فایزر در نظر دارد تا طی «روزهای آینده» به طور رسمی از مقامات آمریکا برای استفاده از این واکسن ویروس کرونا درخواست مجوز کند. این شرکت داروسازی اعلام کرده است که واکسن تولید شده از افراد مسن که بیشتر از دیگران در برابر ویروس کرونا آسیب پذیر هستند محافظت خواهد کرد.
شرکت فایزر هفته گذشته نتیجه اولیه تحقیق خود در مورد کارایی واکسن تولیدی این شرکت را منتشر کرده بود. نتایج اولیه از کارایی ۹۰ درصدی محصول مشترک «فایزر» و «بایون تک» حکایت داشت.
نتیجه آزمایش ها نشان می دهد که تنها به هشت نفر از ۱۷۰ نفری که در تحقیق شرکت فایزر به ویروس کرونا مبتلا شدند واکسن کرونا تزریق شده بود. شرکت فایزر هنوز جزئیات تحقیق خود را منتشر نکرده و داده های تحقیق انجام شده از سوی کارشناسان مستقل مورد ارزیابی قرار نگرفته است.
با این حال شرکت فایزر تاکید کرده است که میزان کارایی واکسن تولیدشده در میان افراد بالای ۶۵ سال «۹۴ درصد» است.
شرکت داروسازی «مدرنا» نیز چند روز پیش اعلام کرده بود که واکسن تولیدی این شرکت نزدیک به ۹۵ درصد موثر خواهد بود. شرکت فایزر اما با داده های جدید خود در نظر دارد به طور اضطراری از مقامات بهداشتی آمریکا درخواست کند تا مجوز استفاده از واکسن این شرکت را صادر کنند.
بنا به اعلام شرکت فایزر هیچگونه اثرات جانبی شدید در میان افرادی که واکسن کرونا به آنها تزریق شده مشاهده نشده است. مهمترین اثر جانبی واکسن تولیدی فایزر «خستگی» پس از تزریق واکسن گزارش شده است. در پژوهش شرکت فایزر ۴۴ هزار نفر از آمریکا و پنج کشور دیگر شرکت کرده اند. فایزر در نظر دارد تا دو سال دیگر به جمع آوری داده ها از اثرات جانبی و میزان کارایی واکسن خود ادامه دهد.
دو شرکت «فایزر» و «بیون تک» اعلام کرده اند که تا پایان سال جاری ۲۰ میلیون نمونه از واکسن کرونای خود را تولید خواهند کرد. این رقم در سال ۲۰۲۱ به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نمونه خواهد رسید.