کد خبر: ۶۸۵۵۴۱
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۱
مذاکرات جدید برجام بدون عضویت در اف‌ای‌تی‌اف بی‌ثمر است

نتیجه نپیوستن ایران به ‌اف‌ای‌تی‌اف چیست؟

سیدکمال سیدعلی گفت بررسی مجدد اف ای تی اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش‌زمینه‌ای است که می‌تواند مذاکرات آینده برجام را تحت تأثیر قرار دهد.
نتیجه نپیوستن ایران به ‌اف‌ای‌تی‌اف چیست؟
آفتاب‌‌نیوز :

پیش از این محسن رضایی از آغاز بررسی دوباره اف‌ای‌تی‌اف در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داده بود و از سوی دیگر لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری نیز خبری مهم در این راستا را اعلام کرد.

به گفته وی رهبر انقلاب با درخواست دولت برای تمدید مهلت بررسی لوایح «اف‌ای تی اف» در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کرده است.

سیدکمال سیدعلی، معاون اسبق بانک مرکزی و رییس پیشین صندوق ضمانت صادرات درباره ضرورت بررسی دوباره موضوع اف‌ای‌تی‌اف می‌گوید:هرچند من اطلاعات کافی از پیش زمینه‌های بررسی دوباره این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام ندارم امامی‌توانم حدس بزنم چرا چنین موضوعی مجدداً در دستور کار بررسی قرار گرفته است.

مجبوریم با بانک‌های زیرپله‌ای چین کار کنیم

وی با اشاره به روی کار آمدن «بایدن» در آمریکا می‌گوید: شمارش معکوس برای آغاز دور تازه مذاکرات در حال انجام است و اگر قرارباشد مذاکرات برجام در دور جدید خود به موفقیت دست پیدا کند، بدون پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. به هر روی ایران دیر یا زود از موقعیت تحریمی خارج می‌شود، اما اگر روابط بانکی ایران با جهان برقرار نشود، کاری ازپیش نخواهد رفت. یکی از مهمترین و راهگشاترین اقداماتی که در شرایط کنونی می‌تواند صورت بگیرد، بررسی وضعیت ایران پس از ورود به لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف است، گفت:برخی با استناد به این که پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف هیچ مشکلی از مشکلات انبوه ایران، در شرایط تحریمی حل نمی‌کند، مانع پیوستن ایران به این کنوانسیون بین‌المللی شدند، اما حقیقت این بود که بخشی از بانک‌های بین‌المللی که سرمایه‌گذاران آمریکایی داشتند به دلیل تحریم‌های آمریکا مایل به همکاری با ایران نبودند. در همین شرایط تحریمی ما با بانک‌های کوچک بین‌المللی نیز روبرو بودیم که خود مشمول تحریم‌های آمریکایی بودند و در نتیجه حاضر بودند با ما همکاری کنند. به عنوان مثال برخی از بانک‌های روسیه و ترکیه خودشان به دلیل آن که سرمایه‌گذاران آمریکایی نداشتند و مشمول تحریم‌های این کشور بودند، با ایران همکاری می‌کردند، اما همین بانک‌ها به واسطه مقررات اعلامی از سوی اف‌ای‌تی‌اف حاضر به همکاری با ایران نشدند و در نتیجه همکاری‌های بانکی ایران در وضعیتی بسیار سخت و دشوار قرار گرفت. حالا ببینید نتیجه چنین اتفاقی چیست؟ این وضعیت سبب شد ما هزینه گزافی را بابت نقل و انتقال پول پرداخت نماییم. به عبارت دیگر در کشور‌هایی مانند افغانستان، عراق و همچنین کشور‌هایی که بخشی از منابع ما در آن‌ها قرار دارد، هزینه بالای سیستم بانکی به ما تحمیل شد و در نتیجه مجبور شدیم بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بیشتر هزینه نقل و انتقال پرداخت نماییم.

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی تاکید کرد: همه این‌ها ناشی از عدم کار کردن با سیستم بین‌المللی و ریسک بالای ایران بود در نتیجه ما ارزان می‌فروشیم و گران می‌خریم و تا زمانی که نتوانیم به این کنوانسیون بین‌المللی بپیوندیم، این وضعیت وجود خواهد داشت.

خودمان تحریم را گسترش دادیم

معاون اسبق بانک مرکزی تاکید کرد اگر بخواهم واضح و شفاف بگویم عدم پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف چه شرایطی را برای ایران ایجاد کردلازم است مثالی را به کار بگیرم؛ اگر آمریکا با تحریم‌های خود ما را از سیستم بانکی بین‌المللی که خود در آن سهامدار بود، محروم کرد مابا عدم پیوستن به این کنوانسیون، خودمان را از سایر بانک‌های جهان محروم کردیم و گسترش تحریم‌های آمریکا به سایر بانک‌ها را موجب شدیم. برخی در رابطه با فهرست سازمان‌های تروریستی اعلامی از سوی اف‌ای‌تی‌اف ملاحظاتی داشتند، اما تا جایی که من می‌دانم دولت‌ها در این خصوص حقوقی را دارا هستند و از سوی دیگر باید توجه داشت که تمام کشور‌های دنیا به لحاظ پولشویی و اقداماتی ازاین دست فعالیت‌هایی دارند که اگر چنین نبود؛ طالبان و داعش و القاعده قادر به تامین مالی نبودند.

نتیجه عدم پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف چه بود؟

سید علی در توضیح این مطلب افزود: بسیاری از این سازمانها ۵ از سوی برخی کشور‌های عربی حمایت مالی شدند، به عبارت دیگر کشور‌هایی که بزرگترین تروریست‌های جهان را تربیت و تامین مالی کردند و پولشویی‌های بزرگ انجام دادند؛ همگی به این کنوانسیون پیوسته‌اند، اما ما با عدم پیوستن به کنوانسیون اف‌ای‌تی‌اف خودمان را در سیبل قرار دادیم، در حالی که می‌توان با پیوستن به آن بهانه لازم از سایر کشور‌ها را گرفت.

او تاکید کرد: هنوز بسیاری می‌گویند اگر فردا اف‌ای‌تی‌اف را تصویب کنیم، چه کسی تضمین می‌دهد که ما مشکلاتمان حل شود؟ درپاسخ به این دسته از افراد باید گفت وقتی عدم پیوستن ما به اف‌ای‌تی اف تضمینی برای ماندگاری مشکلاتمان است چرا نباید به این کنوانسیون بپیوندیم و بهانه لازم است را از سایر کشور‌ها را بگیریم؟

او گفت: فهرست کشور‌های حاضر در اف‌ای‌تی‌اف را ببینید؛ پاکستان، عربستان، قطر، امارات و کشور‌های عربی اطراف و حتی ترکیه که در بسیاری از موارد نیابتی اقدام به تأمین مالی برخی گروه‌ها کرده است، در کنار افغانستان و عراق و سایر کشور‌ها عضو این کنوانسیون شده‌اند. در نتیجه بیرون ماندن ما ثمری جز تحریم خودخواسته ما نخواهد داشت و در نتیجه هزینه بالای تحریم بانکی به اقتصاد کشور تحمیل خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
1
9
ساعت خواب، بعد از اینهمه خسارت، حالا می‌خواهیم دوباره بررسی کنیم؟ مردم ببینند چرا وضع اقتصادی اینطوری شد. زیرا بقیه مسائلمان رو هم همینطوری جلو برویم و البته هیچیک را حل نکردیم، بلکه فقط جلو بردیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
1
8
آیا بابت این همه فرصت سوزی کسی محاکمه خواهد شد؟ مظلوم ایران من
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
0
3
من از بیگانگان هرگز ننالم .
کاهش کیفیت نسل ایرانی را اشنا کرد .
هموطن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
3
2
یادش به خیر یه زمانی تیتر اصلی روزنامه ها این بود که :
هزینه و خسارت هر روز عدم اجرای برجام معادل یکصد میلیون دلار

بعد که برجام اجرایی شد و ثمرات گهربار اون در اقتصاد و معیشت خودش رو نشون داد مردم آرزو کردن که ای کاش این برجام اجرا نمیشد و شرایط مثل زمان قبل از برجام باقی می موند
حالا یکی بگه بعد از قبول این تعهدات جدید و اجرای کامل خواسته های غرب و fatf آیا هیچ تضمینی هست که وضع معیشت مردم بهتر بشه ؟ هیچ تضمینی هست که تحریم رفع بشه و انتقال ارز بدون مشکل انجام بشه ؟

اگر دولت می تونه این تضمین رو از غرب بگیره و با قاطعیت به مردم ایران قول بده که مشکلات مالی و بانکی در عرصه بین المللی رفع میشه اونوقت بگیم که اجرای این تعهدات خوب هست
اما اگه همه تعهدات رو اجرا کنیم و اون آب باریکه ای که برای دور زدن تحریمها باز هست توسط این تعهدات نابود بشه تکلیف چیه و آقایون چه جوابی دارن ؟
آفتاب نیوز به عنوان یه رسانه آیا می تونی یکسال بعد از اجرای تعهدات خواسته شده تضمین بدی که گزارش مبسوطی از اجرا به مردم ارائه میدی و نشون میدی که وضعیت بهتر شده یا مثل برجام دیگه به فراموشی سپرده میشه ؟

الان چند سال از اجرای برجام میگذره ولی هیچ مسئولی نیومده گزارش بده که ثمره اجرای برجام چی شد و چه امتیازی به نفع کشور شد
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
بواسطه برجام ۶ سال از تورم های میلیون درصدی مثل ونزویلا فاصله گرفتیم. فقط همین یک قلم رو شما حساب کن اعدادشو بگو.
ناشناس
|
Germany
|
۰۵:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
0
2
حاضرند بگویند تا کنون اشتباه میکردیم ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
0
2
دشمن دانا به زدوست نادان
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۶
0
3
مشکل اینه که هزینه این خود تحریمی ها رو اقشار پایین و مردم عادی میدند و سود رو از ما بهترون که دستی هم در قدرت دارند میبرند.
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین