دکتر زهرا طیبی در خصوص بحث بارداری در دوران کرونا، گفت: در خلال بحرانها و اورژانسهای سلامت عمومی، همواره این چالش مطرح بوده که آیا موسسات و سازمانهای سلامت میتوانند به دلیل خطرات احتمالی منتج از بحران برای مادر و نوزاد، به تاخیر انداختن یا پیشگیری از بارداری را توصیه یا الزام کنند؟
وی با بیان اینکه همیشه بحثهای متناقض بسیاری در این خصوص وجود داشته است، افزود: بروز پاندمی کرونا مجددا این موضوع را به یک چالش اخلاقی تبدیل کرده است.
طیبی با اشاره به اینکه دادههای محدودی در ارتباط با آثار کرونا بر روی بارداری وجود دارد، اظهارکرد: اما یافتههای یک مطالعه اخیر نشان میدهد که زنان باردار ۱.۵ برابر بیشتر ممکن است در بخش مراقبتهای ویژه بستری شوند و ۱.۷ برابر بیشتر ممکن است نیاز به تهویه مکانیکی داشته باشند در مقایسه با خانمهایی که در سنین باروری هستند اما باردار نیستند. نتایج این مطالعه نشان میدهد که میزان مرگ در مادران باردار بیشتر است.
وی ادامه داد: اطلاعات درباره نقایص مادرزادی مرتبط با کرونا هم بسیار محدود است با این حال دادهها نشان میدهد که تولد نوزاد زودرس و انتقال به بخش ویژه نوزادان در میان نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به کووید-۱۹، شایع است.
این عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی البرز در پایان گفت: پیشنهاد میشود توصیه برای باردار شدن یا نشدن در قالب مشاوره غیر هدایت کننده انجام شود به این ترتیب که متخصص مربوطه اطلاعات کامل در ارتباط با خطرات احتمالی و اقدامات موجود برای کاهش خطر را به مددجو ارائه کنند و وی را برای اخذ تصمیم آگاهانه حمایت کند.