کد خبر: ۶۸۰۸۷۲
تعداد نظرات: ۳۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰
گریز از واقعیات جهانی، راهی که بیراهه می‌رود

مجادله دولت و مجلس بر سر علت گرانی؛ چه کسانی به مردم آدرس غلط می‌دهند؟

«فرصت‌سوزی» کلیدواژه‌ای است که رئیس‌جمهور هفته گذشته درباره منتقدان خود استفاده کرد و اتفاقا قالیباف نیز تلاش کرد این واژه را دوباره معنا کند. روحانی در جلسه هیئت دولت درباره «فرصت‌سوزی» این‌گونه گفته بود: «ما هرکجا ببینیم شرایط برای لغو تحریم آماده است، از این فرصت استفاده خواهیم کرد. هدف ما این است که تحریم ظالمانه لغو شود و ایران بتواند به‌راحتی در تعامل با جهان باشد. هدف ما این است که فشار تحریم را از روی شانه مردم برداریم و هر‌جایی که فرصت مناسبی برای این کار باشد، ما وظایف و اقدامات خودمان را انجام می‌دهیم و هیچ‌کس حق ندارد فرصت‌سوزی کند. هر فرصت مناسبی که به وجود می‌آید، باید از آن بر مبنای منافع ملی و وحدت ملی استفاده شود».
مجادله دولت و مجلس بر سر علت گرانی؛ چه کسانی به مردم آدرس غلط می‌دهند؟
آفتاب‌‌نیوز :

جدال کلامی رؤسای مجلس و دولت همچنان ادامه دارد؛ روز گذشته نیز رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود فرصت را مناسب دانست تا درباره انتخابات آمریکا صحبت کند. محمدباقر قالیباف هر‌چند از شکست ترامپ ابراز خوشحالی کرد، اما گفت: «عمیقا باور داریم که زندگی و معیشت مردم را نه می‌توان و نه باید به پیروزی یا شکست کسی در کاخ سفید گره زد. این تصمیمات ماست که مستقل از این رفتن‌ها و آمدن‌ها، پایه‌های اصلی اقتصاد ما را می‌سازد و قدرت ما را در این عرصه مشخص می‌کند. باور کنیم کسی که واگن خود را به لوکوموتیو دیگران ببندد، باید منتظر بنشیند تا با آنچه در اختیارش نیست، شادی کند یا عزا بگیرد».

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ احتمالا اشاره قالیباف به حرف‌های روز چهارشنبه رئیس‌جمهور است که انتقاد‌ها به دولت را بهانه‌ای برای انتخابات سال بعد دانسته و خواهش کرده بود کسی موضوعات منافع ملی کشور را به انتخابات گره نزند؛ همان‌طور که زندگی، تولید، فعالیت، رشد و اقتصادمان را نباید به تحولات دیگر کشور‌ها گره زد.

قالیباف روز گذشته در ادامه طعنه‌های خود به رئیس‌جمهور، عملکرد دولت را یکی‌یکی برشمرد و گفت: «تصمیمات ما در حوزه مسکن، بورس، ترخیص کالا‌های اساسی از گمرک، سیاست‌های پولی و بانکی، نظام بودجه‌ریزی، اختصاص ارز ترجیحی، سوداگری‌ها در بازار ارز، طلا و خودرو، بی‌تفاوتی نسبت به گرانی‌ها و رها‌کردن بازار و بی‌توجهی به تولید ملی، به پاستور، بهارستان، باب‌همایون و میرداماد ارتباط دارد، نه به جورجیا، میشیگان و آریزونا؛ پس به مردم آدرس غلط ندهید. مهم‌ترین ریشه مشکلات کشور سوء‌مدیریت، استفاده‌نکردن از ظرفیت‌های عظیم داخلی، دست روی دست گذاشتن و ناهماهنگی میان نهاد‌های سیاست‌گذار و مجری است و همین سوءمدیریت‌هاست که باعث عدم برقراری ارتباط مناسب تجاری با کشور‌های همسایه و منطقه و کشور‌های مهم دنیا مخصوصا کشور‌های آسیا و اوراسیا شده است».

اشاره قالیباف به صحبت‌های پنجم مهر رئیس‌جمهور است که گفته بود: «مردم برای کمبود و مشکلات در کشور اگر می‌خواهند لعن و نفرین کنند، آدرس این لعن و نفرین، کاخ سفید در واشنگتن است و کسی آدرس اشتباه به آن‌ها ندهد». رئیس‌جمهور تصریح کرد: عده‌ای به خاطر منافع غلط گروهی و باندی، به مردم آدرس غلط ندهند. آدرس صحیح تمام جنایات و فشار بر مردم عزیز ایران، واشنگتن‌دی‌سی و کاخ سفید و آن‌هایی است که در این ساختمان هستند و این همه جنایات علیه ملت ایران روا داشتند و شما می‌بینید هر روز فشار و مشکلات را تشدید می‌کنند».

البته قالیباف تلاش کرد تا راهکار‌های خود را نیز برای رفع مشکلات بیان کند؛ «بدیهی است که لغو تحریم‌ها باید یکی از اهداف در سیاست خارجی باشد، اما واقع‌بینی حکم می‌کند که لغو تحریم‌ها بدون فرصت‌سازی و تولید قدرت ساده‌اندیشانه است و تنها راه برداشته‌شدن فشار تحریم‌ها از دوش مردم و ناامید‌کردن دشمن از فشار حداکثری، این است که ایران و تک‌تک مردم ایران مخصوصا طبقه مستضعف و متوسط را قوی کنیم».

طعنه «فرصت‌سوزی»

«فرصت‌سوزی» کلیدواژه‌ای است که رئیس‌جمهور هفته گذشته درباره منتقدان خود استفاده کرد و اتفاقا قالیباف نیز تلاش کرد این واژه را دوباره معنا کند. روحانی در جلسه هیئت دولت درباره «فرصت‌سوزی» این‌گونه گفته بود: «ما هرکجا ببینیم شرایط برای لغو تحریم آماده است، از این فرصت استفاده خواهیم کرد. هدف ما این است که تحریم ظالمانه لغو شود و ایران بتواند به‌راحتی در تعامل با جهان باشد. هدف ما این است که فشار تحریم را از روی شانه مردم برداریم و هر‌جایی که فرصت مناسبی برای این کار باشد، ما وظایف و اقدامات خودمان را انجام می‌دهیم و هیچ‌کس حق ندارد فرصت‌سوزی کند. هر فرصت مناسبی که به وجود می‌آید، باید از آن بر مبنای منافع ملی و وحدت ملی استفاده شود».

رئیس مجلس، اما روز گذشته این واژه را این‌گونه تعبیر کرد: «هر سیگنالی که تصویر ضعف و نیاز به خارج را به دشمن بدهد، فرصت‌سوزی است؛ بنابراین مجلس شورای اسلامی معتقد است باید با تغییر برآورد آمریکا، فشار تحریمی و اقتصادی بر ایران را برای آنان هزینه‌زا کرد».

جدال کلامی رؤسای مجلس و دولت، سابقه‌دار است؛ اواسط مهر قالیباف بدون رعایت پروتکل‌ها برای بازدید میدانی به بیمارستان امام خمینی و بخش مراقبت‌های ویژه آن رفت و همین باعث شد حسن روحانی جلسه سران قوا را که قرار بود فردای آن روز برگزار شود، کنسل کند. قالیباف نیز در اعتراض به دولت، به جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی نرفت. روحانی بعد از آن گفت همه باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم و با لحنی انتقادی ادامه داد: «خداوند به ما عقل داده، با عقل موظف هستیم جان خود و دیگران را حفظ کنیم. خود شرع و قانون و شرایط بهداشت جهانی هم همین را به ما می‌گوید. کسی نمی‌تواند وسط مسیل بایستد و صدای سیل را هم بشنود و بگوید تو می‌ترسی وسط رودخانه بایستی، خب آب می‌آید و او را می‌برد...».

رئیس مجلس هم در واکنش به گلایه‌های دولت به روحانی که چند بار از واژه «عقل» استفاده کرده بود، کنایه زد و گفت: «یک عقل معاد داریم، یک عقل معاش؛ در مبارزه با کرونا پرستاران و پزشکان با عقل معاد مجاهدت کردند نه با عقل معاش. عقلانیت این است که در میدان حاضر باشیم؛ اگر کنار مجاهدان خط مقدم نایستیم از مروت و انسانیت به دور است. ۳۰ هزار پرستار ما کرونا گرفتند؛ این‌ها با عقل معاد کار کردند. برخی از پرستاران از اسفند سال گذشته کارانه نگرفته‌اند و الان در خط مقدم هستند. این روند باید تغییر کند. عقلانیت این است که لااقل به پرستاران و پزشکان خداقوت بگوییم».

