آفتابنیوز : آفتاب: دهم بهمنماه مراسم معارفه رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران درحالی برگزار شد كه نمایندگان رسانهها و حتی رییس پیشین این سازمان در مراسم حضور نداشتند.
در این مراسم قائممقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ـ حمید بقایی ـ و معاون امور استانهای سازمان ـ علیزاده ـ سخن گفتند.
رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران که اخیرا استعفا داده است گفت : زمانی كه مدیریت تابع كار كارشناسی نباشد، نتیجهاش انجام كارها به دور از هرگونه دیپلماسی و منطق مدیریتی خواهد شد.
سعید بكتاش افزود : رفتارهای غیر سازمانی و غیر كارشناسی هیچ نتیجهای جز اینگونه برخوردها ندارند و من افسوس میخورم از اینكه چرا مردم باید اذیت شوند و در حسرت بالفعل كردن این ظرفیتها باشند، درحالیكه مدیریتها بهشكل بخشی عمل میكنند.
وی رفتارهای غیر سازمانی و غیر اصولی را مورد پسند هیچ شخص و جایگاهی ندانست و اظهار داشت: همین گونه كه امروز نقش رسانهیی بهعنوان یك نقش فرهنگساز و فرصتی ارزشمند است، بهگونهای تهدید نیز تعلقی میشود، یك مدیریت كارآمد و كارشناسی نیز كه بخواهد براساس برنامه در این سازمان عمل كند، راه به جایی نمیبرد.
او نظام مدیریت كنونی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران را به هم ریخته دانست و دلیل استعفای خود را نیز همین امر اعلام كرد.
بكتاش با اشاره به نسبت دادن بیماری به او در مراسم معارفهی رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهران، این اقدام را توجیه كارهای سازمانی میراث فرهنگی و گردشگری دانست و ادامه داد: من بسیار مصمم هستم، مهندسی فرهنگی را یكی از مهمترین وظایف خود بدانم و در بدو ورودم به این سازمان نیز خود را برای این وظیفه آماده كرده بودم.
وی موفقیتهای خود را در استان اصفهان نیز بهدلیل وجود این رسالت ارزیابی كرد و افزود: متاسفانه در تهران بهدلیل ناكارآمدی سازمان مربوطه، برنامههای جامع سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تحقق نمییابند.
رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران گفت: من بنابر طرح مهندسی فرهنگی برای تحقق اهداف عالیهی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خود را آماده كرده بودم؛ ولی زمانی كه دیدم جوابگوی مردم با این وضعیت نمیتوانم باشم و آقایان نیز هیچ حركتی برای تحقق این برنامهها انجام نمیدهند، كنار كشیدم. البته من هیچ بیماری ندارم و فقط بهدلیل ناكارآمدی و سوء مدیریت در سازمان، از سمت خود استعفا دادم.
وی درصد آسیبی را كه به بناهای تاریخی در این وضعیت و تغییر پیدرپی مدیریتها در سازمان تهران وارد میشود، بسیار زیاد ارزیابی و بیان كرد: در گردشگری حدود 1740 آژانس خدماتی داریم و یك جامعه پشت این قضیه است. هتلداران یك جامعه را تشكیل میدهند، میراث روستایی و NGOها نیز یك جامعه پشت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هستند كه متاسفانه این جمعیت بدون توجه مانده است و نسبت به این بیبرنامه بودن و شرایط كنونی كه به نادرستی و بهصورت غیر اصولی درحال دنبال شدن است، اعتراض دارند.
او این تغییر و تحولات را عامل اساسی وارد شدن صدمههای جبرانناپذیر به آثار و میراث تاریخی تهران دانست و اضافه كرد: آنچه كه با وجود تصمیم مصمم من برای كار، من را به استعفا وادار كرد، ضعف دانش مدیریت و ضعف عمومی از مدیریت میراث تهران بود.
همچنین رییس اسبق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تهران نیز درباره این تغییر و تحولات گفت: من وضعیت كنونی را زیاد مثبت نمیبینم، چون زمانی كه یك مدیر به سازمان میآید، مدت زمانی را نیاز دارد تا جابهجایی انجام دهد و بر كارها مسلط شود.
سیدمهدی ناظمرضوی ادامه داد: تغییر مدیریتهای زودهنگام برای اماكن و آثار تاریخی ضرر زیاد و غیر قابل جبرانی دارد. تا یك نفر میآید و میخواهد مستقر شود، كسی دیگری را جایگزین او میكنند؛ این كار از دست دادن فرصتها و تبدیل آنها به تهدید است.
او بیان كرد: مدیریت در سازمانی مانند میراث فرهنگی و گردشگری نباید اینگونه باشد؛ تغییر دایم مدیریتها، دخالتهای معاونتهای مختلف در كارها، دست و پای مدیر سازمان را میبندد.
رییس اسبق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران تصریح كرد: میزان دخالت معاونت سازمان مركزی در سازمان میراث فرهنگی تهران باید به اندازهی میزان دخالت در سازمانهای شهرستانها باشد. دخالتهای نابهجا در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران كارها را خوابانده است و اجازهی هیچ تصمیمگیری را در هیچ زمینهای به كسی نمیدهد.
همچنین محمد بهرامزاده ـ رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران دربارهی جایگاه مدیریتی خود در تهران، گفت: بهتر است، پس از آشنایی بیشتر با استان تهران در اینباره گفتوگو كنیم.
بهرامزاده كار خود را در سازمان میراث فرهنگی از سال 1376 و در سمت معاونت حفظ و احیای استان كردستان آغاز كرده است. او در سال 1379 علاوه بر عضویت در هیات علمی دانشگاه زنجان، مدیریت سازمان میراث فرهنگی این استان را نیز برعهده گرفت و تا سال 1383 در این استان ماند.
گفتنی است اخیرا اسفندیار رحیم مشایی با حکم رییس جمهور ، ریاست مرکز بین المللی جهانی شدن را نیز بر عهده گرفته است.وی در عین حال ، با حکم احمدی نژاد ، رییس شورای ایرانیان خارج کشور هم هست.