متن مصاحبه کاظم جلالی با این رسانه روسی به شرح زیر است:
سوال: آقای سفیر شنیده شده بود که آقای عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران در نظر دارد تا به مسکو سفر کرده و با آقای سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه در خصوص مسائل برجام صحبت کند. آیا می توانید اعلام کنید که این سفر در چه زمانی برگزار خواهد شد؟
آقای عراقچی معمولا تماسهای مستمری با آقای ریابکوف دارد و این ارتباط در قالب ملاقات های دوجانبه بوده و نیز از طریق سفرا – یعنی از طریق من و سفیر روسیه در ایران- با هم در گفتگو هستند و به تبادل پیام میپردازند. در برنامه ایشان سفر به مسکو و دیدار با آقای ریابکوف قرار دارد ولی تاریخ دقیق این سفر مشخص نشده است، ولی رایزنیهای ایشان بصورت مستمر صورت می پذیرد.
سوال: یعنی آیا این مشخص نیست که مثلا طی ماه آتی این سفر صورت گیرد؟
خیر؛ تاکنون تاریخ مشخص نشده است.
سوال: درخصوص واکسن «اسپوتنیک V» گفته شده بود که قرار است تولید مشترک در ایران در ماه آوریل آغاز خواهد شد. وضعیت این امر در حال حاضر به چه شکل می باشد؟
بله انشاالله در ماه آوریل تولید مشترک آغاز خواهد شد و دو شرکت ایرانی در حال حاضر در این خصوص با طرف روسی همکاری می کنند و من فکر میکنم طی هفته آینده سلولهایی که میبایست به ایران ارسال شوند، ارسال خواهند شد و انشاالله تولید مشترک در ایران در ماه آوریل آغاز خواهد شد.
سوال: حجم در نظر گرفته شده تولید این واکسن در هر ماه در ایران به چه میزان خواهد بود؟
فعلا یکی از شرکتهای ایرانی در گام نخست ظرفیت تا 4 میلیون دز در ماه را دارد و شرکت دیگر ایرانی نیز حدود 4 میلیون دز در ماه تولید خواهد کرد که مجموعا در حدود 8 الی 9 میلیون دز در ماه خواهد بود، ولی فرمولهایی برای افزایش میزان دز و افزایش ظرفیت در نظر دارند که در حال حاضر بر روی آنها کار می کنند تا میزان حجم تولید ماهانه را افزایش دهند.
سوال: آیا می توانید نام این شرکتها را اعلام نمایید؟
فعلا خیر
سوال: همچنین مایل هستم در خصوص برجام با شما صحبت کنم. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده اعلام کرده که توپ در زمین ایران هست و ایران میبایست آمادگی خود را برای بازگشت به مذاکرات نشان دهد. شما به چه نحو می توانید در خصوص اظهارات وی موضع گیری نمایید؟
من فکر میکنم که این سخن، سخن سنجیدهای نیست به این دلیل که کسی که از برجام خارج شده ایالات متحده امریکا می باشد، ایران هیچگاه از برجام خارج نشده است، بلکه ما بخشی از تعهدات خود را کاهش دادیم و مسئولین عالی کشور ما بارها اعلام کردهاند که در صورت لغو تحریم ها ما قطعا تعهدات خود را اجرا خواهیم کرد. لذا منطق حکم می کند آن کسی که خارج از قواعد بین المللی از یک تعهد بین المللی خارج شده است، می بایست به انجام تعهدات خود باز گردد و در بین کشورها تنها آمریکا بوده است که از برجام خارج شده است. لذا توپ کاملا در زمین آمریکا می باشد و امریکایی ها و دولت جدید آنها نمی توانند با برخی عبارت پردازی ها و سخنان به ظاهر زیبا، عملا از تعهدات خود طفره بروند. آنها باید بدانند که سیاست فشار حداکثری جواب نداده است و این دستکش نرمی که بر روی دست چدنی خودشان کشیده اند، یا باید دستکش را از دست خود بردارند و یا می بایست دست چدنی خود را عوض کنند. این ممکن نیست که راهبرد یک کشور نرمش در گفتار و خشونت در رفتار باشد.
سوال: بریتانیا خبر از گسترش زرادخانه های هسته ای خود داده است. آیا شما در این خصوص تهدید فزاینده ای را از جانب انگلستان می بینید و واکنش تهران در خصوص این مسئله چیست؟
ببینید زمانی که باشگاه پاریس تشکیل شده بود، در آنجا تعهد این چنینی ایجاد شده بود که کشورهای دارای سلاح هسته ای در طول زمان تعداد سلاح های هسته ای خود را کاهش بدهند و دنیا به سمت خلع سلاح هسته ای برود. اولین جایی که این تعهدات اجرا نشد، توسط اعضای همان باشگاه پاریس بود که سلاح های هسته ای خود را گسترش دادند. فلسفه ان پی تی نیز در همین بود که سلاح های هسته ای کنار گذاشته شوند، اما فناوری هسته ای برای مصرف صلح آمیز ترویج شود. جمهوری اسلامی ایران صنعت هسته ای را با اهداف صلح آمیز گسترش می دهد و با هرگونه گسترش تسلیحات هسته ای نیز مخالف است و بارها اعلام کرده ایم که می بایست به سمت کاهش تسلیحات هسته ای و ایجاد دنیای عاری از تسلیحات هسته ای حرکت کنیم. متاسفانه شما می بینید که برخی از کشورهایی که حتی عضو ان پی تی نمی باشند و حتی تعهدات بین المللی را نپذیرفته اند، آنها نیز تسلیحات هسته ای را گسترش می دهند. بطور مشخص مثال این مورد رژیم صهیونیستی است. چقدر گزارش از این رژیم وجود دارد که آنها در حال تولید سلاح های هستهای هستند. از ابتدا نیز گفتمان ما با جهان همین بوده است که با معیار های دوگانه نمی شود، پیشرفت کرد.