فقط طی دو روز دوشنبه و سهشنبه بیتکوین بیش از ۱۰هزار دلار از ارزش خود را از دست داد؛ در حالیکه بیتکوین معاملات روز سهشنبه را با قیمت ۵۷ هزار و ۴۰۰ دلاری آغاز کرده بود، تا میانه روز گذشته ارزش بزرگترین رمزارز جهان به کانال ۴۶ هزار دلاری سقوط کرد تا فقط طی دو روز بیش از ۱۸ درصد از ارزش خود را از دست بدهد.
همین موضوع سبب شد تا ارزش بازار بیتکوین که در روزهای گذشته از مرز یک تریلیون دلاری گذشته بود، به زیر مرز ۹۰۰میلیارد دلاری سقوط کند. یکی از دلایل اصلی تداوم سقوط ارزش بیتکوین در روز سهشنبه شوک منفی بود که اظهارات جنت یلن، وزیر خزانهداری دولت بایدن، به این بازار وارد کرد. یلن در صحبتهای خود درباره غیرکارآ بودن بیتکوین در تراکنشهای مالی و همچنین استفاده از این رمزارز در تراکنشهای غیرقانونی هشدار داده بود.
هشدارهای یلن به این موارد محدود نبود و او درباره ذات پرنوسان این بازار و ضررهای احتمالی آن برای سرمایهگذاران خرد و همچنین ضررهای محیطزیستی شبکه بیتکوین نیز هشدار داد. طبق تحقیقی که اخیرا توسط محققان دانشگاه کمبریج انجام شده، مشخص شده است که مقدار برق مصرفی این شبکه بیشتر از برق مصرفی کشور پاکستان است.
سقوط همزمان اتریوم
با احتساب سقوط قیمتی بیتکوین در روز اخیر بازدهی ماهانه بیتکوین در ماه فوریه به ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد.
اتریوم که دومین رمزارز بزرگ جهان است نیز از این روند نزولی در امان نماند و طی یک روز در حدود ۲۰ درصد از ارزش خود را از دست داد.
اتریوم که هفته گذشته توانسته بود برای اولینبار از مرز ۲ هزار دلاری عبور کند، روز گذشته حتی تا کانال ۱۳۰۰ دلاری سقوط کرد. نوسانات قیمت بیتکوین تاثیر بسیار بالایی بر نوسانات دیگر رمزارزها دارد.
نگرانی سرمایهداران از اظهارات یلن
همانطور که اظهارات سرمایهدارانی مانند ایلان ماسک در حمایت از بیتکوین میتواند قیمت بیتکوین را هزاران دلار افزایش دهد، تجربه دو روز گذشته نشان داد که سیگنالهای منفی نیز میتواند با سرعتی بالا سبب فرار سرمایهها از این بازار شود؛ نکتهای بدیهی که شاید در این بازار صعودی و روزهای خوش بازار رمزارزها مدنظر بسیاری از معاملهگران تازهکار این بازار قرار نگیرد. روز دوشنبه جنت یلن، در سخنانی بیتکوین را روشی بسیار ناکارآ در هدایت تراکنشهای مالی برشمرد و درباره استفاده از این رمزارز در فعالیتهای غیرقانونی هشدار داد.
برق بیتکوین بیشتر از پاکستان
همچنین رئیس سابق فدرالرزرو در مورد خطرات محیطزیستی بیتکوین نیز هشدار داد؛ افزایش استخراج بیتکوین و رقابت بالا برای بهدست آوردن مابقی بیتکوینهای استخراجنشده سبب مصرف نیروی الکتریسیته بالا در جهان شده است. بیتکوین که توسط هیچ مرجع مرکزی کنترل نمیشود به وسیله حل مسائل ریاضی پیچیده توسط ماینرها استخراج میشود. بر اساس تحقیقی که اخیرا توسط دانشگاه کمبریج انجام شده است، معلوم شده است که مصرف برق شبکه بیتکوین بیشتر از برق مصرفی کشور پاکستان است.
خطر سفتهبازی برای سرمایهگذاران خرد
همچنین جنت یلن در ادامه صحبتهای خود به سرمایهگذاران خرد نیز درباره سرمایهگذاری در این بازار هشدار داد. یلن در این مورد گفت؛ بیتکوین دارایی است که معاملات سفتهبازانه در آن انجام میشود و سرمایهگذاران باید آگاه باشند که این بازار بهشدت پرنوسان است. یلن در ادامه صحبتهای خود گفت من از ضررهای احتمالی که سرمایهگذاران متحمل خواهند شد بسیار نگران هستم. بسیاری از تحلیلگران نیز در ماههای گذشته درباره امکان وجود حبابی تاریخی به سرمایهگذاران تازهوارد به این بازار هشدار داده بودند.