آفتابنیوز : آفتاب: رییس سازمان بازرسی كل كشور در مورد قطع گسترده گاز در كشور و تامین ذخایر گفت: قطعی گاز برای كشور و مردم مشكل جدی ایجاد كرده و به اقتصاد كشور لطمه وارد كرده است. محمد نیازی اعلام کرد: علت قطعی گاز تركمنستان در دستور كار سازمان بازرسی كل كشور قرار گرفته و كارشناسان این سازمان بررسی میكنند كه چرا تركمنستان در شرایط بسیار سخت و حساس كشور اقدام به این كار كرده است.
رییس سازمان بازرسی كل كشور، با تاكید بر اینكه سازمان بازرسی كشور قبلا هشدارهایی در زمینه ذخایر گاز به مسوولان داده بود، افزود: مسوولان لازم بود به این مساله توجه كنند كه از حدود 12 سال پیش قوانین و مقرراتی وجود داشته كه مسوولان و دولتها وظیفه داشتند نسبت به ذخیرهسازی گاز اقدام كنند اما متاسفانه اقدامات لازم انجام نشده است.
رییس سازمان بازرسی كل كشور كه در حاشیه همایش صیانت از وقف به سوالات خبرنگاران پاسخ میداد، همچنین اظهار داشت: طبق قانون، شورای عالی انرژی به دلیل اهمیتش تصویب شده بود كه باید تشكیل میشد. اگر این شورا نیز تشكیل میشد ما فكر میكنیم میتوانستند تصمیماتی بگیرند كه امروز كشور با برخی از مشكلات مواجه نباشد كه متاسفانه این شورای عالی هم مدت زیادی تشكیل نشده است البته ما هشدار داده بودیم.
نیازی اظهار داشت: تاكنون در كشور، استراتژی خاصی برای گاز نداشتیم. لازم است هر چه سریعتر برای انرژی به ویژه گاز استراتژیك و برنامه راهبردی تدوین شود و تمام مسوولان آن را دنبال كنند.
رییس سازمان بازرسی كل كشور، تاكید كرد: از مسوولان و دستگاهها میخواهم كه به هشدارهای سازمان بازرسی كل كشور در هر زمینهای توجه كنند. ما در آینده اطلاعرسانی خواهیم كرد و مسوولانی كه به این هشدارها توجه نكنند باید پاسخگوی مردم باشند. ما بر این باوریم كه اگر به این هشدارها توجه شود كشور با برخی از مشكلاتی كه الان مردم با آن دست به گریبان هستند، مواجه نخواهد شد.
نیازی همچنین با تاكید بر اینكه محدودیت از جهت بودجه و اعتبارات برای سازمان بازرسی كل كشور به مصلحت كشور نیست، افزود: با این بودجهای كه دولت به مجلس شورای اسلامی داده بالاخره ما مجبوریم بخشی از نظارت را كاهش دهیم و كاهش نظارت مساوی با زیاد شدن فساد است و به مصلحت كشور نیست.
رییس سازمان بازرسی كل كشور، با بیان اینكه بودجه سازمان بازرسی كل كشور هیچ تناسبی با ماموریت این سازمان ندارد، تاكید كرد: قطعا كاهش بودجه برای این سازمان تبعاتی دارد.
نیازی خاطرنشان كرد: دولت و مجلس شورای اسلامی دغدغه مبارزه با فساد و قانونشكنی دارند و این اقتضاء میكند توجه ویژه به بودجه سازمانهای نظارتی مثل سازمان بازرسی كل كشور داشته باشند. امیدوارم مجلس شورای اسلامی به این موضوع توجه داشته و آن را جبران كند.
وی همچنین با اشاره به اینكه قانون آزادی اطلاعات در دولت گذشته به مجلس شورای اسلامی داده شده است، گفت: متاسفانه قانون آزادی اطلاعات هنوز تصویب نشده. این قانون یكی از قوانین ضد فساد است. ما از مجلس هفتم میخواهیم هر چه سریعتر این قانون را تصویب كند تا بخشی از مفاسد با آزادی اطلاعات برطرف شود.
نیازی افزود: امروزه مساله نظارت و بازرسی اهمیت و جایگاهش در دنیا و كشور ما روشن است و بدون كنترل و نظارت امكان ندارد یك مدیریت صحیح اعمال شود. به همین دلیل صاحبنظران علم مدیریت میگویند كه بخش كنترل و فرآیند مدیریت مهمترین بخش این فرآیند است زیرا بخشهای دیگر را این بخش میتواند تنظیم كند. بنابراین هر كجا نظارت و بازرسی وجود دارد سلامت آنجا تضمین شده است و هر كجا نظارت نیست یا ضعیف است نسبت به آنجا باید بدبین بود.
وی با تاكید بر اینكه نظارت استثناء بردار نیست، گفت: هر كجا كه نظارت نباشد فساد در آنجا رخنه میكند و نقض قانون و سوء جریان در آنجا شكل میگیرد.