قالیباف پیش از آن بازدید نیز به سفر رفته و گفته بود که در همه سفر‌ها و بازدیدهایش پروتکل‌های بهداشتی کرونا ر ا رعایت کرده است. او بعد از بازدید از بیمارستان امام خمینی نیز گفت: «ما در نظارت میدانی، همه پروتکل‌ها را رعایت کردیم. فرمانده ستاد کرونا، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و رئیس بیمارستان حاضر بودند و بر رعایت پروتکل‌ها نظارت کردند. همه پروتکل‌ها را رعایت خواهیم کرد، ولی این به معنای نرفتن و کارنکردن نیست». چند روز بعد، اما مشخص شد که قالیباف کرونا گرفته است؛ او در توییتی این خبر را اعلام کرد و گفت در قرنطینه پیگیر کارهاست، ولی زیر بار اینکه در سفر‌ها یا بازدیدی که از بیماران داشته، کرونا گرفته است، نرفت و در توییتی نوشت از یکی از همکاران دفترش گرفته است.

در هر حال، جدال کلامی رؤسای قوه مقننه و مجریه (هر‌چند به صورت غیر‌مستقیم) ادامه‌دار شده و باید دید در ماه بعد که فصل اعلام بودجه سال ۱۴۰۰ به مجلس است، ماجرا‌ها به کجا خواهد رسید.

چه کسانی به مردم آدرس غلط می‌دهند؟

خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت نیز در گزارشی در خصوص وضعیت اقتصادی کشور و ریشه های گرانی نوشت:  گروهی در حالی از دادن آدرس غلط به مردم ابزار گلایه می‌کنند که رسانه‌های نزدیک به آن ها ماه‌هاست با این تحلیل که مقصر اصلی تمام کاستی‌های موجود دولت است، به مردم آدرس غلط می‌دهند. هجمه به دولت از همان مردادماه سال ۹۲ و با انواع متنوع بهانه‌ها آغاز شد و این درحالی بود که دولت با انبوه مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها و شش قطعنامه الزام آور شورای امنیت، بدون حمایت هیچ یک از کشورهای دوست و هم پیمان، با تصمیمات اجتماعی و اقتصادی نادرست برجای مانده از دولت قبل روبرو بود. شیوه حل این مشکلات از همان ابتدا مورد پسند رقبای انتخاباتی حجت الاسلام «حسن روحانی» قرار نگرفت، چه آن زمان که با تصمیم نظام پای میز مذاکره نشست، چه آن زمان که با تایید نظام برجام را امضا کرد، چه آن زمان که با خروج آمریکا، تعهدات هسته‌ای را کاهش داد و چه حالا که در گیرودار پاندمی جهانی کرونا باید کشور را با صادرات صفر نفت اداره کند؛ در هر شرایط و حالتی از سوی مخالفان خود با تندترین توهین‌ها مواجه بود.

گروهی در حالی نگران ارسال سیگنال ضعف داخلی به دشمن هستند که از بهمن ماه سال گذشته و در بحبوحه رقابت‌های انتخاباتی مجلس یازدهم، بیشترین انتقادات از شرایط کشور، از ضعف‌ها و کاستی‌های موجود از سوی خود آنان صورت گرفت. بیشترین سیاه نمایی‌ها علیه شرایط کشور و اقدامات دولت در همین دوران صورت گرفت و شدت توهین‌ها به دولت و رییس جمهوری به حدی رسید که رهبر معظم انتقلاب به فاصله‌ای کوتاه دوبار درباره چنین رویکردی تذکر دادند.

شماری در حالی از گره زدن رویدادهای جورجیا و واشنگتن به پاستور و بهارستان نگرانند که از همان ساعات نخست پیروزی «جوبایدن» رییس جمهوری جدید آمریکا با وجود تاکید دولت بر این مهم که در برنامه‌ریزی‌های خود اهمیتی به تغییرات در کاخ سفید نمی‌دهد و این برنامه ریزی‌ها بر اساس تدوام تحریم های پیشین خواهد بود، با کاهش نرخ ارز دولت را متهم به دلارپاشی کردند و با افزایش آن، متهم به گروگانگیری معیشت مردم. به این ترتیب رویدادهای خیابان‌های جورجیا و نوادا به خیابان فردوسی پیوند داده شد اما نه از سوی دولت که از سوی رقبا. در پاسخ به چنین اظهاراتی که از سوی رییس مجلس مطرح شد؛ «عبدالناصر همتی» رییس کل بانک مرکزی به وی توصیه کرد بانک مرکزی را وارد مباحث سیاسی و حاشیه‌ای نکند که به مصلحت کشور نیست. وی همچنین توضیح داد: «برای اطلاع حضرتعالی در دو سال و نیم گذشته بانک مرکزی درمقابل فشار حداکثری دولت آمریکا، خط مقدم جنگ اقتصادی علیه کشورمان را مدیریت کرده و با پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، سد محکمی درمقابل توطئه گسترده آمریکا و هم‌پیمانانش برای فروپاشی اقتصاد کشور بوده است. مردم عزیز بدانند اگر بانک مرکزی چشم به نتیجه انتخابات آمریکا دوخته بود، اینگونه با قدرت درمقابل فشار حداکثری ایستادگی نمی‌کرد و این‌قدر نیز هدف حمله دشمنان قرار نمی‌گرفت.»

آدرس غلط به مردم زمانی داده شد که چشم بر تحریم‌های کمرشکن واشنگتن بسته و نشانی مقصر را در خیابان پاستور اعلام کردند. سیگنال ضعف به خارج زمانی داده شد که همه تریبون‌های مخالف دولت یکصدا دستاوردهای کشور را زیر سوال بردند و دولت را ناکارآمد جلوه دادند. شرایط کشور زمانی به خیابان‌های واشنگتن گره خورد که با انواع خودتحریمی ها، حتی اندک حمایت‌های دوستان و هم پیمانان هم از اقتصاد ایران گرفته شد. با این همه اما دولت در مسیر اجرای مسوولیت‌های خود تاکنون استوار ایستاده و تا پایان دوره خود هم خواهد ایستاد.

لوایح مانده بر زمین و مخاطب بشودها و نشودها

عادت به تریبون‌داری محض و سخن بی عمل، روشی نیست که این روزها دردی از دردهای مردم ایران را درمان کند. انتظار از تریبون دارانی که درباره گره خوردن پاستور و میرداماد به واشنگتن و جورجیا، نگرانی دارند، دستکم تصویب قانونی متقن و درست برای بهبود شرایط است. نمایندگان مجلس یازدهم در مسیر رفع دغدغه‌های خود و اتکا به توان داخلی با وجود گذشت ۶ ماه از عمر مجلس یازدهم تاکنون نه طرحی را به تصویب رسانده اند و نه حتی لوایح معیشتی دولت را مورد بررسی و تصویب قرار می‌دهند. عمده طرح‌های مجلس طی این مدت در راهروهای بهارستان و شورای نگهبان در رفت و آمد بوده، برخی به دلیل عدم پشتوانه منطقی و قانونی، رد شده و برخی نیز به دلیل ابهامات و ایرادات در حال بررسی است. برخی دیگر هم مانند شفافیت آرا و افزایش جمعیت، در شرایط کنونی اولویت کشور نیست.

عدم تاثیرپذیری جهان از تغییرات در کاخ سفید؛ در جهانی با پیچیدگی کنونی، نمی‌تواند گزاره ای درست یا دستکم کامل باشد. ایران هم از این تغییرات تاثیرپذیرفته و خواهد پذیرفت. تاکید دولت نه از حیث عدم تاثیرپذیری بلکه از جهت مدیریت درست این تاثیر است. مخالفان اما گرچه مدعی اند میان دونالد ترامپ و سَلَف و خَلَف وی در کاخ سفید تفاوتی وجود ندارد اما برخی نه در پنهان بلکه آشکارا از باخت ترامپ ابراز ناراحتی می کنند. برخی دیگر هم گرچه از حضور احتمالی بایدن در کاخ سفید خوشحال هستند اما از دیگر سو معتقدند لکوموتیو کشور را نباید به دیگری بست. دیدگاهی که گرچه در شعار برای طیف طرفداران، دلنشین است اما در عالم عمل و جهان کنونی نظریه منسوخ به نظر می رسد از آن رو که در جهان کنونی اگر تمایل به حرکت اقتصادی وجود داشته باشد شرط اول سوار شدن بر قطار اقتصاد جهانی است، پارک کردن لکوموتیو اقتصاد کشور در پارکینگ شعارها آینده درخشانی برای کشور و مردم رقم نخواهد زد. این اما به معنای تکیه و اعتمادکامل بر قطار اقتصاد جهانی نیست، بلکه به معنای بهره گیری منطقی و واقعی از ظرفیت های موجود و نه شعارافزایی های فاقد کارکرد در سیاست خارجی است. واقعیت جهانی حتی برای انکارکنندگان آن نیز واقعی و مهم است که اگر نبود برخی از آن ها تصریح نمی کردند که مذاکره با جهان خوب است به شرطی که مذاکره کننده یکی از ایشان باشد نه دولت تدبیر و امید.

