کد خبر: ۶۹۲۵۷
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۸۶ - ۱۲:۱۰

مخالفان و موافقان پیوستن اوکراین به ناتو

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ریچاردلوگر سناتور امریكایی پس از دیدار با ویكتور یوشنكو رئیس جمهور اوكراین گفت: یوشنكو نخست وزیر و رئیس پارلمان اوكراین درخواست رسمی پیوستن اوكراین را به عضویت ناتو امضا كرده اند و قرار است این درخواست در نشست آینده ناتو كه در ماه آوریل در بخارست برگزار می شود، مطرح شود.

ناتو واژه مخفف نام انگلیسی سازمان پیمان آتلانتیك شمالی
است كه در حال حاضر 26 كشور از آمریكای شمالی و اروپا عضو آن هستند. اعضای ناتو(NATO) عبارتند از :بلژیك، بلغارستان، كانادا، جمهوری چك، دانمارك، استونی، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوگزامبورگ، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواكی، اسلوونی، اسپانیا، تركیه، انگلیس و آمریكا .

ناتو سازمانی است كه در دوران پس از جنگ جهانی دوم برای اجرای پیمان آتلانتیك شمالی در سال 1949 تشكیل شد.
اهداف معمول این سازمان حفظ صلح و دفاع از آزادی از طریق هماهنگی‏های سیاسی و در صورت لزوم توسل به نیروی بازدارنده نظامی ادعا شده است.

در رأس ناتو شورای آتلانتیك شمالی متشكل از وزرای كشورهای عضو قرار دارد كه حداقل هر دو سال یك بار تشكیل جلسه می دهد. این شورا بالاترین مرجع تصمیم گیری در پیمان ناتو است و تصمیمات آن به اتفاق آرا اتخاذ می شود.

مقر ناتو ابتدا در فرانسه قرار داشت اما پس از آن كه ژنرال دوگل سال 1966 در اعتراض به سیطره آمریكا بر این سازمان از فرماندهی نظامی ناتو خارج شد به بروكسل منتقل شد.

در همین راستا دیروز خبرگزاری نووستی روسیه اعلام کرده بود که "لئونید کوچما" رئیس جمهور سابق اوکراین مخالف الحاق این کشور به ناتو است.

وی در مصاحبه ای با «نووستی» گفت که امروز برای اوکراین بهترین حالت این است که کشوری بی طرف باقی بماند.

وی خواستار همکاری فعالانه با ناتو است که به گفته وی، روسیه نیز همین طور عمل می کند و شکل گسترده تری از همکاری ها را نیز دارد.

کوچما گفت که تصمیم در این رابطه باید توسط تمامی مردم در رفراندوم اتخاذ شود که "من شخصاً رای مخالف می دادم".

"ویکتور یوشنکو" رئیس جمهور کنونی اوکراین الحاق این کشور به ناتو و اتحادیه اروپا را هدفی استراتژیک می داند. مقامات این کشور غیر ممکن نمی دانند که در نشست آتی سران ناتو که ماه آپریل در بخارست برگزار می شود، اوکراین برای الحاق به برنامه عملکرد برای عضویت در ناتو دعوت شود.

در عین حال بیشتر مردم اوکراین نظری منفی نسبت به الحاق این کشور به ناتو دارند.

رئیس جمهور سابق اوکراین در ادامه مصاحبه افزود که همگرایی اوکراین با اروپا نباید با توام با لطمه زدن به روابط با روسیه باشد.

وی گفت: یک چنین همگرایی باید با سیاستی فعال نه تنها در راستای غرب و بلکه شرق و تعمیق همه جانبه همکاری با روسیه صورت پذیرد. اوکراینی که بواسطه دیواری از روسیه جدا شود، برای اتحادیه اروپا جالب نخواهد بود.

کوچما خاطر نشان داشت که وی از طرفداران همگرایی با اروپاست، اما به گفته او در مدت اخیر اوکراین نه تنها به اروپا نزدیک نشده، بلکه برعکس از آن فاصله نیز گرفته است و سهم اتحادیه اروپا در تجارت خارجی اوکراین طی سه سال اخیر کاهش نیز داشته است.

در عین حال به گفته کوچما، روابط روسیه و اوکراین توسعه ای معمول داشته و همیشه برادرانه خواهند بود.

رئیس جمهور سابق اوکراین گفت: "سردی روابط نمی تواند سبب توسعه کشوری و بویژه اوکراین شود. اما درباره بن بست نباید صحبت کرد. روابط روسیه و اوکراین، روابطی تنها بین سران دو کشور نیستند. میزان مبادلات تجاری دو جانبه در سال گذشته بیش از 30% افزایش داشته است".
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین