آلبرت کوچویی، گوینده پیشکسوت رادیو هر روز با مرور تیترها و سرفصلهای رسانههای جهان، مهمترین اخبار دنیا را روایت میکند. از مهمترین اخباری که او امروز (۷ دی ماه) به آنها پرداخته، آینده جهان بعد از ویروس کرونا و جشن ۱۰۰ سالگی حزب کمونیست در چین است.
_ «اکونومیست»، نشریه انگلیسی اظهار کرد: ۲۰۲۱ سال یکصد سالگی حزب کمونیست چین است؛ با دو بحران همهگیری ویروس و ناآرامی در هنگ کنگ. ناتان سو میگوید: جنگ در هنگ کنگ پایان نگرفته است. این فعال اجتماعی میگوید: هنگکنگیها به راههای دیگر خواهند جنگید.
_ نشریه اسپانیایی «ال موندو» نیز نوشته است: نه همهگیری کرونا ویروس و نه بحرانهای اقتصادی هیچ یک، رئیسجمهوری برزیل را از پا در نخواهد آورد.
_ «وال استریت جورنال» نوشته است: موسسههای ابر فنآوری سیلیکون و لی در آمریکا رو به کشورهای کوچک آوردهاند. اکنون از کوچ فنآوری به اوروگوئه میگویند.
_ «لوفیگارو»، نشریه فرانسوی نیز نوشته است: فرانسه هم امروز به واکسن کرونا از سوی فایزر و بایو ان تک میرسد. پیش از واکسیناسیون، دکتر دانیل لوی هوی میگوید: آیا واکسیناسیون، زندگی پیش از کرونا را برای زمینیان برمیگرداند؟ واکسن کرونا، زندگی ما را تغییر خواهد داد؟ به روزهای پیش از کرونا، خواهیم رسید؟ ویروسی که بیش از یک و نیم میلیون قربانی گرفت. کمی بحران در پیش خواهد بود، اما زندگی به سیاره ما باز میگردد.
_ «اکونومیست» نوشته است: درسال ۲۰۲۱ حزب کمونیسم چین یکصد ساله خواهد شد. حزب نخواهد گذاشت چنین تولدی از یاد برود. در تابستان ۲۰۲۱ شانگهای این مستعمره پیشین فرانسه، تولد یکصد سالگی خود را جشن میگیرد. اما چین باید دو چیز را از یاد ببرد، همهگیری ویروس کرونا و نا آرامیهای هنگ کنگ و به دو چیز فخر خواهد فروخت؛ پایانی بر فقر و پدید آمدن جامعهای کامیاب در هر زمینه.
_ کی شور ماه بوبانی، دانشمند برجسته آسیایی میگوید: اکنون، قرن طلوع آسیا است. قارهای که دارد راه رهبری خود را در جهان آغاز میکند. این به معنای پایان عصر حاکمیت غرب است. پس از طی کردن بحران همهگیری، اتفاقی که پیش از آن رخ داده بود، یعنی شکوفایی اقتصاد، سر خواهد گرفت. قرن نوزدهم و بیستم از آن غرب بود، اما قرن بیست و یک متعلق به شرق آسیا است. چین، سنگاپور، کره جنوبی و تایوان آغازگر این رشد و بیداری خواهند بود. آن هم در برابر آمریکا، انگلیس، فرانسه و اسپانیا.
* از حاشیه خبرها:
پژوهشگران از غذاهایی میگویند که در خواب و بیخوابی انسان ها اثر دارند. سال ۲۰۲۰ سالی دلخواه برای خواب نبود. همه گیری ویروس کرونا، تعطیلی مدارس و آموزش در فضای مجازی و برای آمریکاییها دلهرههای انتخابات رئیسجمهوری. با این همه پژوهشگران میگویند: رژیمی با مواد قندی بیشترین اختلال را در خواب به بار میآورد. داشتن رژیم غذایی گیاهی و فیبر مورد نیاز تمرینهای ورزشی، دوری از صفحه تلویزیون اثرهای مناسب در خواب آسوده دارد. میگویند: مصرف دو عدد کیوی به مدت چهار هفته نوید خواب خوب شبانه میدهد. آمینواسید موجود در میوهها و در لبنیات و غذاهای پروتئیندار نوید خواب مناسب شبانه را میدهد.