جبهه پایداری انقلاب اسلامی درباره موضوع شفافیت آراء نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیانیهای صادر کرد.
متن این بیانیه به شرح زیر است:
انقلاب اسلامی و نهضت بزرگ مردم ایران در بهت و ناباوری نظام سلطه و قدرتهای مسلط زمان، بالنده و پویا تهدیدها را پشت سر گذاشت و در فراز و فرود حوادث با وحدت کلمه و انسجام مثال زدنی با رهبری امام خمینی(ره) تغییر نظام سیاسی را با سرنگونی نظام ستمشاهی به جمهوری اسلامی بدل کرد.
نظام مردم سالاری دینی نیز با رای قاطع ۹۸ درصدی مردم استقلال و آزادی را در سایه جمهوریت نظام مستقر کرد. قانون اساسی بر آمده از کلام وحی و سنت نبوی در ساختاری عقلانی و کارآمد، نظام حقوقی مستحکم و پایداری را بر محوریت ولایت مطلقه فقیه استوار کرد.
در این میان مسئولین میباید در حفظ و ارتقای استقلال، آزادی، عدالت، امنیت و گشایش عرصه اقتصاد مقاومتی و درون پایه متعهد باشند. و یکی از ارکان اصلی حفظ این میراث حضور همیشگی مردم برای مراقبت از میراث گرانبهای امام راحل(ره) و دستاوردهای عظیم خون شهداست.
لذا با توجه به ضرورت نظارت همیشگی مردم بر مسئولین در نظام جمهوری اسلامی، شفافیت از ابزارهای مهم نظارت اجتماعی است و سرچشمه این دستور از اسلام است که مسئول در نظام دینی، عملکرد خودش را بهطور واضح در اختیار مردم قرار بدهد.
بر همین اساس است که امیرالمؤمنین(علیه السلام) به فرماندار خود -مالک اشتر- چنین دستور میدهد که «هرگاه رعیّت گمان ستمی بر تو ببرد آشکارا عذرت را به آنان ارائه کن، و به اظهار عذر، گمانهای آنان را از خود بگردان.» این دستور عام و فراگیر است که حضرت در جایی دیگر قیدی برای آن بیان میکنند و در نامه به امیران سپاه خود میگویند که «حق شما بر من این است که امری را از شما پنهان ندارم مگر مواردی که مربوط به اسرار جنگ است.»
در همین راستا بیان شفاف آراء و مواضع مهمترین رویکردی است که انقلاب اسلامی بدان عامل است و مسئولان باید مواضع خود را شفاف با مردم در میان بگذارند. بر همین اساس است که شفافیت آرای نمایندگان مجلس اهمیت و موضوعیت پیدا میکند.
جبهه پایداری انقلاب اسلامی که از طراحان و پیگیری کنندگان طرح شفافیت از مجلس دهم تاکنون بوده است، ضمن ابراز تاسف و گلایه نسبت به از دست رفتن فرصت کمنظیر پیش آمده در مجلس یازدهم برای تصویب این طرح مهم که به دلیل عدم همراهی لازم تعدادی از نمایندگان مجلس با این موضوع و حتی ثبت نام و سخنرانی در جایگاه مخالفت با این طرح، برخلاف ادعاهای گذشته شان رقم خورد، همچنان پیگیری و به ثمر نشاندن این مهم را وظیفه خود دانسته و جهت طرح مجدد این موضوع و تلاش برای انجام رای گیری مجدد به صورت قیام و قعود را از وظایف نمایندگان انقلابی مجلس یازدهم می داند.