«هفته گذشته ویدئویی در فضای مجازی وایرال شد که سوژه آن استفاده یک بازیگر شناختهشده از لفظی نامناسب در مورد قوم لر بود. او البته خودش فورا توضیح داد که منظورش صرفا اشاره به فیلم قدیمی «دختر لر» بوده و با این وجود در چند نوبت بابت این اتفاق به طور جدی و عمیق عذرخواهی کرد. در پی این داستان اما بازیکنان خیبر خرمآباد، یکی از تیمهای لیگ دسته اول باشگاههای کشور در عکس دستهجمعی پیش از بازی با پارس جنوبی جم، با نمادهایی از لباس قوم لر به میدان آمدند و عکس یادگاری گرفتند؛ اتفاقی که بین نیمکتنشینان این تیم هم رعایت شده بود. به این ترتیب میدان فوتبال بار دیگر تبدیل به محلی برای نمایش اصالت یک قوم و فرهنگ شد. صدالبته منصفانه باید گفت فوتبال ایران در این زمینه ید طولایی دارد. اگرچه گاهی خبرهای ناخوشایندی در مورد سردادهشدن شعارهای تفرقهآمیز از سوی برخی هواداران جاهل و کماطلاع تیمها به گوش میرسد اما مستطیل سبز تا به حال بارها میدانی برای نمایش اتحاد بین اقوام ایرانی و نیز اعلام وفاداری ستارههای سرشناس به ریشه و خاکشان بوده است. اگر کژیها و کاستیها را میبینیم، قشنگیها را هم نباید از قلم بیندازیم.
علی کریمی عکس خوب زیاد دارد، خیلی زیاد؛ از حضورش کنار اولیور کان در جشن قهرمانی بایرن مونیخ تا تصاویر دریبلها و حرکات جادوییاش در زمین مسابقه. با این حال یکی از محبوبترین و پربازدیدترین تصاویر او مربوط به روزی است که کریمی افتخار پوشیدن لباس محلی بختیاری را به دست آورد. این اتفاق دی ماه ۹۲ پیش از آغاز بازی نفت مسجدسلیمان و تراکتور تبریز رخ داد و البته عوامل دو باشگاه هم کنار کریمی عکسی به یادگار انداختند؛ نمایشی از یک وحدت و همدلی ناب.
در همین ورزشگاه علیرضا بیرانوند هم لباس محلی به تن کرده، همین طور او را با لباس لری در برنامه خندوانه هم دیدهایم. چهار سال پیش در بازی حذفی قشقایی شیراز و پرسپولیس که منجر به حذف باورنکردنی سرخپوشان پایتخت شد، در عکس دستهجمعی ابتدای بازی کودکان با لباس قشقایی مقابل ستارههای پرسپولیس صف کشیدند و تصویری بسیار زیبا به ثبت رسید.
اردیبهشت امسال زنیت سنپترزبورگ در حالی قهرمانیاش در لیگ روسیه را جشن گرفت که سردار آزمون با لباس سنتی ترکمنها در مراسم حاضر بود و این حرکت او بازتاب زیادی در رسانههای داخلی و خارجی پیدا کرد. آزمون قبلا هم با همین لباس در سالن والیبال یا محل برگزاری مسابقات اسبدوانی حاضر شده بود.
همچنین در حاشیه جام جهانی ۲۰۱۸ تصاویر بسیار زیادی از هموطنان منتشر که با لباسها و نمادهای مربوط به اقوام مختلف ایرانی، پرچم کشورمان را به دست داشتند و در روسیه به حمایت از تیم ملی پرداختند.
فوتبال همیشه در ایران سمبل همزیستی و همدلی ستایشبرانگیز اقوام مختلف بوده است. شاید تحسینشدهترین تیم تاریخ فوتبال ایران، نسل معروف سال ۹۸ میلادی باشد که در ملبورن حماسه عبور از استرالیا را آفرید و در جام جهانی فرانسه موفق به شکست آمریکا شد. آن تیم در حالی خالق نابترین و خودجوشترین شادیهای خیابانی ایرانیان شد که هر کدام از ستارههایش از یک گوشه این خاک عزیز آمده بودند؛ از احمدرضا عابدزاده آبادانی تا محمد خاکپور و حمید استیلی که بچه نازیآباد تهران بودند. از کریم باقری تبریزی و علی دایی اردبیلی تا خداداد عزیزی خراسانی که غزال تیزپای فوتبال ایران شد و میلیونها تن را به خیابانها کشاند.
راستی زیباتر از این اتحاد، مگر میتوانیم چیزی داشته باشیم؟»