کد خبر: ۶۹۴۴۴
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۱:۲۴
گزارشهای تکان دهنده از فلسطین

بحران در غزه و سکوت اتحادیه عرب

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب- سید بهزاد اخلاقی: بعد از روی کار آمدن ایهود اولمرت به عنوان نخست وزیر در رژیم صهیونیستی گمانه زنی هایی مبنی بر اینکه اولمرت بر خلاف دیگر رهبران این رژیم توتالیتر نظامی نیست و امکان آن وجود دارد تا روند صلح در خاورمیانه به سوی کاهش درگیری ها و عادی سازی روند زندگی روزمره حرکت کند در نظر تحلیل گران مسائل بین الملل مورد توجه قرار گرفت.

اما عملا بعد از جنگ 33 روزه  در سال 2006 و ادامه شهرک سازی ها در سرزمین های اشغالی موج تازه ای از حملات، به ویژه به نوار غزه آغاز شد که با سکوت مجامع بین المللی همراه بود. هر کودک در سرزمین های اشغالی حداقل یکی از اقوام درجه یک یا دو خود را در حملات اسرائیل از دست داده است که با ادامه این روند رژیم اسرائیل دشمنان خود را نسل به نسل همراه خود یدک می کشد. 

در هفته های گذشته به طور متوسط نیروهای ارتش اسرائیل روزانه عده کثیری را در نوار غزه به اسارت گرفته اند یا به شهادت رسانده اند. 

با ادامه این روند به نظر می رسد دولت اولمرت در  تلاش است  تا بر روی مشکلات داخلی خود درپوش بگذارد . تهدید به استعفای وزرای دولت وی، مهاجرت یهودی ها به خارج از اسرائیل و همچنین کاهش قابل توجه آمار مهاجران به اسرائیل از مشکلاتی است که وی در 6 ماهه پایان سال 2007 میلادی در گیر آن بود. 

در روزهای اخیر با گسترش حملات به نوار غزه و کشتار مردم بی گناه شب گذشته  قطع برق در این منطقه  باعث  آن شد تا مردم  شب را در تاریکی مطلق بگذرانند.

در همین حال كمیته های مقاومت مردمی فلسطین تهدید كردند، در صورت ادامه محاصره نوار غزه، گذرگاه رفح را باز خواهند كرد، فرماندهی مركزی كمیته های مقاومت مردمی در فلسطین در بیانیه ای تاكید كرد: محاصره تحمیلی نوار غزه، دیگر نمی تواند ادامه پیدا كند. در این بیانیه آمده است :ما هرگز نمی توانیم درباره كشته شدن برادران، فرزندان و بیماران خود براثر این محاصره ظالمانه سكوت كنیم و مبارزان فلسطینی برای پایان دادن به محاصره باریكه غزه آمادگی كامل دارند.

همچنین مدیر عملیاتی آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد موسوم به «انروا» اقدام فوری جهانیان برای جلوگیری از بحران انسانی درغزه را خواستار شد.به سبب اقدام غیرانسانی رژیم صهیونیستی به تشدید محاصره غزه ،جلوگیری از ورود سوخت به این شهر ، قطع برق و نبود روشنایی،به علت از كارافتادن تنها نیروگاه برق غزه ،مردم این شهر مجبور به استفاده از شمع برای روشنایی در شب هستند ، نانوایی ها تعطیل شده است و مردم برای تهیه نان و آتش از كاغذ و چوب استفاده می كنند.

این درحالیست كه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس » در بیانیه ای بی تفاوتی مصر و سایر كشورهای عربی و اسلامی را در قبال اوضاع اسف بار نوار غزه و بی تحركی آن ها برای شكست محاصره ظالمانه آن محكوم كرد.

دراین بیانیه آمده است محاصره این شهر ، زندگی صدها بیمار را در معرض تهدید قرار داده است، به ویژه آنكه قطع برق و نبود سوخت از فاجعه انسانی در این منطقه خبر می دهد. حماس در این بیانیه تصریح كرد: رژیم صهیونیستی علاوه بر ادامه ترور رهبران مقاومت فلسطین،آشكارا باریكه غزه را در محاصره دارد و تاسیسات زیرساختی این منطقه را هدف قرار می دهد تا مردم غیور غزه تسلیم و در مقابل خواسته های این رژیم تسلیم شوند .

حماس همچنین در این بیانیه همدستی محمودعباس و تشكیلات خودگردان با اشغالگران صهیونیستی را نكوهش و تاكید كرد: ملت فلسطین با شعار« صبر و استقامت » در مقابل جنایات صهیونیست ها ایستاده است. حماس در این بیانیه دولت مصر را به اتخاذ اقدامات فوری برای شكست محاصره نوار غزه فرا خواند و اعلام كرد : شكست این محاصره در گرو گشودن گذرگاه رفح است و این گذرگاه در دست مصر است ،بنابر این مصر وظیفه انسانی، دینی و ملی در این باره دارد .

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین ضمن هشدار درباره فجایع انسانی در فلسطین به دست رژیم صهیونیستی ،تصریح كرد:این جنایات در آینده نزدیك به همه منطقه كشیده خواهد شد،این جنبش خطاب به عالمان امت اسلامی، شخصیت های سیاسی و نخبگان اعلام كرد : چرا ساكت نشسته اید؟آیا منتظر هستید تا همه فلسطینیان بمیرند و پرچم امت برزمین بیافتد، امروز وقت آن است كه به وظیفه دینی و اخلاقی خود عمل كنید.

حماس همچنین خطاب به سازمان ملل متحد و حقوق بشر و همه آزادگان جهان گفت:براثر محاصره و سیاست تروریستی صهیونیست ها، ملت فلسطین فراروی مرگ تدریجی قرار دارد اما شما كه مدعی حقوق بشر هستیدكاری از پیش نمی برید. در پایان این بیانیه آمده است : ملت فلسطین تسلیم نخواهد شد و ادامه سكوت مجامع جهانی موجب بی اعتباری این سازمان های نزدملت های مظلوم مانند ملت فلسطین خواهدشد.

سازمان ملل متحد از مقامات اسرائیل که تمامی پست های مرزی را در پاسخ به حملات موشکی از خاک فلسطین بسته اند، مطالبه کرد که سریعاً محاصره نوار غزه را لغو کنند. «جان هولمز» معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در امور انسانی بستن مرزها را تدبیری غیر قابل پذیرش نامید.

به گفته وی، اسرائیل بدین ترتیب مانع تحویل کمک های انسانی به فلسطینیان می شود که این می تواند سبب وخامت اوضاع اجتماعی و اقتصادی در نوار غزه خواهد شد. 

هولمز به نمایندگی از سازمان ملل متحد اعلام داشت: اسرائیل باید فوراً در تصمیم خود درباره بستن مرزها بازنگری کرده و از مجازات همگانی مردم نوار غزه صرفنظر کند.

وی شرایط بوجود آمده در نوار غزه را بحرانی انسانی نامید، زیرا ذخایر مواد غذایی و دارو رو به پایان هستند.

بنا بر اطلاعات سازمان ملل متحد، از 16 تا 18 ژانویه 150 موشک از نوار غزه به اسرائیل پرتاب شده که این برابر با کل موشک های پرتاب شده در ماه دسامبر است.

مقامات فلسطین اعلام کردند که تحرکات اسرائیل مخالف تعهدات این رژیم در کنفرانس آناپولیس است و جامعه جهانی برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی باید در مقابل اسرائیل ایستادگی کند. 


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین