آفتابنیوز : رادیو آلمان : آیا گمان می کنید اروپا پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران و روی کار آمدن یک رئیس جمهور محافظه کار تندرو با ز هم موفقیت در انجام گفتگوهای هسته ای با این کشور را در پی خواهد داشت ؟ روهه : اروپا تا کنون گفتگوهای سختی را با ایران پشت سر گذاشته است . ایران همواره به صراحت اعلام کرده است که قصد چشم پوی از غنی سازی اورانیوم و توقف چرخه سوخت را ندارد . تداوم موضع کنونی ایران در این رابطه به معنای عدم دستیابی اروپا به ضمانت عینی است . به عقیده من روند انجام گفتگوها ساده تر نخواهد شد . اما گمان می کنم سه کشور اروپایی و آمریکا باید بر میانجیگری های خود ادامه دهند . پس از آن شاهد دستیابی موفقیتهایی در این زمینه خواهیم بود . در غیر این صورت زمینه های ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل فراهم می شود .
رادیو آلمان : " گرهارد شرودر " صدراعظم آلمان ( سوسیال دمکرات ) در سخنان اخیر خود خواستار ارائه پیشنهادات شفاف به ایران شد . آیا دمکرات مسیحی های دولت آلمان در چنین موقعیتی موضع تقابل با ایران را در پیش خواهند گرفت ؟ روهه : خیر - دولت آلمان در زمینه سیاست خارجی خود نیاز به همکاری با سایر کشورها داشته و گفتگو لازمه تحقق چنین امری است . من کاملاً اطمینان خاطر دارم که انگلیس ، فرانسه و آلمان شیوه صحیحی در برخورد با ایران در پیش گرفته اند .
رادیو آلمان : حمله نظامی آمریکا به ایران با روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید این کشور را چگونه ارزیابی می کنید ؟
روهه : چنین اعتقادی ندارم . حمله نظامی آمریکا به ایران راه حل عاقلانه ای نیست . هر کس ذره ای پیگیر این ماجرا باشد متوجه خواهد شد که این امر امر به هیچ وجه پسندیده نیست .
جنگ چیزی را تغییر نمی دهد . به عقیده من رئیس جمهوری جدید بنا به دلایلی که به سیاست خارجی این کشور باز می گشت ، انتخاب شد . ناامیدی از روند تحقق اصلاحات در ایران مردم را به چنین سمتی رهنمون شد . اکنون باید در انتظار آغاز بکار دولت جدید ایران و چگونگی سیاست خارجی این کشور باشیم .