علی دارایی اظهار کرد: ویروس کرونا علاوهبر اینکه ریه و گوارش را تحت تأثیر قرار میدهد به دستگاه ادراری نیز نفوذ کرده و نارسایی کلیه به وجود میآورد.
وی افزود: گزارشهایی وجود دارد که ویروس کرونا کلیهها را نیز تخریب کرده و برخی از افراد مبتلا به این بیماری دچار نارسایی کلیه میشوند.
دارایی تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی و پروتکلهای وزارت بهداشت مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی در زمینه پذیرش بیمار در بیمارستان و اتاق عمل الزامی است و فقط در حضور آنها امکان انجام اعمال جراحی وجود دارد.
این متخصص داخلی ادامه داد: بیماران نیازمند به عمل جراحی باید با آگاهی از امکان ابتلا به ویروس کرونا رضایت کتبی و آگاهانه به انجام درمان داشته باشد و به تعویق افتادن عمل جراحی در فرد مبتلا به کرونا ضروری بوده مگر در موارد اورژانس که با هماهنگی متخصص عفونی و بیهوشی باید انجام شود.
وی با بیان اینکه ایران در زمینه درمان سرطانهای پروستات، مثانه و پیوند کلیه پیشگام است، افزود: امیدواریم تحریمها ما را تهدید نکند؛ زیرا پیشرفت در دنیا با تکنولوژی همراه است و نباید از امکانات بینصیب بمانیم.
دارایی تصریح کرد: سالانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۱۳۵ نفر به افراد دارای سنگ کلیه اضافه میشود و ایران یکیاز کشورهای سنگخیز در دنیاست و سرطانهای مثانه و پروستات از شایعترین بیماریها در مردان بوده و رتبه چهار و سه را در بین سرطانها دارد.
این متخصص داخلی با بیان اینکه سرطان مثانه به راحتی قابل پیشگیری است، گفت: مصرف سیگار و اشتغال در کارخانههای رنگسازی و لاستیکسازی از عوامل محیطی در بروز سرطان مثانه هستند و مسئولان بهداشتی باید به این مسئله بیشتر توجه کنند.
وی بیماری مادرزادی دستگاه ادراری را نیز شایع دانست و اظهار کرد: این بیماری بیشترین اختلال را در اعضای بدن بوجود میآورد و علل نارسایی کلیه در اطفال ناشی از این بیماری است که والدین به این موضوع اشراف کاملی ندارند.