محمد جواد ظریف در ابتدای سخنان خود در مراسم ''کرونا روایت'' از تلاش گران پرافتخار عرصه سلامت، از برگزاری این برنامه با شکوه توسط سازمان نظام پزشکی و وزارت پرتلاش بهداشت و درمان سپاسگذاری کرد و یاد و خاطره همه شهدا به ویژه شهدای سلامت و ایثارگران حوزه سلامت که افتخار برای کشور آفریدند و همه ما را مرهون ایثارگری و تلاش و توانمندی خود کردند گرامی داشت.
وی هم چنین به خانواده تلاشگران حوزه سلامت که عزیزانشان را از دست دادند و خانواده همه آسیب دیدگان و درگذشتگان ویروس خطرناک کرونا تسلیت گفت.
ظریف تاکید کرد: هیچ کلامی نمی تواند میزان وام داری به شما را بیان کند، بدانید که مردم قدردان هستند و همه ما خود را وام دار می دانیم و امید داریم که بتوانیم به شایستگی از این خدمت جامعه پزشکی قدردانی کنیم.
وزیر امور خارجه کشورمان اظهار کرد: کرونا چند واقعیت را که همه ما می دانستیم برایمان آشکارتر کرد. واقعیت اول ضعف انسان است. نیاز است هر چند وقت یک بار ما به ضعف خود پی ببریم و بدانیم که در برابر این پهنه گسترده هستی ذره ای هستیم که برخی اوقات جایگاه خودمان را فراموش می کنیم؛ سلطه گری می کنیم، گردن کشی می کنیم و دیگران را زیر بار فشار قرار می دهیم اما یک ویروسی که همه آن در سطح جهان کلا در یک قاشق جای نمی گیرد تمام جهان را به زانو درآورد. بزرگترین قدرت های اقتصادی سیاسی تبلیغاتی و علمی جهان امروز در برابر این ویروس ناتوان هستند. بیشترین آسیب، بالاترین مرگ و میر در آمریکا رخ داده است و باید بپذیریم که در جهان ما فقط یک ابرقدرت داریم و آن ذات مقدس باری تعالی است. باید بپذیریم و باور کنیم که همه ابرقدرت ها می توانند شکست بخورند در برابر اراده خدا و اراده ملت ها.
وی ادامه داد: دوم اینکه این ویروس نشان داد که چقدر جهان به هم پیوسته است و در دنیای جهانی شده ما امکان برخوردای از سلامت در حالیکه همسایه مان بیمار است نداریم. در دنیای جهانی شده امکان برخورداری از محیط زیست سالم در جهانی که محیط زیست به آلودگی و فساد کشیده می شود نداریم. همه مردم جهان به چشم خود دیدند که فقیر و غنی و کوچک و بزرگ قدرتمند و ناتوان دیدند که در برابر این درد مشترک بشریت یکسان هستند و آینده مشترکی داریم. ای کاش یک سال درگیری با کرونا این آموزش جهانی را به ما بدهد که بفهمیم صلح در برابر ناامنی، فقر و غنا و سلامت و بیماری همزاد هم هستند. نمی توانیم به قیمت ناامن کردند دیگران برای خود امنیت بخریم و با فشار بر دیگران برای خود آینده بسازیم.
ظریف تاکید کرد: کرونا کاش این درس را به ما بدهد که در جهان به هم پیوسته ما همه ما درون یک کشتی نشسته ایم و ای کاش ما در ایران در دعواهای جناحی و گروهی می فهمیدیم که همه این کشور انقلابی و ضد انقلاب، طرفدار و غیرطرفدار، راست و چپ، تند و لیبرال همه در کشتی ایرانی نشستهایم که در طوفان سهمگین حوادث با همبستگی می تواند به سمت آینده بهتر برود و ای کاش این بیماری این آموزش را با این قیمت گزاف میداد کاش می فهمیدیم نمی توان واکسن را احتکار کرد. غربی که این میزان دم از انسان دوستی می زند چرا سه برابر نیاز خود واکسن احتکار کره است. عدالت در توزیع واکسن و ایجاد فرصت برابر برای افراد آسیب پذیر نیاز است. شما افتخار آفریدید که هیچ بیمار تهیدستی پشت در بیمارستان نماند ایا جهان می تواند همین افتخار را برای خودش جشن بگیرد.
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آنهایی که مانع انتقال پول ما برای خرید واکسن شدند آیا می توانند بگویند از کرونا درس انسانیت و تواضع گرفتند. همه ما باید از این آموزشگاه یک ساله درس بگیریم. اموزشگاهی که فرزندان ما در خانه بودند و مدرسه نرفتند اما خداوند آموزشگاهی ساخت که حق و نیاز و ضرورت و وابستگی خود به یکدیگر را بیاموزیم. این افتخاری است که شما آفریدید و من در برابر همه شما تعظیم می کنم امیدوارم این همه از خودگذشتکی با تولید و خرید واکسن و فراهم کردن امکانات، افق روشنی را اکنون که به قرن جدید وارد می شویم تکمیل کند؛ گرچه دانشمندان نجوم می گویند 1401 قرن جدید است اما ما عوام فکر می کنیم که 1400 قرن جدید است امیدوارم قرن خوبی باشد برای همه که بتوانیم وارد سازندگی و عبور از دو ویروس مهلک تحریم و کرونا شویم.
وی تصریح کرد: آینده خوبی در انتظار ماست و تلاش دانشمندان ما در کنار دانشمندان سایر جهان این امکان را برای ما فراهم کرده که همان طور که ناگزیر شدیم موشک مان را خودمان بسازیم واکسن کرونا را هم خودمان ساختیم. آنهایی که در دوران جنگ بودند می توانند حس کنند که ما نیازمند اتکا به خودمان هستیم ضمن اینکه نیازمند داشتن روابط سالم با همه دنیا و روابط گسترده و فراگیر و متوازن، تنش زدایی از روابط و بازکردن زنجیرهای فشارهای مالی و بانکی هستیم اما باید بپذیریم زمانی می توانیم به آن موهبت ها دست پیدا کنیم که در داخل منسجم و قوی روی پای خود بیاستیم.