در این نشست نامه استیضاح شهردار که به امضای هشت نفر از اعضا رسیده بود، قرائت و سوالات آنان از شهردار نیز قرائت شد.
پس از برگزاری نشست استیضاح شهردار اراک، چهار گزینه، «نادر اخوان ملایری»، «علیرضا بیاتیان»، «احمد حسنی» و «مجتبی قاسمی» برای سرپرست معرفی شدند که «علیرضا بیاتیان» با هشت رای موافق، برای این سمت برگزیده شد
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک در این نشست گفت: طبق اعلام رسمی نشست ۶ بهمنماه جاری، اعضای شورا خواستار استیضاح شهردار بودند.
«مرتضی سورانه» افزود: اعضای شورا از پاسخهای کتبی ارسالی شهردار قانع نشدند و او در نشست حضوری برای پاسخگویی شفاهی نیز حضور پیدا نکرد و این امر موجب درخواست اعضا برای استیضاح شد.
وی برگزاری نشستهای شفاف را نشانگر بلوغ اجتماعی و گفت و گوی منطقی دانست و اظهار داشت: اعضای مخالف استیضاح نیز حق صحبت کردن دارند.
سورانه به عنوان مخالف استیضاح شهردار اراک هم گفت: استیضاح شهردار در این موقع از سال که نزدیک شب عید و پرداخت حقوق نیروها و پیمانکاران است به صلاح نیست.
وی بیان کرد: انتظار است اعضا با صبر و ملاحظات بیشتر مسایل را به پیش ببرند و تمرکز بر بودجه سال آتی باشد.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک اضافه کرد: نباید شورای شهر زمین سوخته شده و به شورای ششم تحویل داده شود.
شهردار برکنار شده اراک هم در این نشست گفت: شنبه که صحن شورا اعلام برگزاری نشست داشت من در شورا حاضر شدم اما نشست به حد نصاب نرسید و لغو شد.
«محمد کریم شفیعی» افزود: برای برگزاری نشست دوشنبه هفته جاری، پرونده و گواهی پزشکی ارایه شده است و سهشنبه نیز تماسی با آقای فلکافلاکی(عضو شورا) گرفته شد و قرار بود نشستی در روز چهارشنبه برگزار شود که این امر محقق نشد.
وی ادامه داد: نمیشود گفت همه سوالات قانع کننده نیست، مردم باید در جریان امور باشند و بدانند چه سئوال و به چه دلیل قانع کننده نبوده است.
شفیعی بیان کرد: تمام اسناد و مستندات شهرداری در سامانه عیان برای شفافیت مسایل در اختیار مردم است و اعلام برخی نام ها با عنوان ج، د، م، ن، صحیح نیست و همه چیز باید شفاف باشد.
شفیعی اضافه کرد: از تاریخ اول فروردین ماه ۹۸ تاکنون حتی یک نفر در شهرداری اراک به کار گرفته نشده و لیست ۹۴ نفرهای که از سوی اعضا بررسی شده مربوط به سالهای ۹۶ و ۹۷ و دوستان آقای تاجران است که در باغشان گفت و گو میکردید.
وی عنوان کرد: مستندات قانونی در خصوص سوالات درخواستی در ۱۰ صفحه تقدیم شورا شده است و روزی که شهرداری تحویل اینجانب شد، ۶۰ میلیارد ریال در حساب شهرداری بود و بیشتر حسابهای شهرداری مسدود بود، حقوق کارگران به موقع پرداخت نمیشد.
شفیعی بیان کرد: بحث چهار درصد سختی کار کارگران شهرداری اراک، ۱۰ سال پرداخت نمیشد که این مهم محقق شده و حقوق کارگران به روز است و امروز کوچکترین اعتراض و ناآرامی در شهرداری به واسطه مشکلات حقوق وجود ندارد.
وی عنوان کرد: پنج هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال از بدهیهای سنوات گذشته شهرداری اراک در ۲ سال گذشته تسویه و چهار هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال بدهی پیمانکاران و سنوات بازنشستگان پرداخت شده است.
شفیعی با بیان اینکه شهرداری اراک بیش از ۱۱۰ درصد درآمد کسب کرده است، اظهار داشت: در مدیریت باید تلاش شود در جهت اهداف سازمانی حرکت کرد و زمانیکه من وارد شهرداری شدم، مشخص نبود شهرداری چقدر نیرو دارد و چقدر حقوق پرداخت میشود.
وی ضافه کرد: طرح جامع اراک و برنامه استراتژیک پنج ساله برای این سهر تعریف شده که این برنامه دارای ریز برنامههای بسیاری است.
شفیعی اظهار داشت: برش یک ساله از برنامه پنج ساله تدوین شده، پارسال کلید خورد و در قالب آن بودجه برای ۵۵ محله مشخص و به شورا ارایه شد.
در مدت زمان صحبتهای شهردار، «ایرج رضایی»، «پیمان رشیدی»، «کاوه فلک افلاکی» و «طوفان محمدی» چندین بار تذکر دادند که صحبتهای شهردار. در راستای پاسخگویی به سوالات نیست و تنها ارایه عملکرد است که بارها بیان و شنیده شده است.
پس از صحبتهای شهردار اراک، پاسخهای کتبی ارسالی شهردار اراک به شورای شهر نیز قرائت شد.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در این نشست به عنوان مخالف استیضاح شهردار گفت: تهیه لیست ۹۴ نفره به کار گرفته شده در شهرداری اراک از سوی آقای مرادی(عضو شورا) یک جانبه و با هدف خاص بوده است.
«سعید نادری» افزود: در این لیست افراد خاصی بیان شده که برخی از سوی اعضای شورا معرفی شدهاند و وقتی نام خانوادگی شخصی با فرد دیگری، یکی باشد، دلیل بر نسبت نیست.
این عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک ادامه داد: در تهیه لیست بی انصافی صورت گرفته، چیزی که سند ندارد نباید با حدس و گمان بیان شود و کنایه و گفتن نام اختصار افراد از شأن به دور است.
وی عنوان کرد: استیضاح حق اعضای شورای شهر است اما اعضا باید دغدغه و مصالح شهر و شهروندان و مدیریت شهر را مد نظر داشته باشد.
سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک اضافه کرد: نباید فراموش کرد که شهرداری اراک چه وضعیتی داشت، گرفتاریهای مالی و درآمد سال ۹۶ نباید فراموش شود به طوری که آقای تاجران(شهردار قبلی) در نشست صحن شورا پیشنهاد دریافت تسهیلات برای حقوق داشت.
وی گفت: انتظار است عملکردها مقایسه شود، اراک قبل از آقای شفیعی یک کارگاه عمرانی پراکنده بود اما امروز تمام آن طرحها اتمام یافته و شهرداری مشکل مالی، درآمدی و اجرای پروژه ندارد.
این عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک افزود: شفیعی در شهرداری اراک عملکردی خوبی داشت و از نمره ۱۰۰ بالای ۷۰ امتیاز میگیرد، البته ایراداتی وجود دارد اما باید تصمیمگیریها عاقلانه باشد.
اراک مرکز استان مرکزی است و در این منطقه بیش از ۶۸۰ هزار نفر جمعیت ساکن است.