بهای معاملات نفت برنت ۴۸ سنت معادل ۱.۱ درصد افزایش یافت و به ۴۴ دلار و ۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۴۸ سنت معادل ۱.۲ درصد افزایش یافت و به ۴۱ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز سه شنبه حدود سه درصد صعود کرده بودند.
طبق گزارش موسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته ۵.۱ میلیون بشکه کاهش یافته و به حدود ۴۸۲ میلیون بشکه رسیده است در حالی که تحلیلگران در نظرسنجی رویترز کاهش ذخایر به میزان ۹۱۳ هزار بشکه را پیش بینی کرده بودند.
استفن اینس، استراتژیست ارشد بازار در شرکت اکسی کورپ در این باره گفت: گزارش موسسه امریکن پترولیوم بسیار مطلوبتر از انتظار تحلیلگران بود. قیمتهای نفت همچنین در واکنش به جدیدترین اخبار مربوط به واکسن شرکت فایزر تقویت شده اند.
هر دو شاخص قیمت نفت برنت و نفت آمریکا هفته جاری از زمانی که اعلام شد نتایج واکسن کووید ۱۹ ساخت شرکت فایزر و شرکت بیو ان تک آلمان بیش از ۹۰ درصد موثر بوده است، بیش از ۱۰ درصد صعود کرده اند.
اگرچه قیمتهای نفت تحت تاثیر اخبار مثبت مربوط به واکسن صعودی شده اند اما دورنمای تقاضا در بحبوحه تجدید قرنطینه در اروپا و آمریکا تیره مانده است. تجدید قرنطینه برای مهار موج جدید شیوع ویروس کرونا روند ضعیف احیای تقاضا برای نفت را کندتر خواهد کرد و بهبود اقتصادهای آسیایی که مصرف آنها تقریبا به سطح پیش از شیوع همه گیری برگشته است را جبران می کند.
در این بین خبرگزاری اینترفکس گزارش کرد الکساندر نواک که موافقت قانونگذاران روسیه برای برعهده گرفتن مقام معاون نخست وزیر را کسب کرده است، روز سه شنبه گفت: هنوز زود است درباره تغییرات احتمالی در توافق کاهش تولید اوپک پلاس صحبت شود.
دیدار کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس قرار است روز ۱۷ نوامبر برگزار شود.
بر اساس گزارش رویترز، عربستان سعودی و روسیه روز سه شنبه توافق کردند مواضعشان در خصوص بخش نفت در قالب گروه اوپک و اوپک پلاس را هماهنگ کنند و رسما به همه تصمیماتی که برای تضمین رسیدن به یک قیمت مناسب و منصفانه نفت برای صادرکنندگان و مصرف کنندگان گرفته می شود، متعهد بمانند. این بیانیه پس از دیدار مجازی میان محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق منتشر شد.