آفتابنیوز : آفتاب: روز دوشنبه، 28 ژانویه، جنازه محمد سوهارتو، رئیس جمهور پیشین اندونزی، با تشریفات کامل نظامی در آرامگاه خانوادگی او در شهر سولو در استان جاوه مرکزی دفن شد.
ژنرال سوهارتو که روز یکشنبه در سن86 سالگی در گذشت، در سال 1965 قدرت سیاسی در اندونزی و در سال 1968 سمت ریاست جمهوری این کشور را به دست آورد و تا سال 1998 و بروز تظاهرات و نا آرامی مخالفان، در این سمت باقی ماند.
به گزارش بی بی سی، ژنرال سوهارتو به دنبال کناره گیری از قدرت با اتهامات سرکوب مخالفان و نادیده گرفتن فساد مالی و حتی احتمال بازداشت و محاکمه نیز مواجه شد.
با اینهمه، به گفته خبرنگاران اکثر رسانه های گروهی اندونزی همراه با انتشار خبر درگذشت سوهارتو، بر دستاوردهای سه دهه حکومت او در زمینه رشد و توسعه اقتصادی این کشور تاکید دارند و سختگیری های سیاسی در این دوره کمتر مورد تاکید بوده است.
سوسیلیو بامبانگ یودهویونو، رئیس جمهور، و گروهی از مقامات کشوری و نظامی اندونزی در مراسم خاکسپاری سوهارتو حضور داشتند.
ژنرال سوهارتو، ماه ژوئن سال 1921 میلادی در جاوه متولد شده بود.
محل دفن سوهارتو آرامگاهی است که بر فراز کوهی قرار دارد که آن اعضای خانواده های سلطنتی جاوه در آن دفن هستند.
وی در کنار قبر همسرش تاین که با خانواده سلطنتی شهر سولو نسبت داشت، دفن شد.
ژنرال سوهارتو، در سال 1998 میلادی، پس از یک رشته تظاهرات گسترده در اعتراض به وجود فساد اداری و نقض حقوق بشر در دولتش، از قدرت کناره گرفت.
آقای سوهارتو، برای یک دوره طولانی، (از ماه مارس سال 1965 تا ماه مه 1998 میلادی) رهبری اندونزی، پرجمعیت ترین کشور اسلامی را به عهده داشت.
بر اساس گزارش رسانه های گروهی اندونزی، مراسم تدفین سوهارتو بر اساس قواعد اسلامی مردم جاوه برگزار شد.
در طول بیش از سه دهه حکومت آقای سوهارتو بر اندونزی، اقتصاد این کشور، پیشرفت قابل ملاحظه ای داشت، اما هزاران تن در استان های پاپوا و آچه این کشور کشته شدند و تیمور شرقی، به اشغال اندونزی درآمد.
طرفداران سوهارتو معتقدند اندونزی در طی این مدت از فقر به ثروت نسبی دست یافت و ژنرال سوهارتو، این کشور را به قدرتی در آسیا تبدیل کرد اما مخالفان او می گویند که رشد اقتصادی به قیمت سرکوب و نادیده گرفتن خواست مردم برای اصلاحات سیاسی به دست آمد.
تحت رهبری ژنرال سوهارتو، در سال 1975 تیمور شرقی اشغال شد که پس از آن آقای سوهارتو به نقض حقوق بشر در این ناحیه متهم شد.
بحران اقتصادی آسیا در دهه 90 میلادی و افزایش فشار اقتصادی، باعث برکناری سوهارتو در سال 1998 شد.
از آن زمان وضعیت جسمی او به شدت بدتر شد و از جمله چند بار سکته کرد. این امر باعث شد روند رسیدگی به یک پرونده جنایی مربوط به فساد که در سال 2006 علیه او مطرح شده بود، متوقف شود.
وی که برای مدت زیادی از مشکلات دستگاه تنفسی، قلب و کلیه رنج می برد، در اوایل ماه جاری میلادی، برای چندمین بار به بیمارستان منتقل شده بود. در زمان مرگ او، تمام فرزندانش در بیمارستان حضور داشتند.
{$old_album_69835}