایدار و شتابان را در این كشور رقم بزنیم .

وی محور و مدار توسعه را نیروی انسانی ماهر ، عالم و كارامد دانست و محل تربیت این نیروی انسانی را دانشگاه خواند . تابش نقش دانشگاه را در روند پیشرفت كشور ، نقشی بی بدیل نامید و اشراف و وقوف دانشجویان بر همه مسائل را عاملی در پویایی جنبش دانشجویی دانست و یكی دیگر از علل ضعف جنبش دانشجویی را عدم داشتن راهبرد مشخص عنوان نمود .

تابش افزود: حفظ استقلال و هویت خاص حركتهای دانشجویی مسئله مهمی است ، تا وابستگی و پیروی از احزاب ، باعث سكون و پویایی گاه به گاه حركت دانشجویی نگردد . 

وی در پایان از برخوردهای صورت گرفته با جامعه دانشجویی كشور انتقاد کرد و ابراز امیدواری نمود تا به مناسبت 16 آذر و روز دانشجو ، قوه قضائیه در مورد دانشجویان زندانی تجدید نظر نموده؛ موجبات آزادی آنها را فراهم سازد.

تابش در ادامه از زحمات و خدمات كلیه پرسنل دانشگاه آزاد اسلامی در طول 25 سال فعالیت در كشور تقدیر كرد و از عدم تخصیص كامل تسهیلات وعده داده شده از سوی دولت به این دانشگاه ، انتقاد نمود . وی از مسئولین دانشگاه آزاد خواست تا خواسته های دانشجویان را مدنظر قرار دهند .

وی سپس با اشاره به وضعیت دانشجویان شاغل به تحصیل در اردكان گفت : از همه دانشجویان به خاطر تنگناها و مشكلات موجود عذرخواهی می كنم. وی در عین حال از دانشجویان خواست تا عرف و آداب و سنن و باورهای مردم این دیار را حرمت نهند و از مسئولان و مردم شهرستان نیز درخواست نمود تا با دانشجویان همانند فرزندان خود که افتخار میزبانی آنها را داریم برخوردی احترام آمیز و مهربانانه داشته باشند

همچنین در این مراسم چند تن از دانشجویان سوالاتی راجع به مسائل كلی كشور ، از جمله عملكرد مجلس هفتم ، بحث پرونده هسته ای و مشكلات صنفی و داخلی دانشگاه ، مطرح نمودند كه نماینده مردم اردكان به انها پاسخ گفت .



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین