کد خبر: ۶۸۱۳۶۷
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰

افزایش قیمت‌ زیر سایه کرونا؛ از رکورد گرانی در پاریس و زوریخ تا جهش ۲۷ پله‌ای تهران

در این رده بندی تهران، پرت و گوانگ‌ژو بزرگترین جهش را در جدول تعیین شاخص‌های هزینه زندگی در مقایسه با سال گذشته داشتند. با این‌ حال تهران در رتبه ۷۹ این جدول و پرت و گوانگ‌ژو به طور مشترک در جایگاه ۶۲ قرار گرفتند.
افزایش قیمت‌ زیر سایه کرونا؛ از رکورد گرانی در پاریس و زوریخ تا جهش ۲۷ پله‌ای تهران
آفتاب‌‌نیوز :

شهرهای زوریخ در سوئیس و پاریس، پایتخت فرانسه پس از شیوع کرونا و همه‌گیری بیماری کووید۱۹ از نظر میزان گرانی کالا و خدمات در اروپا رتبه نخست را از آن خود کردند.

این دو شهر گران اروپایی حالا در جهان نیز به سطح هنگ‌کنگ رسیدند تا هر سه در حال حاضر در راس جدول گران‌ترین شهر‌های دنیا قرار بگیرند.

در این رده بندی تهران، پرت و گوانگ‌ژو بزرگترین جهش را در جدول تعیین شاخص‌های هزینه زندگی در مقایسه با سال گذشته داشتند. با این‌ حال تهران در رتبه ۷۹ این جدول و پرت و گوانگ‌ژو به طور مشترک در جایگاه ۶۲ قرار گرفتند.

در این گزارش همچنین تاکید شده که جهش ۲۷ پله‌ای شاخص هزینه زندگی در پایتخت ایران،‌ جدا از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ همچنین متاثر از تحریم‌های اقتصادی سنگین ایالات متحده آمریکا بوده است.

نشریه اکونومیست روز چهارشنبه در گزارش سالانه خود که به رتبه بندی گران‌ترین شهرهای جهان اختصاص دارد، شهرهای زوریخ و پاریس را با جهشی چهار پله‌ای هم‌سطح با هنگ‌کنگ در مکان نخست جدول قرار داد.

نکته قابل توجه این است که هنگ کنگ بدون جهش در جایگاه نخست جدول گران‌ترین شهر‌های جهان باقی مانده است.

واحد اطلاعات اقتصادی نشریه اکونومیست برای بررسی آخرین شاخص هزینه زندگی در شهرهای جهان و انجام رتبه بندی سالانه گران‌ترین شهر،‌ به بررسی و مقایسه بهای ۱۳۸ کالا و خدمات در ۱۳۰ شهر بزرگ جهان طی ماه سپتامبر ۲۰۲۰ پرداخته است.

این تحقیق ضمن اشاره به گران‌تر شدن شهرهای اروپای غربی در مقایسه با شهرهای قاره آمریکا،‌ آفریقا و اروپای شرقی که دلیل آن افزایش قیمت ارزهای اروپایی در برابر دلار عنوان شده، به رشد متوسط ۳ دهم درصدی قیمت‌ها در شهرهای جهان پس از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ اشاره کرده است.

پس از زوریخ، پاریس و هنگ‌کنگ که رتبه نخست این رده بندی را در اختیار دارند، شهرهای سنگاپور با ۳ پله نزول، تل‌آویو با ۲ پله جهش و اوزاکا با چهار پله نزول در مکان‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

سنگاپور و اوزاکای ژاپن که سال گذشته به همراه هنگ کنگ رتبه نخست گران‌ترین شهرهای جهان را در اختیار داشتند به دلیل مهاجرت کارگران خارجی که منجر به کاهش تقاضا و در نتیجه پایین آمدن قیمتها شد، هر یک به ترتیب ۳ و ۴ پله در جدول رده‌بندی پایین آمدند.

ژنو، نیویورک، کپنهاگ و لس‌آنجلس چهار شهر دیگری هستند که به ترتیب فهرست ۱۰ شهر گران دنیا پس از همه‌گیری بیماری کووید۱۹ را تکمیل می‌کنند.

این شاخص نشان داد که قیمت‌ها تابع پنج متغیر اصلی یعنی نوسانات ارزی، مشکلات زنجیره تامین از جمله کمبود کالاهای خاص، اقدامات دولت‌ها برای کنترل قیمت، رویکرد احتیاط آمیز مصرف کنندگان زیر سایه ترس از تاثیرپذیری درآمد و نیز تغییر در سبک زندگی بوده است.

در این گزارش همچنین به این نکته اشاره شده که آنچه مصرف کنندگان در حاضر آنرا ضروری می دانند نسبت به گذشته تغییر کرده و مصرف کنندگان آگاه‌تر نسبت به قیمت‌ها،‌ انتخاب‌های ارزان تری انجام می‌دهند؛ مسئله‌ای که رقابت برای کالاهای ارزان قیمت را افزایش می دهد.

با این حال قیمت محصولات لوکس تقریبا تاثیر چندانی نپذیرفته است زیرا افراد پردرآمد، اگرچه به احتمال زیاد کمتر خرید کرده‌اند، اما عادت‌های آنها تغییر چندانی نکرده است.

از سوی دیگر قیمت کالاهای اساسی به طور کلی ثابت مانده اما قیمت الکل و سیگار افزایش یافته است؛ جدا از افزایش کم سابقه قمیت توتون و سیگار، بهای کالاها و خدمات تفریحی و نیز کتاب و لوازم الکترونیکی بیشترین افزایش را تجربه کرده است.

پوشاک تنها دسته‌ای است که به دلیل تقاضای کم با کاهش متوسط قیمت شاخص همراه بوده زیرا اکثر فروشگاه‌های غیر ضروری از جمله لباس فروشی‌ها در طول دوران قرنطینه تعطیل بودند.

واحد اطلاعات اکونومیست پیش بینی می کند که افزایش قیمت‌ها در سال ۲۰۲۱ روندی مشابه را دنبال کنند زیرا اقتصاد جهانی به احتمال زیاد تا سال ۲۰۲۲ به سطح قبل از همه گیری بازگشت نخواهد گشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین