کد خبر: ۶۸۵۴۴
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۸۶ - ۰۲:۲۹

تجلیل شریعتمداری از سید حسن خمینی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سید شفیع مصطفوی: روزنامه کیهان، روز یکشنبه در یادداشتی به قلم حسین شریعتمداری، از اظهارات حجت الاسلام سید حسن خمینی که در دیدار با اعضای کانون جوانان حزب اعتدال و توسعه بیان شده بود تجلیل کرد و نوشت: «سخنان [ایشان] حاوي نكات ارزنده اي درباره چگونگي بهره گيري از افكار و آراء امام راحل است و مي تواند راهنماي گره گشايي در برخورداري همگان و مخصوصاً انديشمندان و نخبگان از نظرات آن بزرگوار باشد».

به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب، حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در ابتدای این یادداشت با بیان اینکه «اين نوشته فقط يك تقاضاي كوچك است كه اگر برآورده شود مي تواند در پيشگيري از خطري بسيار بزرگ موثر باشد و يا دست كم اين كه، نگارنده اينگونه تصور مي كند» به این بخش از سخنان حجت الاسلام خمینی که « امروزه از امام تفسيرهاي متعدد ارائه مي شود و اين امر نشانه ضعف در انديشه امام نیست ... به نظر من بايد امام را به عنوان يك مكتب ديد كه مي توان در او اجتهاد كرد. با متون و مقدسات نيز مي توان سه نوع برخورد داشت. يكي آن كه آنها را در برابر مسائل جديد كاملاً كنار بگذاريم، ديگري آن كه در برابر اين موارد [مسائل جديد] در آن كاوش كنيم و به دنبال پاسخ هاي از پيش تعيين شده بگرديم. اما روش ائمه شيعه (ع) اين است كه سؤال جديد، اجتهاد جديد مي خواهد... درباره امام نيز به عنوان متن مقدس انقلاب مي توان همين سه نوع برخورد را داشت. بايد در افكار و آراء امام اجتهاد كرد. اگر به اين مرحله برسيم باعث پويايي در مكتب مي شود... تفسيرهاي انحصاري از انديشه امام خطرناك است. نبايد بگذاريم يك فرد يا يك نهاد رسمي، تفسير معيني از امام ارائه دهد. بايد ديگران نيز بتوانند از اين متن مقدس انقلاب تفسيرهاي اصولي خود را ارائه دهند» اشاره کرده و در ادامه تأکید کرده است: « سخنان حجت الاسلام والمسلمين سيدحسن خميني همانگونه كه انتظار مي رود حاوي نكات ارزنده اي درباره چگونگي بهره گيري از افكار و آراء امام راحل (ره) است و مي تواند راهنماي گره گشايي در برخورداري همگان و مخصوصاً انديشمندان و نخبگان از نظرات آن بزرگوار باشد، يعني نظراتي كه جناب سيدحسن خميني با تعبير زيباي «متن مقدس انقلاب» از آن ياد كرده اند و الحق كه چنين است».

سرمقاله نویس کیهان در ادامه به تبیین «بخشي از سخنان نوه محترم حضرت امام (ره)» پرداخته که به تعبیر این روزنامه «به زبان فني بيان شده و با اصطلاحاتي همراه است كه شايد درك آن براي همگان به آساني ممكن نباشد و يا دامنه وسيع و گسترده اين اصطلاحات- چنانچه دقيقاً توضيح داده نشود- زمينه سوءاستفاده احتمالي برخي افراد و جريان هاي سياسي از سخنان ايشان براي تحريف كلام و نظر حضرت امام (ره) را فراهم آورد».

کیهان ضمن اشاره به این بخش از سخنان حجت الاسلام خمینی که از انديشه حضرت امام (ره) به عنوان «متن مقدس انقلاب» ياد كرده اند و توصيه فرموده اند كه اين متن مقدس را بايد مانند يك مكتب تلقي كرد می نویسد: « اين سفارشي دقيق و عالمانه است و البته بديهي است كه در متن مكتب امام(ره)- همان مكتب اسلام ناب محمدي (ص) كه امام راحل ما (ره) احياگر آن بود- تناقض و اختلاف نيست». 

شریعتمداری سپس بار دیگر به این بخش از صحبتهای نوه محترم حضرت امام که « امروزه از امام تفسيرهاي متعدد ارائه مي شود و اين امر نشانه ضعف در انديشه امام نیست » اشاره کرده و نتیجه گرفته است: « با توجه به ضريب بالاي هوشمندي و ذكاوت آقاي سيدحسن خميني، تصور نگارنده اين است كه مقصود ايشان از برداشت هاي متعدد، همين نوع اخير بوده است، يعني برداشت هايي كه در طول يكديگرند بنابراين سخنان ايشان نمي تواند و نبايد مورد سوءاستفاده احتمالي برخي از فرصت طلبان قرار گيرد».

سرمقاله نویس کیهان در ادامه با اشاره به قسمتی از صحبتهای حجت الاسلام خمینی که به ضرورت «اجتهاد» در افكار و آراء امام راحل (ره) پرداخته اند یادآوری می کند «به يقين مقصود ايشان كاوش و بررسي در نظرات امام (ره) و استخراج نسخه و نقشه راه براي ادامه مسير ايشان است و اين، سفارشي دقيق است كه به قول ايشان، باعث پويايي مكتب مي شود». 

کیهان با ذکر این جمله حجت الاسلام خمینی که ««بايد ديگران نيز بتوانند از اين متن مقدس انقلاب- انديشه امام (ره)- تفسيرهاي اصولي خود را ارائه دهند» به زعم خود نتیجه گرفته است: «به نظر نگارنده منظور ايشان از تاكيد بر «تفسيرهاي اصولي» همان تكيه بر مستندات نظر حضرت امام(ره) بوده است كه در اين صورت، با توجه به اهميت موضوع جا داشت جناب ايشان در اين خصوص توضيح بيشتري مي دادند تا راه سوءاستفاده بدخواهان به طور كامل سد شود».

شریعتمداری در پایان یادداشت خود آرزو کرده است: « اميد آن كه يادگار امام راحلمان (ره)، جناب حاج سيدحسن آقاي عزيز و بزرگوار، پوزش نگارنده را به خاطر نوشتن اين سطور بپذيرند، چرا كه اين وجيزه نيز در راستاي نيت خير ايشان، يعني پاسداشت انديشه امام (ره) از گزند بدخواهان نوشته شده است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۸۶/۱۰/۰۲
0
0
ایشان بحمدالله حی و حاضرند و نیازی به وکیل و وزیر آنهم از نوع شزیعتمداری که در معرفی جمود فکری امام از هیچ تلاشی فروگذار نکرده ، ندارند.
ناشناس
|
-
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۸۶/۱۰/۲۰
0
0
نظرات ايشان كاملا" واضح و روشن است و هيچ نيازي به تفسير آقاي شريعتمداري و امثالهم ندارد .
ناشناس
|
-
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۸۶/۱۱/۲۵
0
0
نظرات آقاي شريعتمداري خوب است ولي سيد حسن خميني هم بايد با احتياط بيشتر صحبت كن زيرا مطالب ايشان تحليل مي‌شود.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین