کد خبر: ۷۰۲۲
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۸۴ - ۱۶:۱۸

خشم به جاي چراغ سبز!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- دكتر شهرود اميرانتخابي: كاخ سفيد در دو هفته مانده به انتخابات، علامتهای معناداری به ايران مخابره كرد:
نخستن علامت، در نشست عمومي «WTO» داده شده كه طي آن، آمريكا پس از يك دهه، از وتوي درخواست ايران براي عضويت در سازمان تجارت جهاني، صرف نظر كرد و به اين ترتيب، شرايط براي ورود ايران به اين نهاد بين المللي اقتصادي مهيا شد.
آمريكا، در شرايطي اين چراغ سبز را نشان داد كه نزديك به 20 سال درخواست ايران را وتو مي كرد. در واقع، فرداي مذاكرات ژنو - كه با حضور دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران و وزيران خارجه سه كشور اروپايي برگزار شد – بنا به توافقي كه در اين نشست به عمل آمد، درخواست ايران مورد تصويب قرار گرفت.
اما دومين چراغ سبز در سخنان جورج بوش داده شد. رئيس جمهور آمريكا در اظهارات خود درباره برنامه هسته اي ايران گفت كه ايالات متحده از غني سازي اورانيوم «با درصد بالا» توسط ايران مخالف است. معناي اين سخن آن بود كه براي مقاصد صلح جويانه، آمريكا با غني سازي ايران مخالفتي نخواهد داشت. جورج بوش با سخنان خود همه حتي اروپاييها را هم غافلگير كرد.
سومين چراغ سبز نيز چيزي بود كه اساس آن در همان مذاكرات ژنو ريخته شد: آمريكاييها از محكوم ساختن ايران در كنفرانس بازنگري NPT كه خود ميزبان آن بودند دست برداشتند، اين در حالي بود كه آمريكاييها مقدمات لازم را براي اين محكوميت و استفاده از آن براي محروميت آتي ايران از غني سازي، فراهم ساخته بودند و روسای بسیاری از کشورهای دوست، به مقامات ایرانی قطعی بودن آن را اطلاع داده بودند.
اينك ظرف كمتر از يك ماه اين چشمك زدنها به دندان قروچه تبديل شده است! منابع غيررسمي اروپايي و آمريكايي به نحو تعجب برانگيزي هماهنگ شده اند و انتخابات ايران را «شبه كودتا» تلقي مي كنند. از نظر آنان، دخالت برخي نيروها، جريان انتخابات را به نفع احمدي نژاد، يك سره ساخته و بنابراين دموكراتيك نيست!
اين نگرش تعجب برانگيز، موضع آنان را نسبت به مسائل هسته اي و امنيت ملي ايران تغيير داده است. اروپاييها و آمريكاييها اكنون لابه لاي عكسها و گزارشها مي گردند تا مداركي بر عليه احمدي نژاد پيدا كنند. از سوی دیگر پيش نويس اوليه اي كه توسط اروپاييها براي ارائه به طرف ايران آماده شده بود، به بايگاني سپرده شد و اينك متن ديگري كه به قول خودشان پيامش «توقف كامل غني سازي به جاي تعليق كنوني» است، جايگزين گرديده است. معناي اين سخن آن است كه آنان اكنون مايلند با برخورد سرد با طرف ايراني، او را ناگزير به تصميمي تند بنمايند و آنگاه با روانه كردن پرونده ايران به شوراي امنيت، اكولوژي تخاصمي در اطراف ايران را تقويت نمايند.
برخي منابع تسليحاتي غرب گفته اند كه از رفتارهاي تند به خاطر گسترش اكولوژي تخاصمي و نظامي تر كردن فضا، ضرر نخواهند كرد زيرا صدها ميليارد دلار پول اضافي نفت – كه اكنون در اثر افزايش قيمت نصيب كشورهاي منطقه شده – از دست آنان خارج خواهند ساخت. اين قرائن از اين نظر قابل توجه هستند كه به هر حال اين پول مازاد، نمي تواند بدون يك برنامه جامع (Master Plan) از سوي آمريكايي و اروپايي، رها شود، مخصوصاً آنكه آمريكايي از اينكه به قول خودشان اين عوايد در آينده خوراك تروريستهاي القاعده اي شود (كه به هر حال در درون خانواده سعودي، تنيده شده اند)، نگران هستند.
به نظر من رئيس جمهور منتخب با قوت هر چه تمام تر بايد بكوشد تصوير زشتي را كه غربيان از او تبليغ مي كنند از خود بزايد و نگذارد غرب در رويكرد جديد خود بهانه بيشتري به دست آورد. رئيس جمهور منتخب بايد عنايت داشته باشند كه دنياي امروز، از جنبه رسانه اي، دهكده اي بيش نيست. شايد كلام و رفتار به خصوصي براي دل گرم تر كردن طرفداران داخلي، بسيار سودمند باشد، اما در عين حال در نگاه بيروني، تفسيري ضد ايراني پيدا كند. من معتقدم كه احمدي نژاد، در مقايسه با رئيس جمهورهاي گذشته در شرايط پيچيده تري قرار گرفته و بايستي بسيار حساب شده تر، رفتار كند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین