به دنبال انتشار خبر ترور شهید فخریزاده رئیس مرکز پروهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، مارک فیتزپاتریک مدیر موسسه اندیشکده بینالمللی مطالعات راهبردی و مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا روز جمعه نوشت: دلیل ترور فخریزاده ممانعت از ظرفیت جنگی ایران نبود بلکه ممانعت از دیپلماسی بود.
استفان والت استاد روابط بینالملل دانشگاه هاروارد هم در واکنش به این ترور گفت: در ماه مارس، بایدن در فارن افیرز نوشت که ترور سلیمانی توسط ترامپ، چشمانداز یک چرخه فزاینده خشونت را برپا کرد.
وی افزود: پاسخ او به کشتن یک دانشمند هستهای ایران، درباره تعهد صادقانه او به "نظم مبتنی بر قانون" به ما خواهد گفت.
تریتا پارسی فعال ایرانی-آمریکایی و معاون اجرایی اندیشکده کوئینسی هم در این باره نوشت: هدف واقعی ترور فخریزاده، جو بایدن و قصد او برای بازگرداندن دیپلماسی با ایران بود که این سوال مهم را مطرح میکند که شرکای استراتژیک آمریکا نباید امنیت ایالات متحده را بیشتر سازند نه اینکه کمتر کنند؟
کریس مورفی سناتور دموکرات آمریکا هم در واکنش به ترور شهید فخریزاده نوشت: اگر هدف اولیه کشتن آقای فخریزاده سختتر کردن بازگرداندن توافق هستهای ایران باشد، خب این ترور، آمریکا، اسرائیل و جهان را امنتر نمیکند.
جان برنان رئیس پیشین سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) هم این ترور را یک اقدام جنایی دانست و هشدار داد این اقدام ممکن است منجر به انتقام مرگبار و دور جدید درگیریها در منطقه شود.
ایلهان عمر عضو مسلمان مجلس نمایندگان آمریکا هم در واکنش به این ترور و با اشاره به اظهارات جان برنان رئیس پیشین سازمان سیا، نوشت: مخالفت با نقض قوانین بینالمللی یک مساله حزبی نیست، این هم فقط درباره ایران نیست. این درباره تعادل وغوطهور نکردن جهان به هرج و مرجی بیشتر از آنچه که در آن قرار داریم، است.
اسعد ابوخلیل استاد دانشگاه کالیفرنیا هم در این زمینه اینگونه نوشت: تصور کنید اگر ایران، یا دولت دیگری که با ایالات متحده همسو نیست، دست به قتل دانشمندان هستهای اسرائیلی بزند. آیا میتوانید خشم دولتهای غربی، رسانهها، سوداگران حقوق بشر و اتاقهای فکر را تصور کنید؟ اوه، البته بمبهای هستهای اسرائیلی صدمهای نمیبیند.
سوزان دیماگیو عضو ارشد اندیشکده کارنگی و هیات مدیره اندیشکده کوئینسی هم در بیانیه مشترکی با تام پیکرینگ، فرانک ویزنر، بیل لوئرس و استفان هینتس گفت: ترور دانشمند برجسته هستهای ایران نمایانگر تلاشی عمدی برای ایجاد پاسخی که میتواند برای توجیه حملات نظامی علیه ایران توسط ایالات متحده یا سایر کشورها بوده است.
وی افزود: ایران در تلافی مجموعهای از حوادث اخیر خرابکاری، خویشتنداری نشان داده است. اگر ایران به این تحریک پاسخ دهد، یک جنگ جدید میتواند به سرعت خاورمیانه را در آستانه تحلیف رئیس جمهوری جدید ایالات متحده شعلهور سازد..
این تحلیگر مسایل هستهای ایران، ادامه داد: ما از همه مقامات ایالات متحده و اعضای کنگره میخواهیم که به شدت با افرایش بیشتر تنش مخالفت کنند. در عوض ایالات متحده باید دیپلماسی فوری را برای کاهش تنشها دنبال کند و زمینه را برای احیای توافقنامه بین المللی هستهای آماده کند.
از طرفی میگویید با کوچکترین حرکتی حیفا را با خاک یکسان میکنیم.
یاداوری می کنم در اخبار گفته شد که یک وانت ابتدا جلو ماشین شهید فخری زاده به صورت حمله انتحاری منفجر می شود