رویای قالیباف و همراهان رقیب

روزنامه اعتماد نیز در گزارشی نوشت: قالیباف هر چند توانست بالاخره به کرسی ریاست یکی از قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی برسد، اما گویا هنوز با آرزوی دیرینه‌اش یعنی کرسی ریاست‌جمهوری در خیابان پاستور فاصله دارد. دو دوره که با پاسخ منفی مردم از رسیدن به ریاست‌جمهوری ناکام ماند یک دوره هم از همقطاران اصولگرایش شکست خورد و برخلاف اینکه نزدیکانش معتقد بودند نسبت به رقیب خود، سیدابراهیم رییسی از وضعیت بهتر نزد افکار عمومی برخوردار است ولی درنهایت با فشار‌های همفکرانش میدان را خالی کرد و عرصه را برای رقابت رییسی با حسن روحانی باز گذاشت. حالا با اینکه در رأس مجلس شورای اسلامی است هنوز به نظر می‌رسد که سودای «پاستور» را در سر دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۳۱
roham
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
9
27
هر دو سرو ته یه کرباسند برای ملت و یقینا هردو از یک قماشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
دقیقا مشکل ملت ما هم همینه
طرفداران و سازندگان برجام و کسانی که بی توجه به صلاح و آینده و رفاه مردم باعث شکست برجام شدن برابر هستن؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
6
36
کسانی که در راه برقراری روابط با کشورهای غربی سنگ اندازی کرده و می کنند، مسئول همه مشکلات اقتصادی امروز مردم هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
5
24
اقتصاد مملکت بر اثر تحریم ها از هم پاشیده. عده ای میگویند مشکل از داخل است !
حتما منظور مدیریت داخلی در حل مشکلات خارجی است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
3
30
تا روابط خارجی ایران سر و سامان نگیرد، تا امنیت سرمایه گذاری تامین نگردیده و سرمایه گذار خارجی به این کشور نیاید، تا موقعی که عده ای در این کشور از دیگران برتر باشند و تا وفاق ملی برقرار نشود، آش همین آش و کاسه همین کاسه خواهد بود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
وفاق ملی رو خوب اومدی ما الان وفاق خانوادگی نداریم
مطمن باش روز موعود باید مراقب پشت سرمان باشیم خاکریز خیلی خطرناک نیست
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
14
10
بنده ادم بی طرفی هستم وبه هیچ دسته ،جناح وحزبی وابستگی ندارم وفقط از حق وعدالت دفاع می کنم.دردعوای مجلس ودولت برسر گرانی حق کاملا با مجلس است وپاسخ ذولت فقط فراکنی وطفره رفتن از پاسخ گرانی هایی است که خود عامل ایجاد آن بوده است وبرای فرار از مجرم شناخته شدن توپ را درزمین تحریم انداخته است.اگر کالایی ارز بر است می شود قبول کرد که تحریم برگرانی آن تاثیر داشته است هرچند که گرانی ارز نیز توسط بانک مرکزی ودولت ایجاد می شود ولی علت کالاهایی که ارزبر نیست چیست؟ سبزی خوردن،کاهو وصیفی جات ومیوه های تولید داخل وگوشت لبنیات تولید داخل دامی که در مرتع چرا می کندو.... ارزبری دارد که قیمتشان ده برابر شده است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
کاهو و سبزی و... بالا و پایینش و خرید و فروشش مگه دست دولته تازه دولت اگه بخاد دخالت کنه یا باید بازارها را دستش بگیره یا بگیر ببند راه بندازه که هر کدوم داستان خودشو داره ولی تو وضعیت غیرعادی کشور کاسبان تحریم میتازند و دولت بدهکار همه
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
مقداری اقتصاد خرد و کلان مطالعه شخصی کن متوجه میشوی همه گرونیها با هم ارتباط دارند
جوان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
سلام دوست بی طرف. لطفا شما از قیمت محصولات کشاورزی صحبت نکنید . من کشاورز هستم . آیا شما از قیمت کود . سم . بذر . هزینه های ماشین آلات کشاورزی. کارگر روز مزد . و ... چی میدونید. بله وقتی یک چیز گرون بشه روی همه چیز تاثیر میزاره.
ناشناس
| United States of America |
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
دوست بی طرف محترم شما ازگرونی سم وکود که ارز بر هستند خبرداری که می گی چرا سبزی گرون شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
نمردیم و معنی بی طرفی رو هم فهمیدیم
اگه بی طرف نبودی چطور قضاوت می کردی؟
مرد حسابی یکم مطالعه کن
هم در مورد اقتصاد و هم در مورد معنی بی طرف بودن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
0
3
متاسفانه آدرس غلط می دهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
4
23
آقای قالیباف !
آمریکا با سنگ اندازی نمی گذارد نفت بفروشیم شماراه حلت چیست؟ اصلا برفرض دولت بلد نیست شما راه حل بده . یا باید جنگ بکنیم ویا تعامل . اگر شما هم درجایگاه ریاست جمهوری بودی مجبورمیشدی با دنبا تعامل بکنی (برجام وFATF و...) والا کسی عاشق چشم وآبروی آمریکا نیست.آمریکا دنبا منافع ملی خودش است ومانیز بیاد منافع ملی را تامین باید بکنیم . پس الکی شعارنده ومردم اینهارا متوجه هستند. واقع بین باش.
پاسخ ها
roham
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
آقای قالیباف راه حلشون با بقیه فرق میکنه متوجهش نشدید تا الان ؟ راه کارها و راه حلهای ایشون همونیه که تو شهرداری تهران پیاده کردن . یعنی پیاده سازی مدیریت جهادی . مدیریت جهادی آقای قالیباف نخوایم از لحاظ سیاسی - اقتصادی ببریمش زیر ذربین که خب آفتاب نمیتونه منتشرش کنه از لحاظ محیط زیستی اینقدر راه کارهای ایشون به شهر تهران کمک کرده که باورتون نمیشه . تمامی درختهای چندین ساله رو که یه جورایی شناسنامه خیابانهای ولیعصر و شریعتی بودند رو از بیخ قطع کردن یا به هر صورتی خشکشون کردند و جاشون نهال کاشتند و اسمش رو گذاشتند مدیریت جهادی . ایشون نظرش اینه که از بیخ همه چیزو باید بزنیم یعنی هرکاری کردیم تا الان صفر ، دوباره از اول شروع کنیم که یه چیزی از توش در بیاد وگرنه خب چه فایده داره مذاکره ؟ دیگه چه فایده ای داره مدیریت جهادی ؟
مشهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
0
7
مذاکره در چهار چوب اختیارات هر کس نیست .چون مذاکره حساس و.....شده .
بهترین رفراندام
دوم رای اکثریت نمایندگان
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
1
8
موضوع واقعا پیچیده نیست کشوری هستیم وارد کننده و محتاج دیگران از روغن خوراکی گرفته تا خلال دندان در صنعت هم که حرفی برای گفتن نداریم نمونه حاضر آن خودرو سازی است که با تحریم ها عملا ورشکسته شده اند و با آویزان شدن به جیب ملت خود را ظاهرا سرپا نگه داشته اند در حوزه های دیگر هم همین وضعیت وجود دارد تمام هنر ما این بوده نفت بفروشیم و کالا وارد کنیم حالا صادرات نفت نزدیک به صفر شد و به یمن برخی تصمیمات احساسی و رد FATF امکان انتقال پول آن هم به کشور وجود ندارد کرونا هم شتاب فرو پاشی اقتصاد بیمار کشور را تسریع کرده حالا باید چکار کرد با شعار و نطق حماسی حتما بر مشکلات فعلی افزوده خواهد شد ولی مشکلی از اقتصاد در حال مرگ حل نخواهد شد باید با دنیا بر اساس منافع ملی رفتار کرد کشورهایی با سیاست و و دور اندیشی پستان امریکا را گرفته اند و ما شاخ ان را از من شهروند خسته از این همه گرانی و نا امید به گشایش گفتن و از شما سایت افتاب نشنیدن . ولی این انقلاب با خون دل هزاران شهید به دست آمده شما رابه خدا تدبیر کنید تا دیر نشده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
