تونی بلر، نخست وزير بريتانيا، که رياست اجلاس را به عهده داشت در زمينه تغييرات آب و هوايی گفت که رسيدن به توافق همواره بعيد به نظر می رسيد، اما آمريکا اکنون پذيرفته است که گرمايش زمين يک مشکل واقعی است.
آمريکا تنها کشور گروه 8 هشت است که به معاهده ای از نوع کيوتو که هدف آن کاهش گازهای گلخانه ای است تن نمی دهد چرا که آن را با منافع اقتصادی خود در تضاد می بيند.
همزمان رهبران آفريقا از طرح کمک به رفع فقر در آفريقا استقبال کرده اند.تابو امبکی، رئيس جمهور آفريقای جنوبی، گفت اين طرح وجوه مشخصی پول و جدول زمانی را به برنامه ای که برای چندين سال مورد بحث بود تزريق می کند.
اولسگون اوباسانجو، رهبر نيجريه و رئيس اتحاديه آفريقا گفت معضلات اين قاره به گونه ای واقع بينانه مورد رسيدگی قرار گرفته است.
اما فليکس موتاتی، از وزرای دولت زامبيا، اين طرح را ناکافی خواند و گفت: "آنچه آفريقايی ها به آن نيازمندند تجارت آزاد است زيرا آنها نمی توانند با زارعان کشورهای توسعه يافته که يارانه های سنگين دريافت می کنند رقابت کنند."
بلر در آخرين روز اجلاس سران هشت کشور صنعتی ثروتمند جهان، گفت: "اين توافق چيزی نيست که همه انتظارش را داشتند، ولی بهر حال پيشرفت است."
در گذشته هرگز این همه مردم رهبران جهان را ناگزیر به تغییر دستورکارشان نکرده بودند. اگر هشت هفته پیش کسی می پرسید که آیا می توانیم کمکها را دو برابر و بدهی را لغو کنیم، پاسخ می دادیم خیر.
باب گلدوف، فعال مبارزه با فقر گفت: اين رقم به ريشه کنی فقر در آفريقا منتهی نمی شود ولی اين اميد را ايجاد می کند که شايد بتوان به فقر پايان داد. بلر گفت: "اين رقم فردا دنيا را تغيير نمی دهد، اما اين شروع راه است، نه پايان."
بلر افزود بيانيه سران گروه هشت همچنين شامل وعده تشکيل يک نيروی تازه حافظ صلح برای آفريقا و نيز "تعهد رهبران آفريقا به مردم سالاری و حسن دولتداری و حکومت قانون است."
نخست وزير بريتانيا به عنوان رييس اجلاس سران گروه هشت همچنين خبر داد رهبران آمريکا، ژاپن، فرانسه، آلمان، بريتانيا، کانادا، ايتاليا و روسيه توافق کردند سه ميليارد دلار کمک در اختيار تشکيلات خودگردان فلسطين به رهبری محمود عباس قرار دهند.
وی همچنين از طرحهايی برای گفتگوی تازه ميان گروه هشت و ساير کشورها برای کند کردن و در نهايت پايان دادن به روند گرمايش هوای زمين خبر داد. قرار است اين مذاکرات از نوامبر آغاز شود.
بلر گفت که با توجه بمبگذاری های اخير در لندن که به مرگ ۵۰ نفر انجاميد، اين بيانيه "اراده جمعی ما را برای اقدام در مقابل مرگ قاطعانه بيان می کند."
رهبران گروه هشت پيشتر گفته بودند که بدهی ۱۸ کشور بسيار فقير جهان بخشيده شده و در بيانيه نهايی شان بر وعده بخشش بدهی ۹ کشور ديگر، به شرط رعايت برخی معيارها، تاکيد شد.
سخنان بلر حاکی است درباره مساله تجارت دستاورد ملموسی حاصل نشده است. برزيل، چين، هند، آفريقای جنوبی و مکزيک که گروه پنج کشور در حال توسعه را تشکيل می دهند، خواستار لغو تعرفه ها و موانع تجاری شده بودند.
اما جورج بوش، رييس جمهور آمريکا، اعلام کرده بود مادامی که اروپا قانون کشاورزی خود را اصلاح نکند، در اين زمينه نمی توان به توافقی دست يافت.
بلر گفت تعهد به یافتن تاریخی برای پایان دادن به یارانه های کشاورزی به چشم می خورد.
اما سازمانهای غیر دولتی به شدت انتقاد کردند و این توافق را "نتیجه ای بسیار یاس آور" خواندند. کویمی نایدو، رییس سازمان فراخوان جهانی برای اقدام علیه فقر با اشاره به کنسرتهای لایو ایت گفت: "مردم خروشیدند و رهبران گروه هشت نجوا کردند."
اما باب گلدوف، سازمان دهنده این کنسرتها، امروز را "روز خوبی" توصیف کرد. وی گفت: "در گذشته هرگز این همه مردم رهبران جهان را ناگزیر به تغییر دستورکارشان نکرده بودند. اگر هشت هفته پیش کسی می پرسید که آیا می توانیم کمکها را دو برابر و بدهی را لغو کنیم، پاسخ می دادیم خیر."
این خواننده ایرلندی گفت که وی در مورد کمکها به اجلاس سران گروه هشت از ده نمره، ده می دهد و در مورد بدهی ها، نمره هشت می دهد.