کد خبر: ۶۷۹۴۰
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۸۶ - ۲۰:۰۷
دانش جعفری با تکذیب استعفای خود:

باید اعتراف کرد قیمت‌ها بالا رفته است

دلایل گرانی از زبان وزیر دارایی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب_  وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن تکذیب خبر استعفای خود، کاهش مصرف ارز، سیاست گذاری برای مهار نقدینگی و ساماندهی تقاضاهای شرکتهای دولتی را از جمله اقدامات دولت برای مهار تورم اعلام کرد.

داوود دانش‌جعفری در حاشیه مراسم افتتاح شبكه هوشمند افشای اطلاعات درجمع خبرنگاران به جلسه این هفته شورای عالی برنامه‌ریزی در مورد بررسی اوضاع بورس، قیمت ارز، وضعیت قیمت‌ها اشاره كرد و گفت: در این ارتباط گزارشاتی توسط سازمان بورس و بانك مركزی به رییس جمهور ارائه شد و بحث‌هایی در جهت بهبود اهداف مورد نظر در روزهای آینده مطرح شد.

وزیر اقتصاد در مورد تلاش دولت برای كاهش گرانی بابیان اینكه مهار تورم از اقداماتی است كه باید در مورد آن اقدام شود اظهار داشت: به همین دلیل از ماه‌های گذشته سلسله تدابیری در این جهت اتخاذ شد كه در مجموع بتواند در این جهت كمك كند كه یكی از آن موارد ساماندهی مصرف تقاضاهایی است كه از طرف شركتهای دولتی صورت می‌گیرد.

وی افزود: مواردی نیز از طریق سیاستگذاری بر رشد نقدینگی دنبال شده است و نكته مهم این است كه موارد تاثیرگذاری در این مورد شناسایی شده كه یكی از این موارد نحوه مصرف ارز در كشور است كه می‌تواند منجر به افزایش نقدینگی بیشتر شده وحتی می‌تواند به شكلی مصرف شود كه به افزایش نقدینگی دامن زند.

وزیر اقتصاد با بیان اینكه راهكارهای مختلفی در این زمینه وجود دارد اظهار داشت: نكته‌ای كه به عنوان واقعیت باید به آن اعتراف كرد این است كه این روزها قیمت مواد خوراكی و غذایی به دلیل افزایش قیمت نفت و هزینه حمل بین‌المللی در تمام دنیا افزایش یافته است.

وی خاطرنشان كرد: علاوه بر وجود این واقیتها بخشی از عوامل مانند قیمت انرژی و تاثیر آن برروی سایر كالاهای وارداتی اجتناب ناپذیر بوده و بخشی از آن نیز داخلی است كه راهكارهای مختلفی در حال پیگیری است تا به اهداف مورد نظر دست یابیم.

وزیر اقتصاد در مورد خبر استعفا خود اظهارداشت: دلیل این شایعات تغییراتی بود كه اخیرا در كابینه صورت گرفت ولی به نظر می‌رسد كه دولت با تمام وجود در حال فعالیت بوده و هماهنگی خوبی در دولت وجود دارد ولی تغییرات در كابینه همیشه در كشورها و در كشور ما نیز وجود دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه حجم ارزش سهام بورس كشور 45 میلیارد دلار است برای رسیدن به رقم بالغ بر 100 میلیارد دلار چه برنامه‌ای برای سال آینده در نظر دارید؟ خاطرنشان كرد: تقویت بازارسرمایه از آرزوهایی است كه دنبال می‌شود و قصد داریم به آن هدف برسیم بنابراین راهكارهای مختلفی كه ما را به آن هدف می‌رساند اتخاذ می‌شود.

وی به افتتاح شبكه كدال اشاره كرد و گفت: افتتاح این شبكه از مواردی است كه در جهت شفافیت اطلاعاتی در بورس گام برمی‌دارد زیرا امروزه اعتقاد بر این است كه وجود اطلاعاتی كافی و شفافیت اطلاعاتی در بورس می‌تواند موجب تقویت عمق بازار سرمایه كشور شود به همین ترتیب بورس از ماه‌های گذشته در جهت به كارگیری سامانه قوی بوده ودر نهایت یك سامانه بسیار خوب طراحی كردند كه در روزهای آینده فعالان بازار سرمایه می‌توانند با سهولت بیشتری به اطلاعات مورد نظر دسترسی یابند.

دانش جعفری در ادامه گفت: همچنین افرادی كه منابع مالی آزاد برای سرمایه‌گذاری در اختیار دارند به راحتی می‌توانند درباره مصرف كردن سرمایه خود تصمیم گیری كنند.

وزیر اقتصاد به مهمترین چالش‌های بازار سهام اشاره كرد و ادامه داد: در حال حاضر میزان و تجهیز سرمایه در بورس 20 درصد تولید ناخالص داخلی است به همین دلیل باید اقداماتی انجام شود كه ظرفیت بورس افزایش یابد.

وی اظهار داشت: با ورود بنگاه‌های بزرگ دولتی مثل فولاد مباركه و آلومینیوم و فولاد خوزستان به طور كلی برنامه‌هایی كه در آینده برای عرضه سهام بانكها و بیمه‌ها در بورس وجود دارد تحول چشمگیری در بورس صورت می‌گیرد.

دانش جعفری اظهار داشت: اقداماتی در حال انجام است تا جذابیت بازار سرمایه نسبت به گذشته افزایش یافته و در نهایت تاثیرگذاری آن در اقتصاد كشور افزایش یابد ولی بدلیل ماهیت بازار سرمایه و وجود نوسانات در آن باید افرادی وارد شوند كه قابلیت ریسك داشته و طبیعی است افرادی كه در بلندمدت ریسك پذیر هستند می‌توانند به سود بالاتری نیز دست یابند.

وی همچنین گفت: در گذشته سیاست تولید بانكداری در كشور این بود كه از طریق بانكهای مهم دنیا فعالیت كرده و به جای اینكه مثلا با ونزوئلا مستقیما ارتباط برقرار شود با بانكی كه در آلمان هست ارتباط برقرار كرده و به دلیل اینكه آن با بانك ونزوئلا و سایر كشورها ارتباط دارد به همین دلیل فعالیت راحت‌ترصورت می‌گرفت.

دانش‌جعفری افزود: اخیرا تصمیم گرفته شد كه این ارتباطات را مستقیم كرده و به جای اینكه از ارتباط از طریق كشورهای واسط صورت گیرد خود ما نیز ارتباطات مستقیم با این كشورها داشته باشیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین