آفتابنیوز : آفتاب: برخی منابع از احتمال کاندیداتوری آیت الله محمدرضا مهدوی کنی برای انتخابات میاندورهای خبرگان رهبری خبر میدهند.
انتخابات میاندورهای خبرگان رهبری همزمان با انتخابات مجلس هشتم برگزار میشود. با توجه به فوت یکی از اعضا،باید یک نفر از حوزه انتخابیه تهران جایگزین وی شود.
در همین باره شنیدههای موثق خبرنگار آفتاب حاکی از آن است جناح اصولگرا قصد دارد به طور یکپارچه از کاندیداتوری آیت الله محمدرضا مهدوی کنی در این انتخابات حمایت کند.
آیتالله مهدوی کنی اکنون دبیر جامعه روحانیت مبارز و رییس دانشگاه امام صادق است.
از سوی دیگر برخی خبرها حکایت از احتمال حضور آیت الله توسلی از اعضای برجسته بیت حضرت امام (ره) در انتخابات خبرگان دارد.
به این ترتیب جناح اصلاحطلب در صورت پذیرش این مسئولیت، توسط آیت الله توسلی از این چهرهبرجسته در انتخابات میاندورهای خبرگان حمایت خواهد کرد.
اکثریت شکننده در جریان انتخاب آیت الله هاشمی رفسنجانی به سمت ریاست مجلس خبرگان برخی تحلیلها به شکننده بودن اکثریت اصولگرایان در این مجلس اشاره کرده و برخی رسانهها و افراد تندرو در این جناح از رای مثبت برخی از نمایندگان خبرگان رهبری به آیتالله هاشمی رفسنجانی انتقاد کردند.
به همین دلیل ناظران آگاه اعتقاد دارند اصولگرایان به دو دلیل موضوع انتخابات میاندورهای خبرگان را جدی تلقی کرده و برنامههای ویژهای را برای آن تدارک دیدهاند.
نخست آنکه این جناح سعی دارد حتی با حضور یک فرد در مجلس خبرگان شمار اعضای فراکسیون اصولگرایان را افزایش دهند و دیگر اینکه میکوشند با ورود آیت الله مهدوی کنی کادر مرکزیت این جناح در خبرگان را تقویت نمایند.
پیش از این غلامرضا مصباحی مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفت و گو با یکی از روزنامههای صبح خبر داد که در جلسه شورای مرکزی این تشکل،همگی اعضا به حضور آیت الله مهدوی کنی در انتخابات خبرگان رای دادهاند.
در همین راستا سید رضا اکرمی عضو دیگر این تشکل در گفتوگوی کوتاهی با خبرنگار سیاسی آفتاب با تایید رای قاطع اعضای شورای مرکزی به کاندیداتوری آیت الله مهدوی کنی گفت:«اکنون مساله مهم این است که آیا خود ایشان این امر را میپذیرند یا نه.»
پیش از این تلاش برخی از افراد و گروههای جناح اصولگرا برای قانع کردن دبیرکل جامعه روحانیت مبارز برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری ناکام مانده بود.
از محوریت تا گوشهنشینی جامعه روحانیت مبارز یکی از تشکلهای روحانی و محوری جناح اصولگرا محسوب میشود و آیت الله مهدوی کنی نیز از چهرههای برجسته و مورد وثوق گروههای بسیاری از این جناح به ویژه حزب جمعیت موتلفه اسلامی و جامعه اسلامی مهندسین بوده و هست.
آیتالله مهدوی کنی چندسالی است که حجم فعالیتهای خود در عرصه سیاست را کاهش داده است.
اوج فعالیت و نفوذ مهدوی کنی را میتوان در مقطع انتخابات ریاست جمهوری سال 1376 دانست.
در آن دوران آیت الله مهدوی کنی با حمایت قاطع از حجتالاسلام علی اکبر ناطق نوری،برحستهترین و صاحبنفوذترین چهره جناح راست محسوب می شد که در میان گروههای اصولگرا نیز مقبولیت ویژهای داشت.
در همین دوران بود که به دلیل حمایتهای بیدریغ وی از ناطق نوری و برخی انتقاداتش به سید محمد خاتمی جناح چپ سنتی وارد یک مناظره غیر مستقیم با وی شد و پیشاهنگ این جریان نیز مهدی کروبی دبیر کل وقت مجمع روحانیون مبارز بود.
کروبی در همان روزها در پاسخ به یکی از انتقادات آیت الله مهدوی کنی به خاتمی موضعگیریهایی از این دست را نکوهش کرد.
کروبی اخیرا در گفت و گویی با نشریه شهروند انگیزه خود از ورود به آن جریان را فضایی توصیف کرد که در آن سخن آیت الله مهدوی کنی به عنوان «حرف آخر» تلقی میشد. موضعی که کروبی و برخی از همفکرانش آن را برنمی تابیدند.
در دوران اصلاحات نیز هرازگاه مصاحبهها و یا سخنرانیهایی از مهدوی کنی منشر میشد که در یک مورد انتقادات آشکار وی به خاتمی در سال 1378 و در روزهای منتهی به انتخابات مجلس ششم علاوه بر اعتراض کروبی موضعگیری بسیاری از چهرههای حامی اصلاحطلبان را نیز برانگیخت.
ایشان اما در سالهای اخیر سکوت کرده است. مبدا این سکوت را شاید بتوان مقارن با انتخاب محمود احمدی نژاد به سمت ریاست جمهوری دانست.
او حتی ریاست دانشگاه امام صادق را که یکی از پایگاههای قدرتمند جناح اصولگرا محسوب میشود به یکی از شاگردانش سپرده است.
در دوران انتخابات ریاست جمهوری سال 1380 جامعه روحانیت مبارز و شخص مهدویکنی از کاندیداتوری آیت الله هاشمی رفسنجانی حمایت کردند و درست پس از اعلام نام احمدی نژاد به عنوان برگزیده 17 میلیونی انتخابات آنچه توجه برخی از رسانهها و روزنامهها را برانگیخت سکوت و عدم موضعگیری دو چهرهبرجسته اصولگرا بود: "علی اکبر ناطق نوری" و "محمدرضا مهدوی کنی".
ناطق نوری که به عنوان رییس شورای هماهنگی اصولگرایان ـ تشکلی که کاندیدای نهایی خود را علی لاریجانی میدانست ـ از انتقادهای بیپرده نامزدهای اصولگرا و چهرههایی مانند احمدی نژاد و قالیباف از این شورا و تمرد از دستور تشکیلاتی آن رنجیده خاطر بود و مهدوی کنی نیز به عنوان دبیر یک تشکل روحانی که کاندیدای مورد حمایت آنها پیروز نشده بود، ناگهان فعالیتها و موضعگیریهای خود را به حداقل رساند.
به این ترتیب جامعه روحانیت مبارز به عنوان محور بخشهای سنتی جناح راست همچنان از هاشمی رفسنجانی حمایت میکنند. با توجه به این امر برخی از رسانهها و افراد و گروههای طرفدار محمود احمدی نژاد که ناخرسندی خود را از انتخاب هاشمی رفسنجانی به سمت ریاست خبرگان پنهان نکردند، نمیتوانند در صورت حضور و موفقیت مهدوی کنی در انتخابات به تقویت جمعی از اصولگرایانی که با هاشمی رفسنجانی مرزبندیهای شفافی دارند امیدوار باشند.
با عنایت به این تحلیل است که میتوان گفت در صورت راهیابی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز به مجلس خبرگان رهبری دو اتفاق همزمان رخ خواهد داد:
نخست حلقه اصولگرایان سنتی که مدتی است انتقادات خود را در جلسات خصوصی و در برخی موضعگیریهای عمومی از رییسجمهور پنهان نمیکنند تقویت خواهد شد و از سوی دیگر یک وزنه سنگین به جمع حامیان هاشمی رفسنجانی اضافه می گردد.
یار امام در خبرگان رهبری
آیتالله توسلی نیز علاوه بر دوستی و حمایت از هاشمی مورد حمایت بخشهایی از جناح اصلاحطلبان پیشرو بوده و هست. اگرچه حزب اعتماد ملی به دبیرکلی مهدی کروبی در انتخابات خبرگان که در آذرماه سال گذشته برگزار شد از آیت الله توسلی حمایت نکرد، اما به نظر میرسد با حضور وی در انتخابات و در صورت پیروزی بتواند به کاهش آسیبپذیری اقلیت کمک کند.
آیت الله توسلی در انتخابات خبرگان رهبری که در آذرماه سال گذشته برگزار شد از لیست برخی گروههای اصلاح طلب مانند حزب اعتماد ملی کنار گذاشته شد. در همان دوران بود که برخی این عمل را در راستای عدم حمایت مجمع روحانیون مبارز در انتخابات ریاست جمهوری از مهدی کروبی دانستند. با این همه هرگز خود آیتالله توسلی این موضوع را تایید نکرده است.
آخرین نفر به کدام سمت میرود؟جناحهای موجود میکوشند با محور قرار دادن بیانات مقام معظم رهبری در خصوص رعایت شأن و جایگاه این نهاد مهم جمهوری اسلامی به فعالیتهای خود در این راستا ادامه دهند.
به هر حال باید منتظر ماند و دید که آخرین نفری که از لیست 16 نفره تهران وارد مجلس خبرگان میشود چه کسی خواهد بود و آخرین نفر، آن هنگام که پا به صحن علنی مجلس خبرگان میگذارد به کدام سمت صحن خواهد رفت...
آیت الله هاشمی رفسنجانی و آیت الله مهدوی کنی هیچ مشکلی با هم ندارند، آب را گل آلود نکنید که از آن ماهی بگیرید.