کد خبر: ۶۹۵۳۲
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۸۶ - ۲۱:۱۵

کاهش نرخ دلار شایعه است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: قائم مقام بانک مرکزی بر رد شدن موضوع تعدیل نرخ دلار از سوی بانک مرکزی تاکید کرده است. به گفته حسین قضاوی سیاست بانک مرکزی این است که نرخ اسمی ارز را با ثبات نگه دارد تا کارگزاران اقتصادی بتوانند در فضایی ایمن و قابل پیش‌بینی در مورد آینده فعالیت‌های خود برنامه‌ریزی و تلاش کنند بنابراین موضوع تعدیل قیمت دلار از سوی بانک مرکزی رد می‌شود.

وی اظهار داشت: سیاست بانک مرکزی این است که فضای مساعدی برای برنامه‌ریزی‌های اقتصادی بنگاه‌های اقتصادی ایجاد کند و اینکه گفته می‌شود قرار است قیمت دلار به 700 تومان کاهش پیدا کند، مغایر سیاست‌هایی است که ما دنبال می‌کنیم بنابراین رسما اعلام می شود که بانک مرکزی چنین سیاستی را در دستور کار نداشته و باتوجه به تاثیری که تغییر ناگهانی این گونه سیاست‌ها می‌تواند بر بازار ارز داشته باشد در آینده نیز چنین برنامه‌ای در دستور کار نخواهد بود.

قائم مقام بانک مرکزی گفت: این گونه شایعات منشا رسانه ای دارد و جامعه اقتصادی کشور تازمانی که سیاست‌ها از سوی مرجع رسمی تغییر نرخ اسمی ارز یعنی بانک مرکزی اعلام نشده است، نباید در این زمینه ابراز نگرانی داشته باشد.
وی افزود: بانک مرکزی از اعمال سیاست های مطالعه نشده و ناگهانی پرهیز دارد و در همین زمینه در حال تنظیم سیاست‌های با ثبات و مطالعه شده‌ای است که به زودی در قالب مجموعه‌ای از برنامه ریزی ها به اطلاع جامعه اقتصادی کشور خواهد رسید.

قضاوی گفت: جلوگیری از رشد بی رویه نقدینگی یکی از مهم ترین برنامه‌های بانک مرکزی است که با هدف جلوگیری از رشد تورم درحال تنظیم وتدوین برنامه های مختلفی درهمین زمینه هستیم.

وی گفت: رشد قابل ملاحظه نقدینگی در طول سال‌های اخیر فراتر از رشد اقتصادی بوده، بنابراین در سطح اقتصاد كلان، به طورقطع اقتصاد ایران با كمبود نقدینگی مواجه نیست اما در سطح اقتصاد خرد، بنگاه های مولد در بخش های مختلف از جمله كشاورزی، صنعت و مسكن با كمبود نقدینگی مواجه هستند.

قضاوی افزود: راه حل این مشكل كه در سطح اقتصاد خرد کمبود نقدینگی وجود دارد را نباید در سطح اقتصاد كلان دنبال کرد، یعنی نباید مشكل كمبود نقدینگی در اقتصاد خرد را ازطریق تنظیم نسخه‌ای در سطح اقتصاد كلان درمان كرد پس باید اصلاحات ساختاری صورت گیرد تا بازدهی در بخش های مولد به گونه‌ای شود كه نقدینگی به سمت بخش های مولد سوق یابد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین