کد خبر: ۶۹۴۰
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۸۴ - ۱۰:۵۷

طرح امروز امریکا برای فردای دموکراتیک ایران

آفتاب‌‌نیوز :
تصور ایران هسته ای هرگونه احتمال اصلاحات در این کشور، صلح خاورمیانه ویا توقف حمایت از تروریسم را از میان می برد.
با اینکه پیروزی احمدی نژاد سبب شده هر گونه امیدی به دیپلماسی اتحادیه اروپا برای حل مناقشه هسته ای از بین برود، دولت بوش هم چنان فاقد یک سیاست ثابت در برابر ایران است.
نگرانی اصلی واشنگتن این نیست که ایران از سلاح های هسته ای استفاده کند بلکه در واقع نگران این موضوع است که با وجود توانایی هسته ای، تندروهای ایران دیگر ترسی از نتایج احتمالی اعمالشان نداشته و احساس امنیت کنند.
البته این تردیدها و نگرانی های امریکا حاصل اتفاقاتی است که در طول سالهای اخیر میان ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی روی داده است.
دیپلمات های ایران می گویند که برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است ولی درعین حال برخی از روحانیون آنرا کاملا ضروری دانسته و به آیات قرآن ارجاع می دهند که از مسلمانان خواسته تا کاملا قدرتمند شوند.
از سوی دیگر مردم ایران هم واکنش های متفاوتی نشان داده اند.
در داخل کشور حمایت از انرژی هسته ای کاملا زیاد است ولی هنگام صحبت از سلاح های هسته ای این حمایت دو چندان می شود.
در این شرایط دولت بوش خود را کاملا حامی دیپلماسی اتحادیه اروپا در برابر ایران می داند ولی عده کمی از مقامات این کشور به موفقیت این برنامه باور دارند.
برخی از دیپلمات های اروپا نیز می گویند که هسته ای شدن ایران اجتناب ناپذیر است و حتی معتقدند که خطر واشنگتن از تهران جدی تر است.
با این حال در اوضاعی که خطر هسته ای ایران روبه رشد است، کاملا مشخص است که سیاست های خاصی کارا نخواهند بود از جمله اعمال تحریم های سازمان ملل درحالی که قیمت هر بشکه نفت ایران به 60 دلار رسیده است.
در این میان امریکا سعی دارد که از روش های دیگری استفاده کند و بر این باور است که می تواند با استفاده از سیاست های خاص خود ایران را به جایی برساند که برخی کشورها مانند گرجستان و اوکراین رسیده اند.
این درحالی است که به اعتقاد امریکا در یک ایران دموکراتیک نه برنامه هسته ای متوقف خواهد شد و نه حمایت از اعمال ضد امریکا صورت خواهد گرفت.
از این رو امید به دموکراسی این چنینی در ایران چندان واقعی نیست.
واشنگتن شاید بخواهد کاری کند که جامعه مدنی ایران تقویت شود، شاید هم امریکا و اروپا بخواهند ارزش های غربی را ترویج دهند. اگر روش های غیر خشونت آمیز برای آنها کار ساز نباشد ممکن است تصمیم به حمله نظامی بگیرند تا مانع از تحقق اهداف ایران شوند.
در حال حاضر دولت امریکا در حال توسعه روش هایی بار تامین اهداف سیاسی خود است و همزمان با ادامه برنامه هسته ای ایران، هنوز هم مقامات امریکایی نمی دانند که می خواهند چه راهی را در پیش گیرند.
به نظر می رسد که امریکا از اشتباه عراق درس گرفته باشد و با وجود اطمینان به مذاکرات اروپا، نخواهد که باز هم تمامی امیدهای خود را به این روش ببندد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۲۲:۲۹ - ۱۳۸۴/۰۴/۲۰
0
0
اودرانتخابات پيروزنشدازجيب .....بيرون آمداين رابفهم!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین