آفتاب: معاون سازمان انرژی اتمی و مدیر شرکت تولید و توسعه نیروگاههای کشور از راه اندازی نیروگاه بوشهر تا پایان مهر 87 خبر داد.
وی اعلام کرد: کل هزینه سوخت این نیروگاه 52 میلیون دلار بوده که کاملا پرداخت شده است.
به گزارش مهر، احمد فیاض بخش مدیر عامل شرکت تولید و توسعه نیروگاههای کشور پیش از ظهر امروز در نشستی خبری، گزارشی از پروژه نیروگاه 360 مگاواتی دارخوین و همچنین نیروگاه در دست تکمیل بوشهر ارائه کرد و به سئوالات خبرنگاران در این باره پاسخ گفت.
وی با اشاره به امضای قرار داد ساخت نیروگاه بوشهر از سال 73 و آغاز به کار روس ها در این نیروگاه از سال 74 از پیشرفت 67/93 درصدی پروژه خبر داد و اعلام کرد: از 50 هزار تن تجهیزات این نیروگاه تا کنون 48 هزار و 100 تن آن به داخل سایت حمل شده و حدود هزار و 900 تن باقی مانده ظرف ماههای آینده به سایت حمل می شود.
فیاض بخش با بیان اینکه از مجموع 50 هزار تن تجهیزات این نیروگاه 18 درصد آن ساخت داخل بوده است، گفت: تجهیزات باقی مانده مربوط به بخش "ابزار دقیق " و بخش "تهویه نیروگاه" است.
مدیر شرکت تولید و توسعه نیروگاهها سرعت پیشرفت کار را در نیروگاه بوشهر خوب توصیف کرد و با اشاره به افتتاح سیستم های پشتیبانی نیروگاه در ابتدای سال 86 ابراز امیدواری کرد : با توجه به سرعتی که به کارهای پایانی پروژه داده شده است تا پایان مهر ماه سال آینده مراحل راه اندازی نیروگاه بوشهر آغاز شود.
وی گفت: در بحث های کارشناسی 6 ماهه گذشته بین کارفرما ( طرف ایرانی ) و پیمانکار ( طرف روسی ) زمان بندی تمام کارهایی که باید در یک سال آینده انجام شود صورت گرفته و در حال حاضر نیز هر 10 روز یکبار کار فرما و پیمانکار درارتباط با هم زمان بندی تعیین شده را به روز می کنند.
فیاض بخش در پاسخ به سئوالی درباره احتمال تاخیر مجدد در راه اندازی نیروگاه بوشهر گفت: اقدامات یک ماه اخیر بیانگر راه اندازی نیروگاه طبق برنامه است و حمل سوخت هم این موضوع را تایید می کند، استنباط ما این است که پیمانکار با پشتکار خوب کار را شروع کرده است.
مدیر شرکت تولید و توسعه نیروگاهها اعلام زمان دقیق" بهره برداری "از نیروگاه بوشهر را به بعد از مرحله "راه اندازی" موکول کرد.
وی درباره هزینه سوخت نیروگاه بوشهر توضیح داد: قرار داد احداث نیروگاه بوشهر قرارداد کلید در دست است و کل هزینه آن از جمله هزینه سوخت در قرار داد اولیه به طور یک جا دیده شده است.
به گفته وی، برای سوخت این نیروگاه و کل هزینه های حمل آن تا سایت 52 میلیون دلار در نظر گرفته شده که به طور کلی پرداخت شده است.
معاون سازمان انرژی اتمی همچنین از مذکرات ایران و روسیه برای سوخت سالانه نیروگاه طی قرار دادی 10 ساله خبر داد و گفت: طبق این قرار داد برای 10 سال آینده سالانه یک سوم مقدار سوخت اولیه ( یک سوم 82 تن ) به ایران ارسال و جایگزین یک سوم سوخت موجود در نیروگاه خواهد شد.
فیاض بخش با بیان اینکه سوخت اولیه حمل شده به ایران برای مدت یک سال است تاکید کرد: کل سوخت نیروگاه بوشهر پس از مصرف به زباله ( پسماند ) تبدیل و به روسیه بازگردانده می شود.
مدیر شرکت تولید و توسعه نیروگاهها هزینه کل نیروگاه بوشهر را طبق قرار داد اولیه یک میلیارد و 200 میلیون دلار اعلام کرد و گفت: ایران با افزایشی کمتر از 10 درصد تاکنون این هزینه را به تدریج پرداخت کرده است.