رافائل گروسی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که نتیجه این مذاکرات فنی رضایت بخش باشد و تا پیش از برگزاری نشست آتی شورای حکام مسائل باقیمانده حل و فصل شود.
وی افزود که اعضای شورای حکام از توافق به دست آمده در این زمینه حمایت کردهاند.
مدیر کل آژانس ادعا کرد که تفاهم به دست آمده در ارتباط با عدم همکاری پادمانی و عدم اعلام مواد و تجهیزات هستهای در ایران است و ارتباطی با توقف پروتکل الحاقی از سوی ایران ندارد.
گروسی اظهار داشت: ما به شورای حکام اطلاع دادهایم که ایران مقدار کمی فلز اورانیوم تولید کرده است و البته اطلاعات بیشتری در این باره نداریم. ما تمام سئوالات را برای مقامات ایرانی مطرح خواهیم کرد و سپس خواهیم دید که همکاری آنها با آژانس چگونه خواهد بود.
مدیرکل آژانس در خصوص حل مسائل ادعایی ابراز خوشبینی کرد و گفت: برای همه مشخص است که این مسائل باید راهحلی داشته باشد. همه چیز به هم پیوسته است. اینها قسمتهای مختلف یک کل است.
وی عنوان کرد که در صدد است تا گزارش خود درباره ایران را در نشست بعدی در ماه ژوئن به شورای حکام آژانس ارائه دهد. این امکان به گفته او وجود دارد که با گفتوگو درباره موضوعات مورد نظر یا تحولات سیاسی به وضعیت بهتری با ایران برسیم.
پیشتر غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز پنجشنبه با اعلام خبری کوتاهی به خبرنگاران گفت: در اثر تلاش های گسترده دیپلماتیک، فرایند صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام متوقف شد.
غریب آبادی ضمن انتقاد از اقدامات با انگیزه های سیاسی و سوءاستفاده از آژانس برای مقاصد چانه زنی، از هوشیاری و تدابیر اعضای آژانس، بویژه شورای حکام و مدیرکل، در تلاش های خود برای جلوگیری از ایجاد تنش های غیر ضروری و حفظ فرصت های موجود برای دیپلماسی، استقبال کرد.
نماینده دائم کشورمان افزود: توضیحات بیشتری را در این رابطه بعد از نشست امروز شورای حکام ارائه خواهد کرد.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه هم در توضیح تحول امروز در آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت: با تلاش های فشرده دیپلماتیک در تهران، وین و پایتختهای همه اعضای شورای حکام و به ویژه سه کشور اروپایی، و همچنین همراهی چین و روسیه، طرح قطعنامه منتفی شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: تحول امروز میتواند مسیر دیپلماسی را که ایران و آژانس باز کرده اند، حفظ نموده و زمینه را برای اجرای کامل تعهدات از سوی تمامی طرف های برجامی فراهم آورد.
خطیب زاده تاکید کرد: ایران امیدوار است، طرف های مشارکت کننده در برجام بتوانند با استفاده از این فرصت و با همکاری جدی، اجرای کامل برجام از سوی همه را تضمین نمایند.