کد خبر: ۶۹۵۷۲۲
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۹
پروتکل الحاقی متوقف خواهد شد؟

نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران به آژانس ارائه شد

نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران تحت برجام عصر امروز تحویل مدیرکل آژانس شد و از آژانس خواسته شد در اسرع وقت اقدامات لازم را برای اجرای درخواست‌های ایران به منظور توقف اقدامات مختلف داوطلبانه، شامل اجرای پروتکل الحاقی، به عمل آورد.
نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران به آژانس ارائه شد
آفتاب‌‌نیوز :

«کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امشب اعلام کرد: نامه توقف اجرای اقدامات داوطلبانه ایران تحت برجام از تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۱ برابر با ۵ اسفندماه، عصر امروز (دوشنبه) تحویل «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد.

غریب آبادی اظهار داشت: این اقدام در اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران و در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام و به علت عدم پایبندی طرف‌های مقابل به تعهدات خود در جهت رفع تحریم‌های غیرقانونی، صورت گرفته است.

نماینده دائم کشورمان گفت: در این نامه از آژانس خواستیم تا در اسرع وقت اقدامات لازم را برای اجرای درخواست‌های ایران به منظور توقف اقدامات مختلف داوطلبانه، شامل اجرای پروتکل الحاقی، به عمل آورد. از این پس، همکاری‌های ایران و آژانس صرفا بر مبنای تعهدات پادمانی ادامه خواهد یافت تا زمانی که با لغو تحریم‌ها به صورت عملی و ملموس، زمینه برای بازگشت ایران به اجرای مجدد این اقدامات فراهم شود.

* خطیب‌زاده: پروتکل الحاقی قطعا متوقف خواهد شد

 «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی دستگاه دیپلماسی امروز (دوشنبه) در پاسخ به پرسشی درباره اجرای بند ششم مصوبه مجلس در خصوص توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در هفته اول اسفند ماه اظهار داشت: در هفته اول اسفند مطابق بررسی‌های فنی، قطعا ایران اگر تا آن روز تعهدات طرف‌های مقابل انجام نپذیرفته باشد، دولت براساس قانون مصوب مجلس مکلف است اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کند. این بدان معناست که این زمانبر نیست و هر روزی فرا برسد می‌تواند به سرعت این اجرا متوقف شود.

خطیب‌زاده بیان کرد: این بدان معناست که نظارت‌های فراپادمانی متوقف می‌شود که نظارت‌هایی است که ایران در چارچوب پروتکل الحاقی به صورت داوطلبانه پذیرفته بود و به معنی توقف تمامی نظارت‌ها نیست. ایران عضو پادمان است و براساس تعهدات پادمانی خود بخشی از نظارت‌ها را نگه خواهد داشت چون متعلق به پروتکل الحاقی نیست. پروتکل الحاقی قطعا متوقف خواهد شد.

طرح دوفوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها روز چهارشنبه ۱۲ آذر ماه سال جاری در مجلس شورای اسلامی اصلاح و توسط شورای نگهبان تایید شد و همان روز رئیس مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را جهت اجرا ابلاغ کرد و آیین نامه اجرایی این قانون نیز سوم دی ماه به تصویب هیأت وزیران رسید.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز آیین نامه اجرایی قانون مزبور را برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد.

براساس ماده ۶ این طرح، دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است در صورت عدم اجرای کامل تعهدات کشورهای متعاهد از جمله کشورهای ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلستان، چین و روسیه) در قبال ایران و عادی نشدن روابط کامل بانکی و عدم رفع کامل موانع صادرات و فروش کامل نفت و فرآورده‌های نفتی ایران و برگشت کامل و سریع ارز منابع حاصل از فروش، دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون در مجلس شورای اسلامی، نظارت‌های فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند (پروتکل) الحاقی را متوقف کند. 

در همین راستا نیز «کاظم غریب‌ آبادی» سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی زمینه‌ها و دلایل تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را به اطلاع آژانس و کشورهای عضو رساند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
1
1
خیلی دیر اقدام شد کاش جلوتر از اینها متوقف میکردند. البته جرأت و جسارت مجلس محترم باعث این اقدام شده است
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
1
1
ایران نباید بدون کسب منافع به آژانس و امریکا واروپا باج بدهد.از این پس دادن وگرفتن امتیاز باید پایاپای جلو رود ویا عقب نشینی کند.آژانس وکشورهای هم پیمان غربی از این پس در صورت دادن یک امتیاز یک امتیاز می گیرند وما همه درخواستهای آنها را یک طرفه اجرا نخواهیم کرد.امریکا واروپا وسازمان انرزی اتمی بین المللی دوبار سرما را کلاه گذاشتند وبا آنکه ما به تعهداتمان عمل کردیم به تعهداتشان عمل نکردندواز ما کلی زمان خریدند لذا ما برای سومین بار از یک سوراخ گزیده نخواهیم شد.در ضمن ما باید تضمینهای کافی وامتیازات سنگین وجریمه برای اجرای تعهدات از طرفهای مقابل بگیریم تا درصورت عدم اجرای تعهدات توسط آنهادچار آسیب نشویم همچنین ایران نباید مانند سری قبل اورانیوم غنی شده وآب سنگین خود را تحویل طرفهای غربی دهد وبه آنها بفروشد ودست خود را خالی کند.در این سری از گفتگوها ماباید اورانیوم غنی شده وآب سنگین خود را در داخل کشور تحت نظر آژآنس قرار داده وپلمب کنیم واز کشور خارج نکنیم تا درصورت نقض تعهدات مانند سری های قبل اورانیوم وآب سنگینمان را از چنگ ما درنیاورند وسرمان کلاه نگذارند.
ناشناس
|
Canada
|
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
0
1
فرض کنید کشورهای دیگر به این عمل توجهی نکنند این روند چه منافعی برای «مردم» دارد؟ لطفا داستان تعریف نکنید منافع مستقیم مردم چیست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۸
1
0
دیگه همه چیز حل شد ممنون
بیکاری
فقر گرانی
فساد
اعتیاد
مجرد ماندن جوانها
و،،،
آقایان شما بیت المال را گرفته اید که این ها را حل کنید نه بیشتر کنید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین