علی اصغر مونسان عصر شنبه در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره فجر صنایع دستی که در موزه ملی برگزار شد، گفت: در صورت مهار کرونا امکان برقراری مشروط سفرهای نوروزی وجود دارد، اما آنچه برای ما اهمیت دارد رعایت تمام شیوه نامه های بهداشتی از سوی مردم است.
وی در ادامه با اشاره به تورهای مسافرتی و اقامت در مراکز اقامتی مورد تایید وزارت میراث فرهنگی گفت: نگرانی ما از این دو گونه سفر نیست ما نگران سفرهای بی ضابطه هستیم که در آنها تجمع موجود دارد. به عنوان مثال در نوروز ۱۴۰۰ برپایی چادر های مسافرتی و هر گونه کمپ و تجمع ممنوع است.
سیاست توزیع یکنواخت گردشگر
مونسان گفت: در نظر داریم در نوروز ۱۴۰۰ سیاست توزیع یکنواخت گردشگر را برنامه ریزی کنیم. در این راستا تلاش میکنیم از تجمع سفرها در استان ها که پیش از این همواره جمعیت زیادی را پذیرا بود، جلوگیری شود.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اشاره به حضورش در کمیته امنیت اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا برایر سفرهای نوروزی گفت: نیاز به نشاط اجتماعی جامعه و کمک به فعالان حوزه گردشگری سبب شد مدل ها و روش هایی برای سفر ایمن برای نوروز سال آینده را برنامه ریزی و تدوین کنیم.
نمی خواهیم فعالان حوزه گردشگری تجربه سخت نوروز ۹۹ رو تجربه کنند
مونسان گفت: فعالان حوزه گردشگری در سال ۹۹تجربه سختی را به خاطر آسیب های ناشی از کرونا مرور کردند از این رو نمی خواهیم در نوروز سال ۱۴۰۰ نیز آسیب های بیشتری به آنها زده شود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ابراز امیدواری کرد: سفرهایی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی گردشگری کشور را رونق بخشد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه صنعت گردشگری و صنایع دستی شرایط بسیار بدی را در سال ۹۹ تجربه کردن گفت: اما همچنان شاهد هستیم که این دو صنعت همچنان زنده و پویا هستند.
اعطای تسهیلات ۱۵۰ میلیارد تومانی دولت به فعالانه صنعت گردشگری
مونسان با اشاره به پنجمین جشنواره فجر و صنایع دستی گفت: در این جشنواره آخرین دستاوردهای این صنعت به نمایش درآمده است.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه همواره بخشی از صادرات صنایع دستی به صورت چمدانی و از طریق گردشگران خارجی از کشور خارج می شد گفت : شیوع کرونا به این بخش نیز آسیب بسیار جدی وارد کرد البته فروش الکترونیک صنایع دستی در داخل کشور به صفر نرسید اما آن را کاهش داده است.
مونسان با اشاره به اعطای تسهیلات ۱۵۰ میلیارد تومانی دولت به فعالانه این صنعت گفت: این حمایت ها متناسب و کافی نبود اما می توانستیم بیش از این نیز به فعالان صنایع دستی تسهیلات اعطا شود اما شرایط که بانک ها برای اعطای این وام ها در نظر گرفته بود سخت بود و فعالانه صنایع دستی امکان اخذ این وام را پیدا نکردند.
پنجمین جشنواره صنایعدستی فجر در یک نگاه
پنجمین جشنواره صنایع دستی فجر ۲۰ بهمن ماه سال جاری با حضور ۱۵۰ هنرمند و ۳۰۰ اثر در محل موزه ملی ایران آغاز به کار کرد.
نمایش آخرین دستاوردهای صنایعدستی و هنرهای سنتی ایران، آشنایی با هنرمندان جوان و کشف استعدادهای نو در عرصه صنایعدستی، ایجاد فضایی برای مواجهه بیواسطه مخاطبان با آثار صنایعدستی و ارتباط با هنرمندان از اهداف برگزاری این جشنواره صنایع دستی فجربود.
پنجمین جشنواره صنایع دستی فجر که در محل موزه ملی ایران برگزاری شده بود، با معرفی و تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.