0
3
آدرس غلط میدهند چیه ؟ با عملکرد تان ثابت کرده اید کاری در این مملکت نشده است.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
1
6
قالیباف و همفکرانش شعار می دهند
عمده درامد ما از فروش نفت است
انها که دست در صادرات غیر نفتی دارند دلار های صادراتی را به کشور بر نمی گردانند یا نگه داشته اند
Fat f را در مجمع بایگانی کرده اند که نوعی خود تحریمی است
هر روز در سیاست خارجی مشکلی جدید ایجاد می شه
با این اوضاع دولت چه می تواند بکند
برای تمام مشکلات بوجود امده
roham
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
1
4
سوال :چه کسانی به مردم آدرس غلط میدهند ؟
پاسخ : رسانه ها
اگر رسانه ها به صورت خیالی چه در داخل کشور و چه خارج کشور فرقی نمیکنه مستقل بودند ( به صورت واقعی ) کسی نمیتونست در هیچ زمینه ای آدرس غلط به مردم بده
پاسخ ها
معلول انقلاب
| Sweden |
۱۹:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
صحیح است!رسانه ها یکی از ابزارهای مهم خفقان و سرکوب...است!
As
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
0
5
آقای غرضی جدیدا گفته که ۵ هزار نفر از فرزندان مدیران کشور در آمریکا زندگی می کنند. اصولگرایان و اصلاح‌طلبان جنگ زرگری راه انداخته پس چرا مردم را به مقاومت توصیه می کنند. هشدار معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت آیت الله خمینی به مدیران نظام این بود که اگر از مردم فاصله بگیرید همه ما در طوفان خشم مردم غرق خواهیم شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
0
6
قالیباف از اول انقلاب سر پست و مقام بوده بازم به اینا قانع نیست ..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
0
1
مگر آقای قالیباف در این 7 سالی که آقای روحانی رئیس جمهور بوده ایشان هم رئیس مجلس بوده نمیدانید که آقای لاریجانی رئیس مجلس بود و از همان مجلس 75 نماینده به علت فساد اقتصادی تائید صلاحیت نشدند و 18 میلیارد دلاری که بانک مرکزی به دست دلالان داد در دوره ایشان بود دلالی پشت دلالی تا نقدینگی به اینجا رسید و گرانی کولاک می کند خودرو را مجلس گران کرد مگر همین دولت بازار خودرو را رها نکرده تا قیمتها را به عرش رسانده امروز دارید می پرسید مسئول گرانی مجلس است یا دولت حکایت آن شخصی است که شب تا صبح داستان لیلی و مجنون گفتند آخرش پرسید لیلی زن بود یا مرد؟
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۶
0
4
چقدر شماها ساده اید از چند نظر مشکل داره مملکت
یکی اینکه تماما به خارج وابسته ایم صعنت خودرو دارو وسایل پزشکی لوازم خانگی و...
دوم اینکه ملت ما با ملت دنیا فرق داره یه چیزی کم‌میشه از گرونی سواستفاده میکنن احتکار و...
سوم اینکه اقتصاد نفتی مون هم ورشکسته است یعنی نفت هم نمیخرن
چهارم اینکه مسولان هیچ کدوم دلسوز نیستن پارت بازی
پنجم اینکه دنیا دست امریکاست شعار ندیم حتی فرانسه المان از ترس امریکا با ما خرید و فروش نمیکنن خرید و فروشم کنن پولمون یا نمیدن یا نمیتونن
و اینکه دنیا با ما دشمن هست همسایگان تا قاره امریکا
یا مشکل از ماست یا اونا
یک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
0
2
باید فراتر را دید اگر رییس جمهوری که مستقیم بوسیله مردم انتخاب میگردد اختیارات کافی چه در سیاست خارجی وداخلی نتواند اقدام سریع، هر دولتی
که تلاشهایش بوسیله ارگانهای خارج دولت بی اثر کم کم بی تفاوت نسبت به مسئولیتها مگر با تغییر بعضی قوانین جابه جایی قدرت به ریاست جمهوری امکان پذیر ، مالیات برخانه های خالی در این وضعیت نا به هنجار اقتصادی شاید تنها راه برای تامین کسری بودجه اما دیدیم که چگونه در مسیر مجلس وشورای نگهبان گم شد مانند قوانین دیگری که به نفع مردم اما هیچگاه اجرایی نشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
1
2
دولت باید ارزش پول ملی را زیاد کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
ارزش پول بادستور افزایش نمی یابد
1- مردم وصادرکنندگان دلارهای احتکارشده را آزاد بکنند قیمت ارزپایین می آید وارز پول بالا میرود
2- حل مشکل صادرات نفت(رفع تحریم ترامپ امریکا)
3- خذ مالیات سنگین از دلالان ارزومسکن وخودرو باعث کاهش قیمت ارز ومسکن وخودرو و... می شود و....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
0
4
مگر اصفهان است که آدرس غلط میدهند !؟
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۸
0
2
مطمئنا گرانی ها برهم تاثیر دارندولی چرا ظرف سه سال قیمتها ده برابر شده است؟آیا غیر این است که دولت با افزایش نرخ ارز بدنبال تامین کسری بودجه خود بوده است؟آیا غیر این است که دولت قیمت مواد اولیه ونهاده ها را افزایش داده وموجب گرانی کالاها شده است؟آیا غیر این است که عدم نظارت و کنترل قیمتها موجب شده برخی فرصت طلبان وسودجویان قیمتها را نجومی افزایش دهند؟اگر قیمت مواد اولیه دوبرابر شده قیمت محصول نهایی ده برابر شده است؟آیا غیر این است که عدم کنترل صحیح بازار وعدم نظارت بر بازار موجب دلال بازی وشیفت پول به جیب دلالان وواسطه گران که هیچ نقشی درفرآیند تولید ندارندوموجب گرانی سرسام آورکالاها شده است؟آیا قبول ندارید که سوء مدیریت دولتی ونظارتی موجب ازهم در رفتن امور اجرایی کشور وبدنبال آن گرانی وتورم وحشتناک شده است؟آیا می دانید که دولت با تغییر سیاستهای اقتصادی خود در سه سال پیش واجرای سیاستهای اقتصادی بازار باز که این سیاست مبتنی بر عدم نرخ گذاری کالاها توسط دولت،عدم کنترل قیمتها توسط دولت و تعدیل قیمتها براساس عرضه وتقاضا است موجب شد گرانی وتورم بی سابقه در کشور شکل گیرد؟وقتی عدم کنترل قیمت در همه حوزه ها اتفاق بیفتد قیمتها گران می شود .اگر دولت در همه حوزه ها قیمتها را کنترل کند قیمتها بالا نمی رود که به تبع ان دستمزد کارگر و.... چند برابر شود.علت اصلی همه گرانی ها سوء مدیریت دولتی است.کنترل تورم وگرانی یک کار تخصصی اقتصادی است دانشی که یابرخی مدیران ارشد دولتی ما ازآن بی بهره هستند یا منافع اقتصادی آنها ایجاب می کند که تورم وگرانی در کشور وجود داشته باشد .
ابراهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۱
3
0
ما ملت هم بی تقصیر نیستیم. رفاه طلب بار امده ایم . تن پروری وراحت طلبی یزرگترین نقیصه ما است. دستورات رهایی بخش اسلام را رعایت نمیکنیم که به این روز افتاده ایم. مسئولین را نیز خود ما انتخاب میکنیم. از ماست که بر ماست. در کشور لائیکی مثل المان وقتی یک شهروند می بیند قوطی رب گوجه فرنگی در سوپر مارکت نیست .خودش 5قوطی رب ذر خانه دارد 2تا رو داد به سوپر مارکتی تا یک همنوع دیگرش بتواند استفاده کند ولی اکثر ما ایرانیها تا بفهمیم یک جنسی میخاد کمیاب بشه خودمونو به زحمت میندازیم تا بتوانیم مازاد بر نیازمان را انبار کنیم. راه حل مشکلات کشور تنها به دست مسئولین نیست
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین